Yhden vanhemman perheiden liitto ryYhden vanhemman perheiden liitto ryYhden vanhemman perheiden liitto ry

Vuoden isä Kai Rinkinen: Hämmästyttävintä isän roolissa on se, kuinka lapset kasvattavat isäänsä

Jaa
Ministeri Sarkkinen ojentaa Vuoden Isä palkinnon Kai Rinkiselle
Ministeri Sarkkinen ojentaa Vuoden Isä palkinnon Kai Rinkiselle

Kai Rankinen on vetänyt Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Isä-lapsiryhmää Rovaniemellä. Hän on kahden tyttären isä.


-Tyttäreni ovat nyt 16- ja 13 -vuotiaita. Heidän kanssaan saa jo käydä syvällisiä keskusteluja ja olla kieli keskellä suuta. He ovat mm. valistaneet minua, ettei Joulupukkia  ole olemassa. Isyydessä parasta on se, että voi ihmetellä lapsen ja nuoren kasvun vaiheita. Elämä ja isyys on erilaista eri vaiheissa. Suhde lapsiin muuttuu, kun he kasvavat ja itse tässä koettaa pysyä kärryillä parhaansa mukaan.  Eniten minua on hämmästyttänyt isän roolissa se, että saan muuttua itsekin. Lapsi kasvattaa myös vanhempaansa. Ymmärrykseni isyyden olemuksesta on laventunut vuosien myötä. Onneksi! 

Mielestäni kasvatuksessa tarvitaan rakkauden ja rajojen asettamisen lisäksi myös aimo annos anarkiaa ja hulluttelua, ettei meininki mene liian viralliseksi. Haluankin sanoa Suomen isille, että Isyys on ihmeellinen matka; tee polusta reilusti oman näköisesi ja kulje se!

Kaita ehdotti palkittavaksi alueasiantuntija Markku Iso-Heiko. Hänen mukaansa Kai edustaa turvallista ja vastuullista isyyttä sekä edistää esimerkillään hyvää arkea ja kunnioittaa lapsen oikeuksia. Hän on edistänyt sukupuolten tasa-arvoa perhe-elämässä ja on löytänyt keinoja olla lasten tukena erityistilanteessa.  Hän on elämäntyöllään nostanut esiin isyyteen liittyviä kysymyksiä ja on sovittanut yhteen työntekoa, vanhemmuutta ja perhe-elämää.

Sosiaali- ja terveysministeriö palkitsee vuosittain Vuoden isän Väestöliiton ja sen jäsenjärjestöjen esityksestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja,VTM Heljä Sairisalo, helja.sairisalo@yvpl.fi, 040 3515355

Kuvat

Ministeri Sarkkinen ojentaa Vuoden Isä palkinnon Kai Rinkiselle
Ministeri Sarkkinen ojentaa Vuoden Isä palkinnon Kai Rinkiselle
Lataa
Ministeri Sarkkinen ja kolme vuoden isää.  Oikealla Rinkinen.
Ministeri Sarkkinen ja kolme vuoden isää. Oikealla Rinkinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Kalevankatu 16, c/o Väestöliitto
00100 HELSINKI

0403515355http://www.yvpl.fi

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on parantaa yhden vanhemman perheiden sosiaalista, taloudellista ja oikeudellista asemaa ja mahdollistaa perheiden vertaistuki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhden vanhemman perheiden liitto ry

Yhden vanhemman perheiden eduskuntavaalitavoitteet 2023: Lapsiystävällisyyttä vanhempien erokäytäntöihin5.12.2022 09:25:57 EET | Tiedote

Valvottuja lapsen ja etävanhemman tapaamispaikkoja pitää olla saatavilla ja siellä tulee olla mahdollisuus päihdetestaukseen. Erityislapsen toimintavaje tulee huomioida nykyistä paremmin tapaamiskäytännöissä. Tapaamisten pakkokäytännöt tulee muuttaa muiden länsimaiden tasolle. Erovanhemman ilmoitusaikaa aiotusta muutosta pitää lyhentää työn- tai opiskelupaikan tms. sitä edellyttäessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme