Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.7

Dela

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Station, som har planerats till busstationens gamla plats, är ett multifunktionskvarter och ett evenemangscenter, i vilket kommer att ingå ett musikhus som finansieras och upprätthålls av staden. Kvarteret innehåller också idrotts- och multifunktionslokaler, ett hotell, bostäder samt affärslokaler som YIT svarar för. Den synligaste delen av den av YIT planerade byggnaden är tornhuset med över 20 våningar. Tornhuset kommer att bli Vasas nya uppseendeväckande landmärke.

– Wasa Station-projektet har beretts intensivt under de senaste månaderna, såväl på stadens som på YIT:s vägnar. Förberedelserna har nu framskridit så att beslut kan fattas och även från beslutsfattarna har det kommit ett tydligt besked om att man vill föra projektet i mål ännu under innevarande fullmäktigeperiod, konstaterar Markku Järvelä, direktör förtekniska sektorn och medlem i Wasa Stations ledningsgrupp.

Projektets förverkligande är beroende förutom av stadsfullmäktiges beslut också av att de villkor som ingår i avtalet om projektets förverkligande uppfylls. Detta avtal har ingåtts av Vasa stad och YIT.

Nyckelord

Kontakter

Markku Järvelä, direktör för tekniska sektorn, medlem i Wasa Stations ledningsgrupp, +35840 135 4958, markku.jarvela@vasa.fi
Christina Knookala, bildningsdirektör, medlem i Wasa Stations ledningsgrupp, +35840 556 5011, christina.knookala@vasa.fi
Tapio Ollikainen, lokalitetsdirektör, +35840 066 5090, tapio.ollikainen@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum