Finavia Oyj

Yhä useampi jouluturisti saapuu Lappiin reittilennolla

Jaa

Joululentojen sesonki käynnistyy Finavian lentoasemilla 25. marraskuuta, jolloin ensimmäiset tilauslennot Euroopasta laskeutuvat Ivalon ja Kittilän lentoasemille. Nykyään yhä useampi turisti saapuu Lappiin kuitenkin reittilennolla.

− Lapin puhdas luonto, joulupukki ja upeat revontulet houkuttelevat turisteja entistä enemmän. Siitä kertoo lentoyhtiöiden halukkuus avata säännöllisesti liikennöitäviä reittilentoyhteyksiä. Reittiliikenne kuvastaa hyvin alueen kysyntäpotentiaalia ja vetovoimaa. Lappilaisille reittilennot tarkoittavat suoria ja nopeita yhteyksiä Euroopan kohteisiin, aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta sanoo.

Alustavien tietojen mukaan kansainvälisten joululentojen määrä kasvaisi tänä vuonna noin kymmenen prosenttia viime vuoteen verrattuna. Tilauslentoja on määrällisesti enemmän, mutta suhteellisesti suurin kasvu tulee uusista reittiyhteyksistä.

− Viime vuonna turisteja saapui eniten Iso-Britanniasta. Myös muista Keski-Euroopan maista kuten Alankomaista, Saksasta ja Italiasta tuli matkailijoita. Tänä vuonna joululentoja on tulossa Turkista asti.

Pietilä kertoo, että lentoasemilla odotetaan innolla joulusesonkia ja Lappiin saapuvia matkailijoita.

− Lapin lentoasemat ovat hyvässä iskussa, ja olemme panostaneet paljon lentokenttiemme toimivuuteen ja viihtyisyyteen. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Finavian investoinnit Lapin lentoasemiin ovat nousseet yli 100 miljoonaan euroon.

Isojen investointien lisäksi Finavia parantaa lentoasemiensa palveluita ja matkustuksen sujuvuutta vuosittain. Tulevan joulusesongin uutuuksia ovat Ivalon lentoaseman kahvila, Rovaniemen lentoaseman kolmas matkustajasilta sekä Kittilän lentoaseman saapuvien matkustajien tilaparannukset.

− Lapin turismin kehittyminen on pitkäjänteisen työn tulosta, jossa Finavialla on merkittävä rooli. Olemme kehittäneet sekä lentoasemiemme asiakaskokemusta että panostaneet Lapin markkinoimiseen ja lentoyhteyksien kehittämiseen yhdessä kumppaneidemme kanssa jo useiden vuosikymmenien ajan. Maaliskuussa 2023 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Kittilän lentoasemalle saapui ensimmäinen tilauslento Ranskasta. Lentoyhtiö Air Provencen lento toi tuolloin keskieurooppalaisia matkailijoita ihastelemaan Lapin talvea, Jonna Pietilä kertoo.

FINAVIA OYJ
Viestintä

Kuvia median käyttöön: https://finavia.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/19387739/515092/fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Mahdollistamme suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet ja varmistamme, että matkustaminen lentoasemiemme kautta on mutkatonta ja sujuvaa. Kaikki lentoasemamme ovat hiilineutraaleja. Teemme työtä, jota ilman maailma olisi kaukana.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme