Yhden vanhemman perheiden liitto ry

Yhden vanhemman perheet: työtä ja hoivapalveluja

Jaa

Erityislapsen vanhemman unelmana on pystyä yhdistämään työssäkäynti erityislapsen joskus haastavaankin hoivaan. Tämä onnistuu tarkoin räätälöidyilla kunnallisilla palveluilla.

Yksinhuoltajan unelmana on työpaikka
Yksinhuoltajan unelmana on työpaikka

Tukea erityislapsen yhden vanhemman perheelle

  • Kunnan tulee noudattaa vammaislakia ja ryhtyä tukemaan yhdenvertaisesti diagnoosista riippumatta kaikkia erityistarpeisten lasten perheitä.
  • Kotipalvelu on toteutettava Sosiaalihuoltolain § 19 pykälän mukaisella tavalla.
  • Erityistarpeisten lasten peruskoululaisten aamu- ja iltapäivähoito on toteutettava koululain mukaisesti.
  • Henkilökohtaisia avustajia kohtaan on osoitettava arvostusta ja työoloja on parannettava niin, että alalle hakeutuu riittävästi hoitajia. Työaikana tulee olla taukoja ja palkan pitää riittää työntekijän elinkustannuksiin. Erityislapsen omaishoitajien vapaat tulee toteuttaa. Omaishoitajan loman aikaisia lastenhoitopaikkoja pitää olla riittävästi ja hoitopaikkaan pitää voida viedä perheen terveetkin lapset, jotta hoitajan lepo toteutuu.

 

  • Em. lainrikkomukset pitää sanktioida.

 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: pj Susanna Kavonius 050 3509967, varapj Marika Mattila 045 1314331, tj Heljä Sairisalo 040 3515355

Kuvat

Yksinhuoltajan unelmana on työpaikka
Yksinhuoltajan unelmana on työpaikka
Lataa
Työssäkäynnin ja lapsen hoivan hoivan yhdistäminen onnistuu räätälöidyillä kuntapalveluilla
Työssäkäynnin ja lapsen hoivan hoivan yhdistäminen onnistuu räätälöidyillä kuntapalveluilla
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Paciuksenkatu 19 (Allergiatalo)
00270 HELSINKI

http://www.yvpl.fi

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on 45-vuotias lastensuojelujärjestö. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen toteutuminen on liiton keskeinen visio. Kohderyhmänä ovat erovanhempien perheet sekä alusta asti yksin lapsen kanssa asuneet vanhemmat.  Liitto on ajanut mm. lapsen elatusapujärjestelmän uudistuksen 1970-luvulla, lasten yhteishuollon vuoden 1984 lapsen huoltolakiin ja vuoroasumisen yleistymistä 1990-luvulta alkaen.  Vuonna 2007 liiton aloitteesta otettiin käyttöön elatusavun laskentakaava. 2000-luvulla lapsiperheköyhyyden poistaminen ja hoivapalveluiden parantaminen ovat olleet keskeisiä tavoitteita, joihin panostetaan edelleen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhden vanhemman perheiden liitto ry

”Aikuisten pitää kysyä kaikilta lapsilta ja nuorilta, miten menee.”17.2.2021 12:47:50 EETBlogi

Yhden vanhemman perheiden nuoret käyttäisivät kunnan rahoja mielenterveyden tukemiseen. Nuoret ovat kunnan asukkaita ja kuntapalveluiden käyttäjiä, ja kunnan poliittisista päätöksistä suuri osa koskettaa jollain tavoin heidän elämäänsä. Lisäksi nuorilla on Lapsen oikeuksien sopimuksen nojalla oikeus tulla kuulluksi heitä koskevissa asioissa. Yhden Vanhemman Perheiden Liiton vaikuttajaryhmien nuoret ovat kolmena toimintavuonnaan nostaneet esille kuntienkin lakisääteisiin tehtäviin liittyviä teemoja ja pohtineet tapoja ottaa lasten ja nuorten mielipiteet huomioon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme