Visit Tampere

Vuoden 2021 Visit Tampere Award -palkinto Pirkanmaan festivaalit ry:lle

Jaa
Vuosittainen Visit Tampere Award jaetaan ansioituneelle matkailutoimijalle, joka on edistänyt ja kehittänyt toiminnallaan matkailu‐, tapahtuma‐ ja elämystoimialaa.
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tänä vuonna Visit Tampere Award -palkinto myönnettiin toimijalle, joka on toiminnassaan pyrkinyt edistämään vastuullisuutta ja kestävän matkailun periaatteita. Lisäksi huomiota kiinnitettiin siihen, että vastuullisuus toteutuu yrityksen arjen toiminnassa ja näkyy esimerkillisellä tavalla yrityksen viestinnässä. Palkinnon arvo on 5000 euroa. Palkinto jaettiin neljännen kerran Visit Festival 2021 -tapahtuman yhteydessä 13.12.2021.  

- Pirkanmaan festivaalit ry:n toiminta on ollut laaja-alaista ja merkittävää näinä vaikeina aikoina. Heidän vastuullisuustoimenpiteensä ovat olleet esimerkillisiä ja kauaskantoisia. Tapahtumat tulevat jatkossakin olemaan merkittävä elinkeino Tampereelle ja niiden vastuullisuus sekä siitä viestiminen ovat avainasemassa, kertoo Visit Tampereen hallituksen puheenjohtaja Timo Mäki-Ullakko palkitsemisen perusteista.

Lisäksi yhdistys on esimerkillisesti ja pitkäjänteisesti edistänyt pirkanmaalaisten festivaalien vastuullisuustyötä. Tästä hyvänä esimerkkinä on 2015-2016 toteutettu festivaalien saavutettavuushanke. Lisäksi vuonna 2019 Pirkanmaan festivaalit ry toteutti Vihreä Festivaali -oppaan. Yhdistys on myös aktiivisesti kannustanut jäsenfestivaaleja mukaan Valitse Vastuullisemmin -palveluun.

– Tänä vuonna meillä oli erittäin laaja kattaus vastuullisesti toimivia ehdokkaita. Valinta on loistava, koska tapahtumat ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa Nokia Arenan avauduttua. Lisäksi vastuullisuus on nykyisin liiketoiminnan kivijalka, josta asiakkaat eivät ole valmiita maksamaan lisää, mutta mitä pidetään tärkeänä. Suomi ja Tampere voivat olla tässä edelläkävijöitä, Visit Tampereen kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino iloitsee.  

Tänä vuonna palkinnon saaja valittiin Visit Tampereen ja yritysten yhteistyöllä. Yritykset saivat ehdottaa palkinnon saajaksi Tampereen seudulla toimivaa matkailu- ja tapahtuma-alan yritystä. Ehdolla olivat Pirkanmaan festivaalien lisäksi Finlayson Art Area, G LivelabKommee Kurki ja Nem Agency 

Lopullisen päätöksen palkinnon saajasta teki Visit Tampere Oy:n hallitus.

– Olemme todella otettuja ja iloisia tästä tunnustuksesta. Yhdistyksemme on tehnyt vuodesta 2009 asti pitkäjänteistä kehittämistyötä Pirkanmaan alueen festivaali- ja tapahtumatoimijoiden kesken, ja muun muassa ympäristö- ja yhdenvertaisuusaiheet kulkevat jatkuvasti toiminnassamme mukana. 36 festivaalin alueellinen verkostomme on Suomessa ainoa laatuaan, ja erityisesti vastuullisuusasioissa yhteiset koulutukset ja vertaistuki ovat todella tärkeitä. Palkinto tsemppaa meitä jatkamaan työtä näiden aiheiden parissa ja mahdollistaa yhdistykselle uudet saavutettavammat verkkosivut vuonna 2022, kertoo Pirkanmaan festivaalit ry:n tiedottaja Susanna Koskimaa 

Aiemmat Visit Tampere Awardin saajat 

2018 Veikko Niskavaara / Rajaportin sauna, Ville Virkki / Tullin Sauna 
2019 Karoliina Laitinen / Villipihlaja 
2020 Heikki Närvänen / Amazing City Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marianne Haapoja
Pirkanmaan festivaalit ry:n puheenjohtaja
marianne.haapoja@valmu.com
p. 0400 982 987


Susanna Koskimaa
Pirkanmaan festivaalit ry:n tiedottaja
susanna.koskimaa@pirfest.fi
p. 050 549 5859

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme