Business Kangasala OyBusiness Kangasala Oy

Wiestin päivä 9.3.2023 – Suomalaisen hevosen kantakirja 130 vuotta

Jaa
Vietämme vuonna 2023 suomalaisen hevosen juhlavuotta, sillä ensimmäinen suomalainen hevonen kantakirjattiin 130 vuotta sitten 9.3.1893. Juhlaluentotilaisuus pidetään 9.3.2023 Kangasalla, jossa asui Suomen ensimmäinen kantakirjahevonen, Liuksialan kartanon Wiesti-tamma.
Suomenhevosorivarsat kesälaitumella Särkisaaressa. Kuvaaja: Janne Kähkönen.
Suomenhevosorivarsat kesälaitumella Särkisaaressa. Kuvaaja: Janne Kähkönen.

Ensimmäinen suomalaisen hevosen kantakirjaus 130 vuotta sitten oli käytännön työn alku nykyisen suomenhevosrodun perustamiselle. Wiestin päivä 9.3.2023 ideoitiin juhlistamaan suomalaisen hevosen ja ihmisen pitkää yhteistä historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.

Tapahtumassa kuulet suomenhevosen historian tutkimuksen uusista tuulista, saat tuoretta tietoa Suomen ainoan alkuperäisen hevosrodun nykytilanteesta ja pääset vaihtamaan kuulumisia suomenhevosihmisten kesken. Hämeen Eskadroonan suomenhevosratsukot toivottavat vieraat tervetulleiksi.

Ohjelma:

Wiestin päivä 9.3.2023 – Suomalaisen hevosen kantakirja 130 vuotta


Aika: torstai 9.3.2023 klo 16.30–18.30

Paikka: Kangasala-talo, Valtuustosali (Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala)

Järjestäjät: Hämeen hevosjalostusliitto ry, Business Kangasala ja Kangasalan kaupunki

klo 16.30 Hämeen Eskadroonan suomenhevosratsukot toivottavat vieraat tervetulleiksi

klo 17–17.05 kaupunginjohtaja Oskari Auvinen (Kangasalan kaupunki): Tervetuloa

klo 17.05–17.25 europarlamentaarikko Henna Virkkunen (videotervehdys): Juhlapuhe

klo 17.25–17.55 FT Hilja Solala (Tampereen yliopisto): Wiesti – Suomen ensimmäinen kantakirjahevonen ja suomenhevosen synty 1893–1907 -juhlaluento

klo 17.55–18.10 vanhempi tutkija Jaana Peippo (NordGen): Suomenhevosen säilytystoimet

klo 18.10–18.25 toimitusjohtaja Minna Mäenpää (Suomen Hippos ry): Suomenhevonen tänään

klo 18.25–18.30 puheenjohtaja Mikko Salminen (Hämeen hevosjalostusliitto ry): Päätössanat

Luentotilaisuuden jälkeen kahvit Kangasala-talossa Wiestin päivään osallistuneille.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta siihen on ennakkoilmoittautuminen 7.3.2023 mennessä lomakkeella: https://forms.office.com/e/Zsy0f8Jynj.

Osa puhujista ja järjestäjistä on median tavattavissa Kangasala-talossa ennen tilaisuutta klo 15.30–16.15 tai sopimuksesta. Median ilmoittautumiset: laura.pekkala@businesskangasala.fi tai puh. 041 314 7221.

Lämpimästi tervetuloa Wiestin päivään!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Hilja Solala
historiantutkija
Tampereen yliopisto
hilja.solala@tuni.fi


Laura Pekkala
Business Kangasala
laura.pekkala@businesskangasala.fi


Anu Kantala
toiminnanjohtaja
Hämeen hevosjalostusliitto ry
hameenhjl@gmail.com

Kuvat

Suomenhevosorivarsat kesälaitumella Särkisaaressa. Kuvaaja: Janne Kähkönen.
Suomenhevosorivarsat kesälaitumella Särkisaaressa. Kuvaaja: Janne Kähkönen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Business Kangasala Oy
Business Kangasala Oy
Kunnantie 1
36200 KANGASALA

info@businesskangasala.fihttps://www.businesskangasala.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Kangasala Oy

Lentolan Kauppakarnevaali 26.-29.5.2022 yllättää runsaalla ohjelmalla24.5.2022 17:58:42 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Lentolan Kauppakarnevaali kutsuu mukaan iloiseen karnevaalihumuun ostoksille, tutustumaan alueen monipuoliseen yritystarjontaan ja pitämään hauskaa koko perheen voimin. Lentola täyttyy helatorstaista sunnuntaihin maksuttomasta ja runsaasta ohjelmasta, huipputarjouksista ja iloisesta menosta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja karnevaalitunnelmissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Kulje katujunalla, kierrä kartan kanssa seikkaillen, kerää leimoja, nauti neljä päivää ilmaisesta ohjelmasta, tutustu uusiin yrityksiin, tutki ja testaa uutuuksia, poimi vinkit asiantuntijoilta ja esityksistä, osallistu arvontoihin ja tee parhaat kaupat karnevaalihinnoin.

Aerosolituotteistaan tunnettu Taerosol aloitti ainoana Suomessa kosmeettisten aerosolien valmistuksen25.11.2021 13:00:06 EET | Uutinen

Teknisiä aerosoleja ja muita teknokemian tuotteita elektroniikka-alan ja teollisuuden tarpeisiin valmistava Taerosol Oy Kangasalla on alkanut valmistaa ainoana Suomessa kosmeettisia aerosoleja hiustuotebrändeille kuten SIM Finlandille. Yhtiö panostaa vahvasti tuotekehitykseen ja private label -valmistukseen. Tavoitteena on tuplata liikevaihto seuraavan viiden vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme