Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Yhteishaku alkaa 19. helmikuuta – Helsinki takaa opiskelupaikan helsinkiläisille peruskoulunsa päättäville

Jaa

Valtakunnallinen kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin alkaa 19. helmikuuta ja päättyy 12. maaliskuuta klo 15. Helsingin kaupunki toteuttaa koulutustakuuta eli takaa kaikille helsinkiläisille peruskoulunsa päättäville opiskelupaikan.

Peruskoulunsa 2019 päättävistä helsinkiläisistä vähintään 60 prosentille taataan opiskelupaikka lukiokoulutuksessa ja 40 prosentille ammatillisessa koulutuksessa. Stadin ammatti- ja aikuisopistossa ja kaupungin lukioissa on aloituspaikkoja kaikkiaan noin 6 000 opiskelijalle.

Helsinki käynnistää syksyllä 2019 kokeilun, jossa se tukee taloudellisesti ensimmäistä opintovuottaan aloittavia toisen asteen opiskelijoita kaupungin ylläpitämissä lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Kokeilu kestää syyslukukauden ajan. Tuki koskee kouluista lainattavaa oppimateriaalia ja erilaisia kulttuurikäyntejä. Lisäksi opiskelijat saavat Helsingin sisäisen matkakortin.

Haku Opintopolun kautta

Yhteishaussa 19.2.–12.3.2019 ovat mukana ammatilliset perustutkinnot ja lukiokoulutus. Tämä yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksensa päättäville sekä ilman tutkintoa oleville hakijoille.

Koulutuksiin haetaan sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Opintopolusta löytyvät myös tiedot haettavista koulutuksista ja oppilaitoksista sekä linkit oppilaitosten verkkosivuille.

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki, jotka haluavat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon   

Jos peruskoulun jälkeinen suunta ei ole vielä selvillä, Next Level –sivusto auttaa. Peruskoulujen opinto-ohjaajat tukevat päättöluokkalaisia koulutusvalintojen tekemisessä. Stadin ammatti- ja aikuisopistoon hakevia palvelee hakutoimisto 

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa uusia tutkintoja 

Stadin ammatti- ja aikuisopisto tarjoaa yhteishaussa 27 perustutkintoa. Uutta ovat puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kotityöpalvelujen ja toimitilahuollon osaamisalat. Myös välinehuoltoalan perustutkintoon voi nyt hakea yhteishaussa.

Urheilijoille Stadin ammatti- ja aikuisopisto on oiva opinahjo, sillä urheilu-uran voi luontevasti yhdistää ammatillisiin opintoihin.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Se tarjoaa mahdollisuuden opiskella yli 50 ammattiin 15 toimipaikassa ympäri Helsinkiä.

Kaikissa kaupungin lukioissa voi painottaa opintoja

Helsingin lukiotarjonta on runsas. Kaupungin ylläpitämiä lukiota on 15. Näistä kolme on ruotsinkielistä ja yksi aikuislukio. Kaikissa kaupungin lukiossa opiskelija voi painottaa opintojaan. Opiskelijat voivat myös valita kursseja lukiokampusten ja kaupungin lukioiden yhteiseltä opintotarjottimelta. Kaupungin suomenkieliset lukiot muodostavat kolme kampusta, joista kuhunkin kuuluu neljä lukiota.

Lukiot Helsingissä 

Vuoden 2019 yhteishaun ajankohdat:

Yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen: 19.2.–12.3.2019.
Haku erityisenä opetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen: 13.3.–3.4.
Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin: 21.5.-23.7.2019.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston päätökset 11.12.2018:

Stadin ammatti- ja aikuisopiston aloituspaikat 2019   
Suomenkielisten lukioiden aloituspaikat 2019
Ruotsinkielisen jaoston päätös 13.11.2018 ruotsinkielisten lukioiden aloituspaikoista 2019 

Lisätietoja:

Lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö -palvelukokonaisuuden johtaja Arja Kukkonen, puh. 09 310 86611,

Lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman (suomenkieliset lukiot), puh. 09 310 86342,

Ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikkö Moa Thors, puh. 09 310 70077,

Rehtori Maria Sarkkinen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, puh. 09 310 23149,

Apulaisrehtori Annukka Sorjonen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, puh. 09 310 84800.

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 14.5. kokouksesta10.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina 14.5.2019. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on mm. Jaostolle esitetään, että Lauttasaaren toisen suomenkielisen ala-asteen koulun toimipaikka tulee sijaitsemaan osoitteessa Vattuniemenkuja 4, 00210 Helsinki. Uuteen kouluun tulee noin 650 oppilaspaikkaa. Rakennus valmistuu tammikuussa 2020, ja uuden koulun toiminta käynnistyy 1.8.2020. Uuden rakennuksen myötä Lauttasaaressa tulee toimimaan yhden noin 1000 oppilaan koulun sijasta kaksi suomenkielistä ala-asteen koulua. Uusi koulu tukee Lauttasaaren koulupalvelujen saatavuutta ja lähikouluperiaatetta. https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunnan_suomenkielinen_ja/Suomi/Esitys/2019/Kasko_2019-05-14_Skju_3_El/938AE5CF-F11A-CB1D-B542-6A9C32A00002/Lauttasaaressa_182020_aloittavan_uuden_suomenkieli.pdf Koko esitys Jaosto päättänee muuttaa Lauttas

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.5.20193.5.2019 12:23:59 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 7. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste Lautakunnalle esitetään tiedoksi vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla arvioidaan, että tuloja kertyy noin 4,8 miljoonaa euroa eli 8,4% enemmän kuin talousarviossa. Lisätulot kertyvät kaupungin saamista valtionavustuksista, muusta ulkopuolisesta rahoituksesta sekä kasvaneista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Menoja ennakoidaan kertyvän 6,6 miljoonaa euroa eli 0,6% yli talousarvion. Menoylitys johtuu kaupungin saamista valtionavustuksista sekä muusta ulkopuolisesta rahoituksesta, joita ei ole pystytty huomioimaan talousarviossa. Ulkopuolisesta rahoituksesta johtuvan ylityspaineen arvioidaan olevan 8,6 miljoonaa euroa. Lisäksi ylityspainetta syntyy tehtäväk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme