Y-Säätiö

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa vuokrakoteja Kuopion Päivärantaan

Jaa

Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Osoitteeseen Vaahteratie 22 valmistuu ensi vuonna 39 ARA-vuokra-asuntoa.

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa Kuopion Päivärantaan uusia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Asunnot valmistuvat kahteen eri massaan: kolmikerroksiseen kerrostaloon sekä kaksikerroksiseen luhtitalo-osaan.

Uudet talot syntyvät purkavan täydennysrakentamisen keinoin. Alueella on aiemmin sijainnut kolme M2-Kotien rivitaloa sekä liikerakennus. Kiinteistöt tulivat elinkaarensa päähän. Nyt nämä kaksi erillistä tonttia on yhdistetty kaavamuutoksella.

Energiatehokkuus huomioitu rakentamisessa ja talotekniikassa

M2-Kotien vuokratalo on valmistuessaan A-energialuokassa, eli sen suunnittelussa ja rakentamisessa on käytetty erityistä huomioita energiatehokkuuteen.

Talotekniikassa ympäristöystävällisyys on huomioitu muun muassa asuntokohtaisen ilmanvaihdon avulla, joka parantaa energiatehokkuutta. Asunnot ovat valmistuessaan myös kauttaaltaan lattialämmitettyjä. Ratkaisu lisää asumisviihtyvyyttä, mutta on myös perinteiseen patterilämmitykseen verrattuna energiatehokkaampi vaihtoehto.

”Asumisen energiankulutukseen vaikutetaan myös sillä, että talojen lämmitys toteutetaan maalämmön avulla ja katolle asennetaan aurinkopaneeleita, joiden tuottaman sähkön avulla maalämpöjärjestelmän pumppuja pyöritetään”, kertoo M2-Kotien projektipäällikkö Riku Lehtiö.

Energiatehokkaiden vuokratalojen rakentaminen tukee Y-Säätiö-konsernin vuosien 2020—2030 strategiatavoitetta. Y-Säätiö pyrkii hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä.

Kohtuuhintaisia vuokrakoteja

Rakentaminen aloitetaan syyskuussa. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan arviolta loppuvuodesta 2022. Urakoitsijana toimii Rakennusliike Soimu Oy.

Kaikki yhteiskunnalliseen Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Riku Lehtiö
riku.lehtio@ysaatio.fi
p. 020 7020 260

Kuvat

M2-Kotien vuokrakerrostalo valmistuu Päivärannan kaupunginosaan Kuopioon. Havainnekuva Arkkitehtipalvelu Oy.
M2-Kotien vuokrakerrostalo valmistuu Päivärannan kaupunginosaan Kuopioon. Havainnekuva Arkkitehtipalvelu Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on 18 000 asuntoa 57 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Asunnottomien ihmisten määrä on kasvanut Euroopassa räjähdysmäisesti − Mitä ilmiölle voidaan tehdä? 22.2.2022 11:46:29 EET | Kutsu

Tervetuloa kuulemaan asunnottomuuden kansainvälisiä huippuasiantuntijoita torstaina 10.3. klo 14–16. Jotta jokaisella on koti -tilaisuudessa puhuu muun muassa EU:n asunnottomuusohjelmaa vetävä Belgian entinen pääministeri Yves Leterme. Medianedustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen joko etäyhteyksin tai paikan päälle Helsingin keskustakirjasto Oodiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme