Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Vuoden 2020 viimeinen LAB8-trendiraportti kurkistaa jo pandemian jälkeiseen aikaan

Jaa

Terveys ja turvallisuus ovat olleet palvelualan keskiössä tämän koronavuoden. Haaga-Helian palvelukokemusten laboratorion LAB8:n asiantuntijat ovat hyödyntäneet maailman johtaviin trenditoimistoihin kuuluvan TrendHunterin keräämää aineistoa palvelualan näkökulmasta. Tuloksena on raportti, jossa esitellään seitsemän merkittävää ilmiötä alalta.

Trendiraportissa esitellään ratkaisuja globaaliin haasteeseen, kuinka tehdä palveluista turvallisempia laadusta tinkimättä. Raportissa esitellään luovia esimerkkejä Pohjois-Amerikasta Kaukasiaan ja infrapunaohjatusta kylpyhuoneesta fine dining -autokaistoihin. Pikaruokaketju KFC on avannut puolestaan Venäjällä robotisoidun ravintolan, jossa kosketuspinnat ja ihmiskontakti rajoitetaan minimiin.

Kaupat ovat panostaneet noutopalveluihin. Raportissa esiteltävät dark storet edustavat tulevaisuutta. Ne ovat miniatyyrivarastoja, joissa ostokset pakataan noutoa tai kotiinkuljetusta varten. Kulutustottumusten muuttuessa noutokaupoille on tilausta pandemian jälkeisenäkin aikana.

Ikkuna tulevaisuuteen

LAB8:n trendiraportti tarjoaa mahdollisuuden ennakoida muutoksia. Trends-asiantuntijat paikantavat nousevat ja piilevät ilmiöt. Raportit sopivat niin yrityksille kuin korkeakoulujen opetusmateriaaliksikin. Palveluala elää nyt jatkuvassa muutoksessa, ja ennakointi on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin.

Tutustu vuoden 2020 viimeiseen trendiraporttiin nyt, ja seuraa toimintaa jatkossa osoitteessa https://www.haaga-helia.fi/fi/trends. Sinne ilmestyvät myös tulevat raportit.

Raportin kieli on englanti. Suomenkielinen versio ilmestyy vuoden 2021 alussa.
Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

LAB8 yhdistää luovuuden, trendit sekä palvelumuotoilun ja tuo yhteen yritykset, Haaga-Helian asiantuntijat ja opiskelijat. LAB8 tarjoaa elämyksellisiä ja toimivia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen ketterästi. Lue lisää: www.haaga-helia.fi/fi/lab8

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ulysseus Eurooppa-yliopisto aloittaa toimintansa 17.12.202017.12.2020 10:45:06 EETTiedote

Ulysseus Eurooppa-yliopiston kuusi korkeakoulua sopivat alkuvuonna käynnistävänsä yhteistyön yhteisen eurooppalaisen yliopiston perustamiseksi. Tavoitteena on luoda yhteiseurooppalainen kampus, jossa opiskelijat, korkeakoulujen henkilöstö sekä yritykset ja alueelliset toimijat oppivat, tutkivat ja kehittävät yhdessä uudenlaisia innovaatioita ja edistävät työllisyyttä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on Suomesta mukana Ulysseus-verkostossa.

Haaga-Helian organisaatio uudistuu vuoden 2021 alusta lähtien16.12.2020 14:32:46 EETTiedote

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun organisaatio uudistuu 1.1.2021 alkaen. Neljän koulutusyksikön sijasta Haaga-Helian toimintaa jäsentyy jatkossa kuuden tutkintokokonaisuuden ja niitä tukevien osaamis- ja tutkimusalueiden kautta, joissa yhdistyvät niin opetus- kuin TKI- ja kaupallinen toiminta. Organisaatiouudistus ei aiheuta henkilöstövähennyksiä, eikä sillä ole välitöntä vaikutusta opiskelijoiden arkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme