Oulun yliopisto

Yhteishaku alkaa – Oulun yliopistossa tarjolla uusi biologiaa ja matematiikkaa yhdistävä maisteriohjelma

Jaa
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3. Oulun yliopistossa on haettavina yhteensä 2375 opiskelupaikkaa suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa. Uutena hakukohteena on laskennallisen biologian ja data-analyysin maisteriohjelma. Oulun yliopisto vahvistaa myös saamenkielistä varhaiskasvatusta tarjoamalla alan opiskelupaikkoja, joihin ei etukäteen vaadita saamen kielen osaamista. Yhteishaku jatkuu 30.3. klo 15.00 saakka.

Uusi kaksivuotinen laskennallisen biologian ja data-analyysin maisteriohjelma yhdistää uudella tavalla biologian, matematiikan, tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteiden kursseja.

”Ohjelmassa oppii mallintamaan biologisia prosesseja laskennallisten ja matemaattisten menetelmien avulla. Se antaa valmiudet toimia monipuolisissa data-analyysiin liittyvissä asiantuntija- ja tutkimustehtävissä luonnontieteellistä ajattelutapaa hyödyntäen”, kertoo yliopistonlehtori Liisa Ilvonen Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden tutkimusyksiköstä. Maisteriohjelmaan voi hakea, jos taustalla on alempi korkeakoulututkinto biologisten tai matemaattisten tieteiden tai muulta soveltuvalta alalta.

Yhteishaussa hakijoita toivotaan lisää etenkin tekniikan aloille, joilla on pulaa korkeakoulutetusta henkilöstöstä. Miesvaltaiselle alalle toivotaan lisää naisia. Työmarkkinoilla vinoumaa on hankala korjata, koska se saa alkunsa jo nuorten valitessa opiskelualojaan.

”Jos ei ole vielä varma omasta alastaan, kannattaa tutustua myös tekniikan ja luonnontieteiden opintovaihtoehtoihin, joilla opiskelu on sujuvaa, valmistuneet työllistyvät hyvin ja mielenkiintoisiin hyväpalkkaisiin työtehtäviin”, muistuttaa Oulun yliopiston markkinoinnista vastaava johtaja Marja Jokinen.

Saamen kielten osaamista vahvistetaan

Saamenkielisen varhaiskasvatuksen vahvistamiseksi tarjolla on opiskelupaikkoja alan opettaja- ja erityisopettajakoulutuksiin. Saamen kielen osaamista ei vaadita ennakkoon. Ensimmäistä kertaa kevään yhteishaussa voi myös hakea opiskelemaan koltansaamea pääaineena ilman, että osaa sitä entuudestaan. Koltansaamen opinnot alkavat alkeista syksystä 2023 lähtien.

Toisen yhteishaun kandidaattiohjelmien pääasiallinen valintatapa on todistusvalinta. Lisäksi järjestetään yliopistoon pyrkiville valintakokeita touko-kesäkuussa. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 29.5. ja valintakoevalinnan tulokset viimeistään 7.7.

Yliopistojen avoimen väylän haku samaan aikaan

Yhtä aikaa kevään toisen yhteishaun kanssa on käynnissä yliopistojen avoimen väylän haku, jossa tietyt avoimen yliopiston opinnot suoritettuaan voi hakea opiskelupaikkaa yliopistosta. Oulun yliopistossa opiskelupaikkoja tässä haussa kandidaattiohjelmiin on 255 ja maisteriohjelmiin 34.

Oulun yliopistoon haetaan Opintopolku-verkkopalvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, Oulun yliopisto, opiskelijavalintapalvelut, puh. 040 7558 511, sähköposti: Anne.Talvio@oulu.fi

Viestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 040 7161 387, sähköposti: Tiina.Pistokoski@oulu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uupumuksen hallintaan tarkoitettua terveyssovellusta testataan MS-potilailla17.3.2023 08:02:43 EET | Tiedote

Oulun yliopisto ja Oulun yliopistollinen sairaala ovat aloittaneet pilottitutkimuksen, jossa testataan uupumuksen hallintaan tarkoitettua digitaalista terveyssovellusta multippeliskleroosia eli MS-tautia sairastavilla potilailla. Tavoitteena on tarjota potilaille omahoidon työkalu, jonka avulla he voivat hallita paremmin omaa jaksamistaan. Tutkimus on osa Sitran rahoittamaa digitaalisten terapiaratkaisujen ohjelmaa. Osallistujat käyttävät sovellusta kaksi kuukautta ja raportoivat samalla kokemuksistaan.

Uusi kansainvälinen maisterikoulutus etsii innovatiivisia ratkaisuja jälkiteollisiin kaupunkeihin15.3.2023 10:28:51 EET | Tiedote

Oulun yliopistossa on tarjolla uusi kansainvälinen maisteriohjelma ”Redesigning the Post-Industrial City” (RePIC), jonka tavoitteena on vastata jälkiteollisten kaupunkien ja niiden asukkaiden haasteisiin. Kyseessä on ensimmäinen yhteistutkinto-ohjelma, joka on kehitetty yhdessä Eurooppa-yliopisto UNICin kanssa. Valmistuttuaan opiskelijat voivat toimia esimerkiksi kaupunkisuunnittelijoina ja -johtajina. Hakuaika koulutukseen alkaa 15.3.

Pienet yritykset tarvitsevat osaamista riskienhallinnassa ja johtamisessa – entinen huippujääkiekkoilija Lasse Kukkonen kouluttaa yrittäjiä rakentamaan kestävää tiimiä14.3.2023 09:46:25 EET | Tiedote

Riskienhallinta- ja johtamisosaaminen ovat keskeisiä yritysten liiketoimintaan vaikuttavia tekijöitä. Epävarmuus- ja häiriötilanteissa yritykset tarvitsevat resilienssiä eli muutoskykyä, joka auttaa niitä selviytymään. Huippujääkiekkoilija, valmennusyrittäjä ja Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen luotsaa yrittäjiä menestyvän tiimin johtamiseen Oulu yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin koordinoiman Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelman työpajassa Kuusamossa 23.3.

Tutkimuksen mukaan kotien sisäympäristössä on tapahtunut myönteisiä muutoksia – Tupakansavulle, radonille ja hajusteille altistutaan entistä vähemmän14.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Oulun yliopiston toteuttaman valtakunnallisen Asuinympäristön laatu, terveys ja turvallisuus -kyselyn (ALTTI 2022) alustavien tulosten mukaan viimeisen 15 vuoden aikana asuinympäristössämme on tapahtunut myönteisiä muutoksia. Esimerkiksi pienempi osa vastaajista raportoi tupakoinnista sisätiloissa ja tietoisuus asunnon radonpitoisuuksista on lisääntynyt. Alustavia tuloksia esitellään ensi kertaa Sisäilmastoseminaarissa 14.3.2023 alan ammattilaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme