DIMECC Oy

Yhdysvaltain ja Suomen kyberkumppanuuden luonut Cyber Trust palkittiin – paras tulos DIMECC-ohjelmista 2017

Jaa

Suomalaiset teollisuusvaikuttajat ovat palkinneet DIMECCin Cyber Trust -ohjelman vuoden tärkeimmän tuloksen tuottajaksi. Yhdysvallat ja Suomi sopivat merkittävästä kyberkumppanuudesta Cyber Trust -ohjelman pohjustuksen ansiosta. Arvostetun palkinnon vastaanotti Cyber Trustin ohjelmajohtaja Markku Korkiakoski Bittium Oy:stä.

Presidentti Trump kehui Suomen johtavaa kyberosaamista valtiovierailulla 28.8.2017. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Tasavallan presidentin kanslia.
Presidentti Trump kehui Suomen johtavaa kyberosaamista valtiovierailulla 28.8.2017. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Tasavallan presidentin kanslia.

Lehdistötiedote 31.10.2017

”On erittäin hienoa, että Cyber Trustissa tekemämme kova työ palkitaan kahdella tavalla. Kaikkein tärkeintä meille oli tietysti Yhdysvaltain ja Suomen uuden kyberkumppanuuden synty onnistuneen tutkimusohjelmamme pohjalta, mutta suomalaisten teollisuusvaikuttajien työllemme antama arvostus tämän palkinnon myötä totta kai lämmittää sydäntä”, kiittää ohjelmaa johtanut Markku Korkiakoski Bittium Oy:stä.

Yhdysvaltain ja Suomen uusi tutkimusyhteistyö syntyy Oulun yliopiston yhteyteen avattavan kyberturvatutkimuskeskuksen ja yhdysvaltalaisen National Science Foundationin Industry University Cooperative Research Center –ohjelman (I/UCRC) ja välille.

”Kyberturvaa koskeva tutkimusyhteistyö tarjoaa Suomelle mittavia yhteistyömahdollisuuksia ja on samalla osoitus huippuosaamisestamme”, painottaa palkinnon luovuttanut DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala. Cyber Trust äänestettiin voittajaksi DIMECCin vuosiseminaarissa, johon kokoontui vajaat 200 keskeistä teollisuuden vaikuttajaa. Suomen korkea kyberturvaosaaminen nousi esiin myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaamisessa elokuun lopussa.

DIMECC palkitsi kolme merkittävää vaikuttajaa

Vuosiseminaarissa palkittiin juhlallisesti myös kolme pitkään ja poikkeuksellisen merkittävällä tavalla DIMECCin tärkeää työtä edistänyttä teollisuusvaikuttajaa. DIMECC Fellow -arvonimen saivat Janne Järvinen, Markku Korkiakoski sekä Sauli Eloranta. Aiemmin Fellow-arvonimen on saanut viisi henkilöä.

Numerolla 6 palkittiin F-Securen tutkimus- ja kehitysjohtaja Janne Järvinen. TkT Järvinen on johtanut kahta erittäin onnistunutta DIMECC-ohjelmaa: Cloud Software ja Need for Speed. Ohjelmat ovat merkittävästi kasvattaneet Suomen ohjelmistointensiivisen teollisuuden kilpailukykyä, digitalisaation keihäänkärkeä. Järvisen rooli tässä on ollut keskeinen.

Numerolla 7 palkittiin Bittium Oy:n myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Markku Korkiakoski. Korkiakoskella on ollut ratkaisevan tärkeä rooli suomalaisten sekä teollisten että akateemisten voimien yhdistämisessä kyberturvallisuuden kehittämiseksi DIMECCin Cyber Trust -ohjelmassa. Korkiakosken panos erilaisten alkuvaiheen vaikeuksien voittamisessa sekä yhteistyötä laajentavien ratkaisujen kehittämisessä on ollut avainasemassa koko projektin onnistumiselle. Tältä pohjalta on syntynyt Yhdysvaltain ja Suomen uusi kyberkumppanuus.

Numerolla 8 palkittiin Rolls-Roycen teknologiajohtaja Sauli Eloranta. Eloranta oli DIMECCin ensimmäisen ohjelman, I&N, aloitteentekijä vuonna 2008. Eloranta teki aloitteen ja käynnisti myös DIMECCin ensimmäisen ekosysteemin, One Sea -ekosysteemin vuonna 2016. Eloranta on ollut äärimmäisen tärkeässä roolissa DIMECCin johtamisessa ja kehittämisessä suomalaisen teollisuuden hyväksi.

Lisätietoja:                                                                                                                            

Harri Kulmala, toimitusjohtaja, DIMECC Oy, 040 840 6380, harri.kulmala@dimecc.com                      

Markku Korkiakoski, ohjelmajohtaja, Cyber Trust, 040 344 5203, markku.korkiakoski@bittium.com

Avainsanat

Kuvat

Presidentti Trump kehui Suomen johtavaa kyberosaamista valtiovierailulla 28.8.2017. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Tasavallan presidentin kanslia.
Presidentti Trump kehui Suomen johtavaa kyberosaamista valtiovierailulla 28.8.2017. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Tasavallan presidentin kanslia.
Lataa
DIMECC Prizen luovutti toimitusjohtaja Harri Kulmala (vas) Cyber Trustin ohjelmajohtaja Markku Korkiakoskelle (oik) DIMECCin vuosiseminaarissa Turussa. Kuva: Ingmar Baarman / DIMECC.
DIMECC Prizen luovutti toimitusjohtaja Harri Kulmala (vas) Cyber Trustin ohjelmajohtaja Markku Korkiakoskelle (oik) DIMECCin vuosiseminaarissa Turussa. Kuva: Ingmar Baarman / DIMECC.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DIMECC Oy
DIMECC Oy
Korkeakoulunkatu 7
33720 Tampere

http://www.dimecc.com/

DIMECC Oy on johtavien yritysten ja tutkimuslaitosten omistama digiajan innovaatiotoimija, joka yhdistää Suomen valmistavan ja digitaalisen teollisuuden sekä akateemisen tutkimuksen parhaat voimat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DIMECC Oy

Teräksisen älykkäillä innovaatioilla Oulusta maailmaa valloittamaan – miljardiluokan kumppani vakuuttui läpimurroista, jotka Sapotech kehitti DIMECC-yhteistyössä23.2.2018 17:00Tiedote

Tänään on saatu Oulusta mainioita uutisia: Metalliteollisuuden laadunvalvontaan läpimurtoteknologioita tuottava Sapotech on solminut kumppanuuden brittiläisen pörssiyrityksen Vesuvius PLC:n kanssa. ”Tämä antaa meille mahtavat eväät laajentua kansainvälisille markkinoille. Iso kiitos kuuluu DIMECCille, jonka ekosysteemissä olemme päässeet innovaatiomme luomaan ja testaamaan”, kiittää Sapotechin toimitusjohtaja Saku Kaukonen.

Asiakas digitalisaation keskiöön – uusi ekosysteemi vauhdittaa teollisuutemme nousua19.12.2017 09:00Tiedote

Suomen teollisuuden innovaatioalusta DIMECC Oy käynnistää visionäärisen ekosysteemin, jossa kärkiyrityksemme jalostavat datasta uusia tuotteita ja palveluita. Jo tähän mennessä yritykset ovat digitalisoineet toimitusketjuihinsa liittyvää tietoa. Connected Industry -ekosysteemin visiona on muuttaa kiihtyvällä tahdilla syntyvä digitaalinen data uutta luovaksi liiketoiminnaksi ja tuoda radikaalia lisäarvoa asiakkaille.

Suomalainen DIMECC on globaalin innovaation huipulla 2025, visioi Rolls-Roycen Sauli Eloranta: ”DIMECC on teollisen innovaation yhtenäisin ja luotetuin kumppani”30.10.2017 18:00Tiedote

DIMECCin vuosiseminaari lähti maanantaina vauhdikkaasti liikkeelle, kun Rolls-Roycen teknologiajohtaja Sauli Eloranta maalasi Suomen teollisuuden merkittävimmän innovaatiotoimijan tulevaisuutta. Elorannan mukaan DIMECCin omistajat muodostavat niin ainutlaatuisen ekosysteemin, että sillä on Suomessa parhaat edellytykset nousta digitalisoituvan teollisuuden globaalin innovoinnin kärkeen.

MPIDEA 2017 -voittajan SFTecin menestys jatkuu: valittu valtion kärkihankkeeksi30.10.2017 12:00Tiedote

SFTec Oy:n Demotehdas-konsepti pk-yritysten osaamisen ja innovaatioiden yhdistämiseksi on valittu yhdeksi valtion kärkihankkeeksi ravinteiden kierrätyksessä. Oululaisen yrityksen menestystä pohjusti jo viime toukokuussa voitettu teollisuuden MPIDEA-ideakilpailu, joka toi yritykselle näkyvyyttä, uskottavuutta ja kontakteja. Seuraava MPIDEA-voittaja valitaan keväällä 2019. Voiton tänä vuonna pokannut Juha Roininen on mukana tänään maanantaina MPIDEA:n järjestäjän DIMECCin vuosiseminaarissa.

Uusi FLEX-ohjelma jatkaa Euroopan tuottavinta innovointia: Metalliteollisuutemme digitalisaatioon lisävauhtia30.10.2017 09:00Tiedote

Suomen johtava innovaatiotoimija DIMECC edistää joustavan ja päästöttömän metallin valmistusta. Syksyllä vauhtiin päässeen FLEX-ohjelman tavoitteena on tuottaa innovaatioita ja luoda uutta liiketoimintaa sekä vahvistaa ekosysteemiä, joka muodostuu metallien valmistajista, yliopistoista, tutkimuslaitoksista ja pk-yrityksistä. DIMECCin innovaatio-ohjelmat on mitattu Euroopan tehokkaimmiksi: sijoitettu euro on tuottanut itsensä takaisin 20-kertaisesti ja pk-yritysten innovointikapasiteetti on kolminkertaistunut. DIMECC esittelee tuloksellisia ohjelmiaan tänään ja huomenna vuosiseminaarissaan Turussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme