MessukeskusMessukeskus

Vuoden vierasvenesatama 2023 -äänestys käynnistyy

Jaa

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2023 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Ilola Inn oli Järvi-Suomen suosikki vuosina 2021 ja 2022.
Ilola Inn oli Järvi-Suomen suosikki vuosina 2021 ja 2022.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on 262, joista rannikolla 175 ja sisävesillä 87. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 23 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 23 Båt -messuilla 10.2.2023 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2022 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 23 Båt -messuille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987. Vuoden Vierasvenesatama 2022 -voittajat olivat rannikolta Gullkrona  ja sisävesiltä Sysmän Ilola Inn. Merialueilta huomioitiin kunniamaininnalla Bodö Saaristomereltä ja Rödhamn Ahvenanmaalta. Järvi-Suomesta kunniamaininnan saivat Kuhmoisten Sahanranta sekä Puumalassa sijaitseva Sahanlahti Resort.


Vuoden 2022 voittajat aloittavat uutta veneilykautta

Gullkorna valmistautuu seuraavaan kauteen ja panostaa veneilijöiden viihtyvyyteen. ”Tälle kaudelle olemme tehneet uuden grillikatoksen kävijöiden iloksi. Veneilykausi alkaa nykyään melko verkkaisesti, mutta odotamme hyvää keskikesää!”, kertoo Saara Kankaanrinta Gullkornasta. ”Bistrossa on uusi baari kiirepäiville, uudistettu menu ja teemapäiviä. Lisäämme vielä saaren aarteiden käyttöä ruoanlaitossa ja juomissa, ja haemme jatkuvasti uusia ja perinteisiä tuotteita lähisaarilta.”


Ilola Inn Sysmässä Päijänteen itärannalla odottaa veneilykauden avautumista. Ilola Inn valittiin jo toista kertaa peräkkäin Vuoden vierasvenesatamaksi vuonna 2022. Viime veneilykausi oli erittäin vilkas. Kotimaan matkailun huippuvuotena veneilijöiden määrä ja käynnit lisääntyivät huomattavasti. Nyt hotellipäällikkö Satu Ärling on hiukan huolestunut bensiinin hinnan korotusten vaikutuksista veneilyyn. "Moottoriveneilyn reittejä saatetaan nyt miettiä entistä tarkemmin. Toivottavasti veneet rantautuvat kuitenkin entiseen tapaan vierasvenesatamaamme myös tänä kesänä. Monet veneilijät ovat vierailleet hotellissamme myös talvella, mikä ilahduttaa meitä suuresti. Viime kesänä hotelli oli lähes loppuun varattu, mutta  tällä hetkellä vapaita huoneita löytyy vielä kesäkuukausinakin", vinkkaa Ärling.

Lisätietoja:
Suomen Purjehdus ja Veneily ry – Segling och Båtsport i Finland rf: Hanna.Grann,  hanna.grann@spv.fi, puh. 040 661 5202
Vene 23 Båt -messut: Teija Armanto, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 376 0804, Teija.Armanto@messukeskus.com 

Vuoden vierasvenesatamat 2022:
Gullkrona: Saara Kankaanrinta +3585 50 545 0323, saara.kankaanrinta.loma@gmail.com, www.gullkrona.com/

Ilola Inn, Sysmä: Satu Ärling, puh 050 338 1291, info@ilolainn.fi, www.ilolainn.fi

Vene 23 Båt -messut
10.– 19.2.2023Helsingin Messukeskus
www.venemessut.fi
#venemessut
Vuoden vierasvenesatama 2022 logo: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Ilola Inn oli Järvi-Suomen suosikki vuosina 2021 ja 2022.
Ilola Inn oli Järvi-Suomen suosikki vuosina 2021 ja 2022.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle22.6.2022 10:10:00 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme