Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Vuoden yhteiskuntatieteilijä on Martti Hetemäki

Jaa

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden 2021 yhteiskuntatieteilijäksi VTT Martti Hetemäen. Valinta julkistettiin Yhteiskuntatieteilijäpäivän verkkotapahtumassa torstaina 5.11.2020.

TIEDOTE

EMBARGO 5.11.2020 KLO 17.30

Vuoden yhteiskuntatieteilijä on Martti Hetemäki

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden 2021 yhteiskuntatieteilijäksi VTT Martti Hetemäen. Valinta julkistettiin Yhteiskuntatieteilijäpäivän verkkotapahtumassa torstaina 5.11.2020.

Tämänvuotisella valinnallaan liitto haluaa antaa tunnustusta yhteiskuntatieteilijälle, joka on luonut pitkän ja arvostetun uran valtionhallinnossa, jossa lähes kolmannes YKAn jäsenistä työskentelee. Hetemäki on toiminut 1980-luvulta lähtien valtiovarainministeriössä eri tehtävissä. Hän siirtyi lokakuun alussa Helsinki Graduate School of Economicsiin työelämäprofessoriksi.

- Hetemäen ura valtionhallinnossa on poikkeuksellisen merkittävä ja pitkä. Hän on palvellut suomalaisia erilaisten hallitusten aikana erilaisissa tilanteissa vahvalla virkamieseetoksella. Hetemäki on yhteiskuntatieteilijä, jolla on oma näkemys, mutta halu kuunnella keskustelukumppaneitaan ja nähdä ihmisiä numeroiden takana, YKAn puheenjohtaja Antton Rönnholm perustelee valintaa.

Ekonomisti Hetemäen ura valtiovarainministerissä alkoi kesäharjoittelusta vuonna 1981. Vuosikymmenten aikana hän ehti toimia tutkijana, finanssineuvoksena, toimistopäällikkönä, kansantalousosaston päällikkönä, alivaltiosihteerinä ja valtiosihteerinä/kansliapäällikkönä. Hetemäkeä on yleisesti pidetty Suomen vaikutusvaltaisimpana virkamiehenä.

- Olen otettu saamastani kunnianosoituksesta. Yhteiskuntatieteilijät tekevät vaikeaa ja tärkeää työtä. Arvostan kovasti saamaani tunnustusta, toteaa Vuoden yhteiskuntatieteilijä Martti Hetemäki.  

Hetemäen piti jättää valtiovarainministeriö jo maaliskuussa ja aloittaa työelämäprofessorina, mutta muun muassa koronatilanteen takia häntä pyydettiin jatkamaan kansliapäällikön pestiään. Hänen johtamansa työryhmän tehtävänä oli valmistella nopealla aikataululla suunnitelma sekä koronakriisistä poistumiseen että kriisin jälkihoitoon.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijän vuodesta 1999 lähtien. Valinta tuo esiin yhteiskuntatieteilijöiden monipuolista ja laaja-alaista osaamista yhteiskunnan eri sektoreilla. Edellisen tunnustuksen sai Euroopan unionin komission ilmastopääosaston kansainvälisen yksikön päällikkö, taloustieteen tohtori Elina Bardram.

Tutustu aiempiin Vuoden yhteiskuntatieteilijöiksi valittuihin Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n sivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martti Hetemäki
Vuoden yhteiskuntatieteilijä
martti.hetemaki@helsinki.fi
p. 050 567 0201

Antton Rönnholm
Puheenjohtaja (luottamustoiminen), VTM, M.A.
antton.ronnholm@yhteiskunta-ala.fi
p. 040 506 7676

Laura Piiroinen
Viestintäpäällikkö, Yhteiskunta-alan asiantuntijat ry
laura.piiroinen@yhteiskunta-ala.fi
p. 044 3818123

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Mikonkatu 8 A
00100 Helsinki

010 231 0350http://www.yhteiskunta-ala.fi/
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on akavalainen etu- ja palvelujärjestö, joka toimii jäsentensä edunvalvojana työmarkkinoilla. Liiton nimi oli aiemmin Suomen Valtiotieteilijöiden Liitto SVAL ry. Liittoon kuuluu yli 12 000 korkeakoulutettua jäsentä, jotka työskentelevät hallinnon, talouden, tutkimuksen, koulutuksen sekä viestinnän esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Yleisimmät tutkintonimikkeet ovat VTM, YTM ja HTM. Lisätietoja www.yhteiskunta-ala.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme