Attendo

Vuosaareen rakennetaan moderni hoivakoti ikäihmisille

Jaa

Rakennushankkeen myötä asuinalueella lisääntyvät paitsi ikäihmisten hoivan asumispaikat, myös hoivan työpaikat. Hoivakoti rakennetaan Punakiventien varteen, keskelle merellistä ja luonnonläheistä Vuosaarta, lähelle monipuolisia kaupan ja julkisen liikenteen palveluja.

Ikääntyneiden palvelut täydentyvät Vuosaaressa, kun pitkän tauon jälkeen alueelle rakennetaan uusi, moderni hoivakoti ikäihmisille. Hoivakodin rakennuttaa kiinteistöalan moniosaaja FinCap Oy ja sen pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi tulee Attendo.

FinCapin aluejohtaja Juha Kivimäki kertoo, että yhtiö on seurannut alueen kehitystä jo pidempään.

– Vuosaaren läheisyyteen on valmistunut palveluasuntoja viimeksi 2012, ja alueella asuu paljon iäkästä väestöä, aluejohtaja Juha Kivimäki kertoo.

Alueen ikäihmisten määrä kasvaa noin neljän prosentin vuositahdilla. Uusi hoivakoti lähes kaksinkertaistaa alueen hoivakotipaikkojen määrän.

Uudessa hoivakodissa on 75 tehostetun palveluasumisen asuntoa kolmessa kerroksessa. Lisäksi rakennuksen pohjakerrokseen valmistuu kahdeksan palveluasuntoa ikäihmisille, jotka voivat ostaa halutessaan esimerkiksi kotihoidon palveluita. Ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan avoin ravintolasali, jossa alueen asukkaat voivat käydä esimerkiksi lounaalla. Hoivakoti rakennetaan osoitteeseen Punakiventie 19 keskelle merellistä ja luonnonläheistä Vuosaarta, lähelle monipuolisia kaupan ja julkisen liikenteen palveluja.

Rakennushankkeen myötä asuinalueella lisääntyvät paitsi ikäihmisten hoivan asumispaikat, myös hoivan työpaikat. Attendon aluejohtaja Simo Saaranen toteaa, että varsinkin alueella jo asuville hoiva-alan ammattilaisille uusi Attendo-koti mahdollistaa lyhyen työmatkan ja modernit työtilat.

– Vuosaari on iso ja edelleen kasvava ja kehittyvä asuinalue, missä viihdytään pitkään ja jonne juurrutaan. Se on kuin kaupunki kaupungissa. Meille Attendolla on tärkeää, että työntekijämme saavat työskennellä hoivatyöhön suunnitelluissa, viihtyisissä ja toimivissa työtiloissa, jotka osaltaan tukevat asukkaiden omannäköistä, toiminnallista arkea, Saaranen sanoo.

FinCap on toteuttanut viime vuosina useita valoisia ja laadukkaita asuinkohteita ympäri Suomen. Ensi vuonna valmistumassa on esimerkiksi Seinäjoen Sofiantorni, jonka avarien huoneistojen yhteyteen toteutetaan lähipalveluja, kuten kahvila, elokuvateatteri ja pihasauna lounge-tiloineen.

Vuosaaren hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä 2021 ja sen on määrä valmistua vuoden 2023 alkupuolella. Hoivakotirakennus viimeistelee sulavalinjaisen korttelin, johon on jo aiemmin valmistunut kolme uutta kerrostaloa.

Lisätiedot:

FinCap, aluejohtaja Juha Kivimäki, p. 040 669 4669, juha.kivimaki@fincap.fi

Attendo, aluejohtaja Simo Saaranen, p. 040 550 7358, simo.saaranen@attendo.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendolla huomattava nousu mainetutkimuksessa: Toimii aiempaa avoimemmin ja läpinäkyvämmin24.9.2021 08:28:06 EEST | Tiedote

Attendo teki huomattavan mainenousun T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Olemme edelleen viiden huonomaineisimman yrityksen joukossa, mutta tuloksemme parani kaikilla tutkimuksen osa-alueilla. Lisäksi mielikuvat Attendon hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä parantuivat enemmän kuin yhdenkään muun yrityksen kohdalla koko tutkimuksen yhdeksänvuotisen mittaushistorian aikana.

Tuhannet jäävät ilman hoivakotipaikkaa, jollei hoitajapulaa ratkaista6.9.2021 08:22:20 EEST | Tiedote

Attendo toivoo valtiolta nopeita ja vaikuttavia toimenpiteitä hoitajapulan ratkaisemiseksi. Hoitajamitoituksena kansalaisille tunnetuksi tullut vanhuspalvelulain muutos koskee ympärivuorokautisia hoivakoteja, joissa tällä hetkellä on oltava 0,55 hoitajaa yhtä asukasta kohti kolmen viikon ajanjaksolla. Mitoitus nousee 1.4.2023 mennessä asteittain tasolle 0,7. Tavoitteeseen on mahdotonta päästä, jos hoitajapulaa ei ratkaista ensin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme