Osakesijoittaja.fi

Vuoden 2020 suosituimmat sijoituspodcastit ja -blogit listattu – jo puolet suosituimmista talouspodcasteista naisten ylläpitämiä!

Jaa

Osakesijoittaja.fi –sivusto rankkasi vuoden 2020 kolmekymmentä parasta kotimaista sijoitusaiheista blogia sekä kymmenen parasta sijoitusaiheista podcastia.

Valintakriteereinä käytettiin blogin tai podcastin suosiota, tuotettua lisäarvoa sekä asiantuntemusta. Valinnoista päätti Osakesijoittaja.fi -sivuston ylläpitäjistä ja sisällöntuottajista koostuva sijoitusalan asiantuntijaraati.

Vuoden 2020 parhaimpien sijoitusblogien listalta löytyy instituutioiden sekä yksityishenkilöiden ylläpitämiä blogeja, jotka käsittelevät mm. osakesijoittamista ja asuntosijoittamista sekä laajemmin taloutta, vaurastumista, säästämistä, sijoittamista ja oman talouden hallintaa.

Joukossa on kuusi naisten sekä kaksi nuorten sijoittajanalkujen ylläpitämää sijoitusblogia. Esimerkkeinä voidaan nostaa Nordnetin Vuoden Sijoitusteko 2020 -finalistit: naisyhteisön ylläpitämä Rahamedia-blogi sekä kahden nuoren sijoittaja-alun Rahajunnut-blogi.

Koko lista vuoden 2020 parhaista sijoitusblogeista löytyy täältä.

Sijoituspodcasteista jo puolet naisten ylläpitämiä

Vuoden 2020 parhaiden sijoitusaiheisten podcastien joukosta puolet on instituutioiden ja toinen puolisko yksityishenkilöiden ylläpitämiä podcasteja. Joukossa on asuntosijoituspodcast, treidaamista opettava podcast sekä laajemmin osakesijoittamista, taloutta, rahaa ja taloudenhallintaa käsitteleviä podcasteja.

Erityisen huomionarvoista on, että kymmenen parhaan sijoituspodcastin joukossa on viisi naisten "emännöimää" podcastia.

Esimerkkeinä supersuosittu noin 40 000 Instagram-seuraajaa kerännyt Mimmit sijoittaa –Podcast sekä näyttelijä ja sijoitusbloggaaja Jasmin Hamidin tähdittämä Taloudellinen mielenrauha –podcast.

Koko lista vuoden 2020 suosituimmista talouspodcasteista löytyy täältä.

Miksi naisten sijoituspodcastit ovat niin suosittuja?

Sijoitusalaa pidetään konservatiivisena miesvaltaisena alana. Vuonna 2020 nopeasti suosiotaan kasvattaneet talouspodcastit tekevät linjaan täyskäännöksen.

"Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy siihen, että nykyään julkaistaan useita erittäin hyvin tuotettuja, viihdyttäviä ja asiantuntevia naisten juontamia podcasteja", arvioi Osakesijoittaja.fi:n Oskari Moisio

Voimakkaana syynä on myös naisten lisääntynyt kiinnostus sijoittamista kohtaan. Naiset ottavat nykyään enemmän vastuuta omista ja perheen raha-asioista kuin aiempina vuosikymmeninä. Kehitystä tukee myös naisten tulotason nousu ja sinkkutalouksien määrän lisääntyminen.

"Miehet tuovat leivän pöytään ja naiset hoitavat kodin –tyyppinen ajattelu on historiaa", kertoo Oskari Moisio.

"Naisten sijoitusvalmennuksia ja -podcasteja on kehuttu selkeydestään ja yksinkertaisista helposti ymmärrettävistä opeistaan. Ehkäpä aloittelevien naissijoittajien on helpompi lähteä tutustumaan aiheeseen naispuolisen asiantuntijan vinkkien avustamana", Moisio päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oskari Moisio
050 4940203
info@osakesijoittaja.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osakesijoittaja.fi
Osakesijoittaja.fi
Pirttimäentie 10
41230 Uurainen

https://www.osakesijoittaja.fi/

Osakesijoittaja.fi on 2014 perustettu suomalainen Digio Media Oy:n ylläpitämä sijoittajan tietopankki, josta löytyy ajankohtaiset pörssitiedotteet, sijoitusaiheista sisältöä ja hyödyllisiä työkaluja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.