Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Yaran Siilinjärven kipsin läjitysalueen laajennukselle toiminnan aloittamislupa

Jaa
Yara Suomi Oy:n Siilinjärven toimipaikalle on myönnetty toiminnan aloittamislupa kipsin läjitysalueen laajennukselle ja uudelle kiertovesialtaalle.

Yara Suomi Oy sai helmikuussa 2022 luvan Siilinjärven tehtaiden kipsin läjitysalueen laajennukselle ja siihen liittyvälle kiertovesialtaalle. Päätöksellä oli myös muutettu tehtaita koskevia lupamääräyksiä. Lupapäätös nro 9/2022 ei ole vielä lainvoimainen, koska siitä on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen.


Tämän jälkeen Yara on hakenut ympäristönsuojelulain mukaista toiminnan aloittamislupaa osaan ympäristölupapäätöstä. Yara haluaa aloittaa toiminnat kipsin läjitysalueen laajennusosalla ja uudella kiertovesialtaalla jo ennen kuin lupapäätös on lainvoimainen.


Aluehallintovirasto on hakemuksesta poiketen myöntänyt toiminnan aloittamisluvan koko päätöstä koskien. Siten, jos hakija päättää aloittaa toiminnan muutoksenhausta huolimatta, on lupapäätöstä 9/2022 noudatettava kaikilta osin. Päätöksessä on annettu muun muassa jätteitä, jätevesipäästöjä ja päästöjen tarkkailua koskevia uusia määräyksiä.

Vakuus

Yara Suomi Oy on määrätty asettamaan toiminnan aloittamisen osalta 200 000 euron vakuus. Jos lupapäätös nro 9/2022 kumotaan tai sen lupamääräyksiä muutetaan, tulee Yara Suomi Oy:n saattaa lupahakemuksen kohteena oleva ympäristö ennalleen.

Toiminnan aloittamislupa ja valmistelulupa ovat voimassa siihen saakka, kunnes lupapäätös nro 9/2021 on saanut lainvoiman.

Lupapäätökset ovat nähtävillä aluehallintoviraston Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa diaarinumeroilla ISAVI/10287/2019 (lupapäätös nro 9/2022), ISAVI/2826/2022.

Päätökset löytyvät tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Aluehallintoviraston verkkosivuilta löytyy tietoa ympäristöluvista ja vesiluvista.

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Lisätietoja

ympäristöylitarkastaja Päivi Määttä, p. 0295 016 929

johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Käsinhionta kärkisorvilla toi sakkoja työnjohtajalle ja yhteisösakon työnantajalle1.6.2023 11:15:07 EEST | Tiedote

Satakunnan käräjäoikeus on 30.5.2023 tuominnut satakuntalaisen metallialan yrityksen työnjohtajan 16 päiväsakkoon ja yhtiön 3000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli kesäkuussa 2021 tapahtunut työtapaturma, jossa käsinhiontaa kärkisorvilla tehneen työntekijän hanska oli tarttunut hiottavana olleeseen akseliin. Työntekijä oli siis hionut sorvissa pyörivää kappaletta siten, että hän oli pitänyt hiomanauhaa molemmista päistä käsin samalla, kun akseli oli pyörinyt sorvissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme