Jyväskylän yliopisto

Yhä laajempi avoin yliopisto: Kaksi vahvaa avointa yliopistoa yhteen

Jaa

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimen yliopiston ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston toiminnot yhdistyvät elokuun 2021 alusta alkaen. Näiden muodostama avoin yliopisto palvelee valtakunnallisesti sekä paikallisesti laajalla ja monipuolisella tarjonnalla.

Valtaosa avoimen yliopiston opinnoista on opiskeltavissa joustavasti verkon välityksellä. Lähiopetusta on tarjolla Kokkolassa, Jyväskylässä ja Helsingissä sekä yhteistyöoppilaitoksissa ympäri Suomen.
Valtaosa avoimen yliopiston opinnoista on opiskeltavissa joustavasti verkon välityksellä. Lähiopetusta on tarjolla Kokkolassa, Jyväskylässä ja Helsingissä sekä yhteistyöoppilaitoksissa ympäri Suomen.

Jyväskylän yliopiston hallitus teki 31.5. kokouksessaan päätöksen yhdistää kahden avoimen yliopiston toiminnat. Jatkossa Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto palvelee myös Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

”Yliopistokeskuksilla on tärkeä alueellisen kehittämisen rooli. Lisäksi jatkuvan oppimisen merkitys elinkeinoelämän uudistamisessa on kasvanut. Haluamme tarjota avoimen yliopisto-opetuksen kautta entistäkin paremmat kouluttautumisen mahdollisuudet niin yliopistokeskuksessa kuin valtakunnallisesti. Muutos mahdollistaa toiminnan kehittämisen pitkällä tähtäimellä sekä vahvistaa yhteistä rooliamme jatkuvan oppimisen palveluiden tarjoajana”, sanoo tutkimuksesta vastaava vararehtori ja yliopistokeskuksen johtokunnan puheenjohtaja Henrik Kunttu.

Palvelua paikallisesti, opintomahdollisuuksia joustavasti

”Avoimen yliopiston tarjonta ja sitä kautta rakennetut väylät ylempiin korkeakoulututkintoihin ovat alueellisesti merkittävä tekijä osaamistason kehittäjänä, ei pelkästään Keski-Pohjanmaan alueella vaan laajemminkin Pohjanmaalla ”, Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Marko Aittola sanoo.

Avoimen yliopiston palvelut, opetus ja ohjaus mukaan lukien, säilyvät Kokkolassa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Myös avoimen yliopiston henkilöstö jatkaa työskentelyään, pääosin aiemmissa tehtävissään, uudessa yhteisessä organisaatiossa.

Avointen yliopistojen toimintojen yhdistäminen on sujunut yhteistyötä tehden ja opiskelijoiden monipuolisia opintomahdollisuuksia kehittäen.

”Avoimessa yliopistossa yhdistyvät tutkimukseen pohjautuva tieto, laadukas opetus eri aloilla sekä opintojen joustavuus. Opiskelun kautta tutkittu tieto vaikuttaa myös yhteiskunnassa ja kehittää työelämää. Sitä me haluamme yhdessä edistää”, Aittola sanoo.

Valtakunnallinen avoin yliopisto: Opintoja verkon välityksellä

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto on suoritettujen opintopisteiden määrässä mitattuna Suomen suurin avoin yliopisto, jossa opiskeli viime vuonna noin 27 000 henkilöä. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoin yliopisto palveli opinnoillaan vuonna 2020 noin 3 000 opiskelijaa. Opinnot ovat avoimet kaikille ilman pohjakoulutusvaatimuksia. Monelle avoin yliopisto on tie tutkintokoulutukseen.

Valtaosa avoimen yliopiston opinnoista on opiskeltavissa joustavasti verkon välityksellä. Opinnot voi aloittaa avoimessa ympäri vuoden. Ne sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin.

”Yhdessä tarjoamme yhä laajemman, kiinnostavan ja jatkuvasti kehittyvän opintotarjonnan jatkuvan oppimisen kentällä valtakunnallisesti. Panostamme etäoppimiseen ja sen tueksi tarjoamme lähiopetusta kolmella paikkakunnalla, ja opintojamme tarjoaa laaja yhteistyöoppilaitosten verkosto Suomessa”, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marko Aittola, johtaja, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius: marko.aittola@jyu.fi, 040 7267 865

Jukka Lerkkanen, johtaja, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto: jukka.lerkkanen@jyu.fi, 0400 249 643

Kuvat

Valtaosa avoimen yliopiston opinnoista on opiskeltavissa joustavasti verkon välityksellä. Lähiopetusta on tarjolla Kokkolassa, Jyväskylässä ja Helsingissä sekä yhteistyöoppilaitoksissa ympäri Suomen.
Valtaosa avoimen yliopiston opinnoista on opiskeltavissa joustavasti verkon välityksellä. Lähiopetusta on tarjolla Kokkolassa, Jyväskylässä ja Helsingissä sekä yhteistyöoppilaitoksissa ympäri Suomen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 tutkinto-opiskelijaa sekä avoimen yliopiston opiskelijat etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Hyvä juoksukyky edistää tehokasta aineenvaihduntaa myös ikääntyessä12.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Juoksukyky kertoo terveydestä ja ennustaa odotettavissa olevia elinvuosia. Toistaiseksi ei tiedetä, missä määrin perinnöllinen juoksukyky vaikuttaa kehon aineenvaihduntaan ikääntymisen yhteydessä. Jyväskylän ja Shanghain yliopistojen yhteistyönä tehty tutkimus selvitti perimän ja ikääntymisen vaikutuksia eri kudosten aineenvaihduntaan ja havaitsi, että rasvakudoksella voi olla aiempaa suurempi merkitys terveelle vanhenemiselle.

Väitös 18.6.2021: Taitavia tenavia ympäri Suomen: lapset tietävät olevansa hyviä liikkujia, mutta motorisissa taidoissa löytyi alueellisia eroja Suomen sisällä (Niemistö)10.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Lasten motoriset taidot paranevat iän myötä. Liikuntaharrastaminen ja ulkona vietetty aika sekä temperamenttipiirteet, kuten lapsen aktiivisuus ja kyky ylläpitää tarkkaavaisuutta, tukevat motoristen taitojen oppimista. Maaseudulla asuvilla lapsilla oli parhaimmat motoriset taidot Suomessa, selviää tuoreesta Jyväskylän yliopiston väitöstutkimuksesta. Yleisesti alle kouluikäiset lapset kokevat olevansa hyviä liikkujia.

Väitös 19.6.2021: ”Pystynkö minä?” – Lasten uskomukset omista kyvyistään merkityksellisiä lukutaidon kehittymiselle (Peura)9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lasten myönteiset uskomukset omista kyvyistään lukemisessa vahvistavat lukutaidon kehitystä, selviää tuoreesta väitöskirjatutkimuksesta. Myönteiset kokemukset oppimistilanteista auttavat kehittämään uskoa omiin kykyihin, mutta huolestuttavaa on, että osa lapsista kokee saavansa vähemmän kannustavaa palautetta ja vertaiskokemuksia lukemisessa ajan myötä.

Tekoäly tunnistaa nuoret, joiden kestävyyskunto on tulevaisuudessa heikko9.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Hyvällä kestävyyskunnolla on yhteys nuorten terveyteen ja fyysiseen aktiivisuuteen. Heikkoa kestävyyskuntoa voidaan kehittää elintapainterventioilla, mutta toimenpiteiden kohdentaminen murrosikäisillä on haastavaa, sillä aiemmin käytetyissä menetelmissä on epätarkkuutta yksilötasolla. Tuore tutkimus osoitti, että nuoria joille elintapainterventioita voidaan suositella, pystytään tunnistamaan tekoälyn avulla kokonaisvaltaisen elämäntilanteen perusteella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme