Keski-Suomen ELY-keskus

Vuoden 2021 päällystystyöt alkavat

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitämien maanteiden päällystystyöt käynnistyvät toukokuun puolivälissä. Keväällä 2021 kilpailutettiin kaksi päällystysurakkaa, kilpailutettujen kohteiden yhteispituus on noin 110 km.

Päällystämisen ohella tehdään osalla päällystyskohteista rakenteen parantamista ja muita korjaustöitä. Ne sisältävät esimerkiksi routavauriokohtien korjausta, kantavuuden parantamista, maakivien poistoa sekä kuivatuksen parantamista.

Kohteiden tarkemmat sijainnit ja tiedot sekä alustava päällystysaikataulu selviävät tiedotteen lopussa mainituista aineistoista. Päällystyskohteiden aikatauluihin saattaa tulla muutoksia esimerkiksi sääolosuhteista johtuen.

Päällystysohjelman lopulliseen pituuteen vaikuttavat muun muassa bitumin ja alustan kuumennuksessa käytettävän kaasun kustannustason kehitys sekä rahoitustilanne.

Työt alkavat Petäjäveden ja Joutsan suunnalta

Ensimmäisen päällystysurakan päällystystyöt alkavat viikon 20 aikana Petäjävedeltä valtatieltä 23 ja viikolla 21 Vt 4 Joutsan kohdalta. Toukokuun puolivälissä aloitetaan myös kuivatuksen kunnostaminen ja rakenteen parantaminen Jämsän Mt 16573 kohteella.

Toinen päällystysurakka aloittaa alustavan aikataulun mukaan työt kesäkuun alkupuolella Muuramessa Vt 9 ja Jyväskylässä Vt 4 Lohikosken ja Kirrin väliseltä osuudelta.

Heinäkuussa päällystetään Jyväskylässä, elokuussa Konginkankaalla ja Suolahdessa

Heinäkuun aikana päällystystöitä tehdään mm. Jyväskylässä valtatie neljällä Kanavuoren kohdalla sekä Vt 18 Kukkumäen uuden eritasoliittymän kohdalla.

Elokuussa on vuorossa Konginkankaan päällystyskohteet teillä Mt 637 ja Mt 6456, joiden jälkeen päällystetään Suolahdessa Mt 6452.

Viimeiset päällystykset valmistuvat syyskuun aikana

Syyskuussa toteutetaan viimeiset päällystystyöt valtatie neljällä Petomäen, Viitajärven ja Pihtiputaan kohteilla sekä Kt 58 Karstulassa.

Muista turvallinen liikkuminen päällystystyömaan kohdalla

Päällystystyömaalla on käytössä ainoastaan ajoradan toinen kaista, minkä takia työmaan kohdalla tulee varautua pysähtymään ja odottamaan.

Liikenneturvallisuuden ja päällystystyömaalla työskentelevien työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi päällystystyömaan kohdalla tulee noudattaa erityistä varovaisuutta sekä työnaikaisia liikenteenohjausjärjestelyjä.

Päällystystöiden toteuttamisesta tänä vuonna Keski-Suomen alueella vastaavat GRK Infra Oy sekä Peab Industri Oy.

Päällystystöiden lisäksi maanteitä korjataan erillisillä paikkauksilla sekä uusitaan tiemerkintöjä. Paikkaustöitä Keski-Suomen alueen maanteillä tekee GRK Infra Oy ja tiemerkintöjä Hot Mix Oy Finland.

Lisätietoja

Päällystystöiden etenemisestä tiedotetaan kesän aikana Keski-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualueen Twitter-tilillä: https://twitter.com/elyliiks

Keski-Suomen päällystyskohteet ja alustava aikataulu: https://vayla.fi/keski-suomessa-rakenteilla/paallystystyot

Päällystyskohteet kartalla: https://ely.maps.arcgis.com/apps/instant/interactivelegend/index.html?appid=ea439be2a9074395923ca36234238b01

Maanteillä tehtävistä töistä sekä liikenteen häiriötilanteista on saatavilla maan laajuisesti tietoa Liikennetilanne-palvelusta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Janne Hölttä
p. 0295 023 530
Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostushankkeisiin14.6.2021 09:51:09 EEST | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt avustusta ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön rahoituksesta vuonna 2021 yhteensä noin 182 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 600 ja 45 000 euron välillä. Hankkeiden kustannusarviot ovat yhteensä noin 325 800 €. Avustettavia hankkeita oli yhteensä kahdeksantoista, joista seitsemässä hankkeessa rahoitettiin hankkeiden suunnittelua tai esiselvitystä ja yhdessätoista hankkeiden toteutusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme