Digita

Wiiste Oy hyödyntää Digitan IoT-verkkoa rakennusteollisuuden ratkaisuissaan

Jaa

Rakennusteollisuuden mittausjärjestelmiin erikoistunut Wiiste Oy ja Digita Oy laajentavat hyvää yhteistyötään Suomen rajojen ulkopuolelle. Wiisteen tarjoamissa rakennusteollisuuden IoT-ratkaisuissa on hyödynnetty Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa IoT-verkkoa hyvin tuloksin.

Wiisteen kehittämä Wiiste Wireless -järjestelmä on kokonaisratkaisu lämpötilan- ja kosteudenseurannan hallintaan työmailla ja rakennuskohteissa. Langattomat rakenteisiin tai betoniin asennetavat IoT-anturit välittävät dataa LoRaWAN-verkon kautta suoraan Wiiste Relia -pilvipalveluun, josta asiakas voi seurata kokonaistilannekuvaa reaaliaikaisesti.

”IoT-antureiden avulla voimme seurata muun muassa rakentamisen aikaisia olosuhteita, rakenteiden kosteutta sekä saneeraus- ja vahinkokohteiden kuivatusta. Ratkaisu mahdollistaa rakentamisvaiheen lisäksi kiinteistöjen elinkaariseurannan. Asiakkaalle tämä tuo kustannussäästöjä, parantaa riskienhallintaa ja lisää rakentamisen laatua ja tehokkuutta kokonaisuudessaan”, kertoo Wiisteen toimitusjohtaja Aki Böök.

”Betonirakentamisen ratkaisujen ohella olemme tuoneet markkinoille myös täysin uuden puurakenteiden seurantaan kehitetyn IoT-kosteusmittarin, jonka avulla voidaan varmistaa digitaalisesti puurakennukseen toimitettujen elementtien pysyminen kuivina tehtaalta työmaalle ja rakennuksen osaksi asti. Puun IoT-kosteusmittari on kehitetty yhdessä Stora Enson kanssa ja mittari on läpäissyt vaaditut testit tunnetuissa rakennuskohteissa”, sanoo Böök. ”Nyt tähtäämme ratkaisuillamme kansainvälisille markkinoille ja on hienoa, että hyvä yhteistyökumppanimme Digita pystyy tässä meitä tukemaan verkostojensa avulla”.

”Digita voi tarjota kattavan IoT-infrastruktuurin Wiisteen ratkaisuille niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. LoRaWAN-signaali läpäisee betonin sekä muut rakennusmateriaalit ja tarjoaa näin reaaliaikaista dataa kohteiden rakentamisen eri vaiheisiin. Paristolla käyvä anturi asennetaan kertaalleen esimerkiksi betonivaluun ja se lähettää määrävälein dataa suoraan Digitan verkkoon”, kertoo Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka. ”On myös hienoa, että saamme olla mahdollistamassa Wiisteen ja Stora Enson puurakentamisen kokonaisuutta”, iloitsee Kuukka.

”LoRaWAN-teknologiaa käytetään tänä päivänä hyvin laajalti maailmanlaajuisesti. Wiisteen ratkaisuille on globaalia kysyntää ja olemme iloisia, että voimme tarjota verkkoratkaisun sensoreille eri puolilla maailmaa”, kertoo Kuukka.

Median yhteydenotot:

Wiiste Oy, toimitusjohtaja Aki Böök, puh. 040 596 4599, aki.book@wiiste.com

Digita Oy, johtaja, IoT-palvelut, Ari Kuukka, puh. 040 149 7942, ari.kuukka@digita.fi

Wiiste Oy on vuonna 2012 perustettu, rakennusteollisuuden mittausjärjestelmiin keskittynyt suomalainen yritys. Oman tuotekehityksemme lisäksi tuotteidemme valmistus tapahtuu Suomessa. www.wiiste.com

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

Yhteyshenkilöt

Minna Flink
johtaja, viestintä ja markkinointi
minna.flink(a)digita.fi, puh. 040 742 8849

Kuvat

Lataa
Wiiste Oy, puusensori
Wiiste Oy, puusensori
Lataa
Wiiste Oy, betonisensori
Wiiste Oy, betonisensori
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Digita
Digita
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki

020 411 711http://www.digita.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digita

Digita tuo Keikalla.fi joulukonsertteja nähtäville televisioon HybridiTV:n avulla1.12.2020 12:00:00 EETTiedote

Digita ja Keikalla.fi tuovat joulumieltä suomalaisille pilotoimalla uudentyyppistä HybridiTV-palvelua antenni-tv-verkossa kolmen jouluviikolla esitettävän live-joulukonsertin muodossa. Pilotissa Keikalla.fi-palvelu tuodaan televisioon käytettäväksi 1.- 23.12.2020 väliseksi ajaksi. Varsinainen pilotoitava palvelu toiminnallisuuksineen aukeaa 14.12. Palvelu lähetetään kanavapaikalla 101 Digitan antenni-tv-verkon E-kanavanipussa, jonka väestöpeitto on 98 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme