MessukeskusMessukeskus

Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinto Jyväs-Hampulle  

Jaa
Vuoden lähiruokateko -palkinto on myönnetty Keski-Suomessa toimivalle Jyväs-Hampulle, joka tuottaa ja jalostaa öljyhampun siemenistä monipuolisia ja korkealaatuisia tuotteita. 4000 euron arvoinen palkinto luovutettiin torstaina avautuneilla Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinnon saa Jyväs-Hamppu. (Kuva: Jyväs-Hamppu)
Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinnon saa Jyväs-Hamppu. (Kuva: Jyväs-Hamppu)

Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinnonsaajan valitsi Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä. Kilpailun yhteydessä järjestettiin myös yleisöäänestys helmi-maaliskuun vaihteessa, jonka voitti Iisalmen Runnilla toimiva Pesolan Pihviliha. Yleisöäänestyksen voittajalle luovutettiin 1000 euron arvoinen palkinto. Palkintorahat lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Raadin mukaan Jyväs-Hamppu on verkostoitunut muiden lähiruokayritysten sekä yliopistojen, neuvontaorganisaatioiden ja tutkimuslaitosten kanssa. Yritys toimii aktiivisesti näissä verkostoissa innovoimassa elintarvikkeiden lisäksi uusia ratkaisuja muun muassa pakkaus- ja rakentamissektoreille.    

– Hamppu on ikiaikainen, vanha viljelykasvi. Jyväs-Hamppu kehittää öljyhampusta ennakkoluulottomasti uusia innovatiivisia ja herkullisia tuotteita, joita on aiemmin palkittu muun muassa Artesaaniruuan SM-kilpailuissa. Yrityksen asiakaskunta on laajaa ja kattaa niin julkisia kuin yksityisiä ammattikeittiöitä, panimoita ja leipomoita. Tuotteita on myynnissä myös verkkokaupan ja lähiruokapuotien kautta, minkä lisäksi yritys on suuntaamassa yhä enemmän vientimarkkinoille, sanoo raadin puheenjohtaja Kirsi Viljanen.

Jyväs-Hampun tuotannossa korostuu vastuullisuus: tuotantotoiminta perustuu bio- ja aurinkoenergian käyttöön ja synergiaetuja ja kustannussäästöjä haetaan yritysyhteistyön kautta. Koska kasviproteiinien suosio on globaalisti rajussa kasvussa, yrityksen toiminnalla on laajenemismahdollisuuksia muun muassa sopimustuotannon, investointien ja yhteistyön avulla.

– Viljeltyäni öljyhamppua useamman vuoden perehdyin siemenen monikäyttöisiin ominaisuuksiin ja terveysvaikutuksiin ja testailin hullujakin ideoita. Hampunsiemen on suoraan kypsentämättömänä syöntikelpoinen kasviproteiini-, omega-3- ja kuitupommi ja sen käyttömahdollisuudet ovat hyvin laajat. Hampulla on myös suuri hiilensidontakyky ja pellon rakennetta parantava vaikutus, eikä viljelyssä tarvita kasvinsuojeluaineita hampun luontaisen voimakkaan kasvukyvyn ansiosta, sanoo Jyväs-Hampun yrittäjä Mikko Ilmoniemi.

Jyväs-Hampun tuotevalikoimaan kuuluvat hamppuproteiinin, -öljyjen ja -siementen lisäksi muun muassa hamppulastut ja hamppukarpalolakritsi. Yritys myös testaa jatkuvasti uusia tuoteideoita.  Ilmoniemi kertoo olevansa otettu Jyväs-Hampun saamasta tunnustuksesta.

– On hienoa, että lähiruoan ja alkutuotannon arvostus on nousussa. Maakunnissa on yhä valtava määrä hienoja pientuottajia ja heillä huipputuotteita, joiden soisi saavan vieläkin enemmän julkisuutta ja tilaa markkinoilla. Tässä työssä palkitsemiset ja huomionosoitukset ovat upea tapa rohkaista arjen haasteissa kamppailevia toimijoita, Ilmoniemi painottaa.

Yleisöäänestyksen voitti Pesolan Pihviliha

Lähiruoka & luomu -palkinnonsaajan valinnan yhteydessä järjestettiin myös yleisöäänestys, jossa annettiin tänä vuonna ennätykselliset 4936 ääntä. Mukana olleesta kuudesta ehdokkaasta voittajaksi valikoitui Iisalmen Runnilla toimiva Pesolan Pihviliha, jonka tuotteita kehitetään asiakkaiden toiveita kuunnellen ja joita käyttävät muun muassa monet ravintolakokit.

Lähiruoka & luomu -messut avoinna Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4. samaan aikaan Kevätmessujen, OutdoorExpon ja Golfmessujen (avoinna pe–su) kanssa. www.lahiruokaluomu.fi,  #lähiruokaluomu #lähiruokateko2023

Kuvia palkinnonjakotilaisuudesta Mesukeskuksen kuvapankissa https://mediabank.messukeskus.com to 30.3. klo 11 alkaen. 

Lisätietoja:

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakamalla vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja kyseinen Vuoden lähiruokateko -palkinto. www.messusäätiö.fi | #messusäätiö

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinnon saa Jyväs-Hamppu. (Kuva: Jyväs-Hamppu)
Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinnon saa Jyväs-Hamppu. (Kuva: Jyväs-Hamppu)
Lataa
Pesolan Pihviliha voitti Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestyksen. (Kuva: Antti Niskanen / Pesolan Pihviliha)
Pesolan Pihviliha voitti Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestyksen. (Kuva: Antti Niskanen / Pesolan Pihviliha)
Lataa
Vuoden lähiruokateko -palkinto jaetaan vuosittain Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden lähiruokateko -palkinto jaetaan vuosittain Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Autokorjaamo 2025 -messut järjestetään kuuden vuoden tauon jälkeen25.4.2024 15:15:18 EEST | Tiedote

Autokorjaamo-messut palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmistoon ja tapahtuma järjestetään perjantaista lauantaihin 14. – 15.3.2025. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Auto 2025 koeajo- ja myyntitapahtuma perjantaista sunnuntaihin 14. – 16.3.2025. Odotetuilla Autokorjaamo-messuilla korjaamoalan ammattilaiset kohtaavat ja saavat tärkeää tietoa alan kehityksestä ja uutuustuotteista.

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa tulevaisuuden tekijöinä – yhteistyön tavoitteena on vahvistaa muotoilualaa ja tarjota sen toimijoille yksi vahva alusta24.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa ja aloittavat laajamittaisen ja pitkäjänteisen yhteistyön. Tavoitteena on muotoilualan vahvistaminen, muotoilijoiden ja yritysten vuoropuhelun edistäminen ja siten alan toimijoiden kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittaminen. Habitare järjestetään 11.–15.9.2024 ja Helsinki Design Week 6.–15.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye