Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Yaran Siilinjärven kaivokselle rajoitettu toiminnan aloittamislupa ja valmistelulupa

Jaa

Yara Suomi Oy:n Siilinjärven toimipaikalle on myönnetty rajoitettu toiminnan aloittamislupa Jaakonlammen louhoksen toiminnalle sekä rajoitettu valmistelulupa Jaakonlammen kuivattamiselle.

Yara Suomi Oy sai kesäkuussa 2021 luvan Siilinjärven kaivoksen toiminnan oleelliseen muuttamiseen. Lupapäätös nro 74/2021 ei ole vielä lainvoimainen, koska siitä on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen.

Tämä jälkeen Yara on hakenut ympäristönsuojelulain mukaista toiminnan aloittamislupaa Jaakonlammen louhoksen avaamiselle ja vesilain mukaista valmistelulupaa Jaakonlammen kuivattamiselle. Yara haluaa aloittaa hakemuksen mukaisen toiminnan jo ennen kuin lupapäätös on lainvoimainen. Hakemus koski koko päätöksen mukaista toimintaa ja hanketta.

Aluehallintovirasto on myöntänyt rajoitetun toiminnan aloittamisluvan ja valmisteluluvan. Toiminnan aloittamislupaa ei myönnetty sivukivialueiden eikä rikastushiekka-alueiden korottamiselle ja laajentamiselle. Valmistelulupaa Jaakonlammen padon purkamiselle ei myönnetty.

Vakuus

Yara Suomi Oy on määrätty asettamaan toiminnan aloittamisen osalta 50 000 euron vakuus ja valmisteluluvan osalta 10 000 euron vakuus. Jos lupapäätös nro 74/2021 kumotaan tai sen lupamääräyksiä muutetaan, tulee Yara Suomi Oy:n saattaa lupahakemuksen kohteena oleva ympäristö ennalleen.

Toiminnan aloittamislupa ja valmistelulupa ovat voimassa siihen saakka, kunnes lupapäätös nro 74/2021 on saanut lainvoiman.

Lupapäätökset ovat nähtävillä aluehallintoviraston Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa diaarinumeroilla ISAVI/1499/2019 (lupapäätös nro 74/2021), ISAVI/6459/2021 ja ISAVI/6460/2021.

Päätökset löytyvät tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Aluehallintoviraston verkkosivuilta löytyy tietoa ympäristöluvista ja vesiluvista.

Lisätietoja
ympäristöneuvos Riitta Ikäheimo, p. 0295 016 828
johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevia rajoituksia kiristetään Uudellamaalla, myös Kanta-Hämeeseen rajoituksia2.12.2021 19:48:44 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kanta-Hämeessä kielletään sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitukset tulevat voimaan 4.12. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Enintään 20 hengen kokoontumisrajoitukset voimaan sisätiloissa Pohjois-Pohjanmaalla – koronapassilla mahdollisuus vapautua rajoituksista2.12.2021 17:02:40 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Toimijat voivat järjestää yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella ajalla 3.12.2021 - 31.12.2021.

Transport- och logistikpersonal befrias från obligatoriska hälsokontroller vid gränsövergångarna1.12.2021 16:59:01 EET | Tiedote

Hälsokontrollerna vid gränsövergångarna fortsätter. På grund av försörjningsberedskapen befrias transport- och logistikpersonal från hälsokontrollerna. Också landsförteckningen i förordnandet slopas – i stället kommer en hänvisning till Institutet för hälsa och välfärds webbplats som uppdateras med länder där det har upptäckts spridning av virusvarianten omicron.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme