Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijä on Juho Saari

Jaa
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijäksi VTT Juho Saaren. Valinta julkistettiin Yhteiskuntatieteilijäpäivä-verkkotapahtumassa torstaina 25.11.2021.
Kuva: Susanna Kekkonen
Kuva: Susanna Kekkonen

Julkisuudessa köyhyystutkijana tunnetuksi tullut Saari on Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani sekä sosiaali- ja terveyspolitiikan professori. Saari on koko uransa ajan tarkastellut hyvinvointivaltion, eriarvoisuuden ja huono-osaisuuden teemoja julkaisten tai toimittaen kuutisenkymmentä kirjaa ja kaikkiaan vajaat 500 julkaisua.

”Saari on erittäin tuottelias sosiaalipolitiikan tutkija. Hän on tehnyt äärettömän tärkeää työtä tuottamalla tutkittua tietoa yhteiskunta-alasta. Arvostamme Yhteiskunta-alan korkeakoulutetuissa myös sitä, että Saari on jakanut tutkimustietoaan yhteiskunnan hyväksi sekä opastanut nuorempiaan tutkimuksen teossa”, YKAn puheenjohtaja Antton Rönnholm perustelee valintaa.

Saari on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran, johon on kuulunut työskentelyä sosiaali- ja terveysministeriössä, Itä-Suomen yliopiston hyvinvointisosiologian professorina sekä Kuopion hyvinvointitutkimuskeskuksen johtajana.

Tukirahaa tieteelle

Vuodesta 2021 alkaen Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi valittu henkilö tai kollektiivi saa antaa YKAn tarjoaman 2 500 euron suuruisen tukirahan kiinnostavalle yhteiskunnalliselle toimijalle. Juho Saari päätti jakaa tukirahan viitenä peräkkäisenä vuotena 500 euron palkintona parhaalle eriarvoisuuteen tai hyvinvointivaltioon liittyvälle tutkimukselle. Palkinnon jakajiksi ovat lupautuneet professori Jani Erola (Turun yliopisto) ja professori Anne Kouvonen (Helsingin yliopisto).

”Tukirahaa jakamalla on mahdollista rakentaa silta Vuoden yhteiskuntatieteilijä -kunniamaininnan sekä tulevien ja nykyistenkin sosiaali- ja terveyspolitiikan ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen tekijöiden välille. Kiitän lämpimästi tästä kunniamaininnasta ja mahdollisuudesta tukirahan jakamiseen”, toteaa Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijä Juho Saari.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijän vuodesta 1999 lähtien. Valinta tuo esiin yhteiskunta-alan ammattilaisten monipuolista ja laaja-alaista osaamista yhteiskunnan eri sektoreilla. Vuonna 2021 tunnustuksen sai valtiovarainministeriössä pitkän uran tehnyt ja työelämäprofessorina toimiva VTT Martti Hetemäki.

Tutustu aiemmin Vuoden yhteiskuntatieteilijän kunniamaininnan saaneisiin YKAn sivuilla. Katso myös Juho Saaren kiitospuheenvuoro Yhteiskuntatieteilijäpäivässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Piiroinen
laura.piiroinen@yhteiskunta-ala.fi
044 3818 123

Kuvat

Kuva: Susanna Kekkonen
Kuva: Susanna Kekkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Mikonkatu 8 A
00100 Helsinki

010 231 0350https://yka.fi/

YKA on akavalainen ammattiliitto, joka edustaa 13 000 yhteiskunta-alan osaajaa. Pidämme huolta yhteiskunta-alan ammattilaisten eduista työmarkkinaneuvotteluissa, tarjoamme lakiapua ja palkkaneuvontaa sekä autamme jäsenistöämme kehittämään ammatillista osaamistaan. Olemme uuden ajan ammattiliitto, joka toimii jäsentensä kumppanina kaikissa työelämän tilanteissa. Lue lisää: yhteiskunta-ala.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Puoluesihteerien paneelissa kysytään, kaventaako nykyinen politiikan teko demokratiaa31.1.2023 11:33:07 EET | Kutsu

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen ja Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan keskustelutilaisuudessa 15.2.2023 klo 17–18.30 poliitikot ja tutkijat arvioivat poliittisen järjestelmämme tulevaisuutta yhä monikriisisemmässä toimintaympäristössä. Vahvistaako vai heikentääkö suomalainen politiikan teko demokratiaa? Tilaisuuden päättää puoluesihteerien paneeli.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme