Tampereen yliopisto

Yhteishaku: Tampereen yliopisto oli jälleen suosittu hakukohde

Jaa
Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon haki yhteensä lähes 29 000 hakijaa. Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestettiin yliopistojen avoimen väylän haku, jossa Tampereen yliopiston hakukohteisiin jätettiin yli 370 hakemusta. Opiskelupaikkoja syksyllä alkavaan koulutukseen on tarjolla yli 3 500.
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 28 954 hakemusta (2022: 28 881). Ensisijaisia hakemuksia Tampereen yliopistoon oli 11 178. (2022: 11 188). Ensisijaisten hakemusten määrän perusteella Tampereen yliopisto oli toiseksi suosituin hakukohde kevään toisessa yhteishaussa.  Avoimen väylän haussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 374 hakemusta (2022: 335). 

Tampereella haettavana oli suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia.  

Suosituimpia hakukohteita toisessa yhteishaussa kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan kauppatieteiden (1340), lääketieteen lisensiaatin (1327) ja psykologian (927) koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden koulutukset ja yhteiskuntatutkimuksen kiinnostivat laajasti.   

Maisterihaussa ensisijaisten hakemusten määrän perusteella suosituin hakukohde oli johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelma Porissa (167). Tämän lisäksi suosittuja hakukohteita olivat työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelma, markkinoinnin opintosuunta kauppatieteiden maisteriohjelmassa sekä sosiaalityön maisteriohjelma. 

Avoimen väylän haussa eniten hakijoita oli sosiaalityön (48), tietojenkäsittelytieteiden (42) ja kauppatieteiden (35) koulutuksiin.

Tampereen yliopiston koulutuksen vararehtori Marja Sutela on ilahtunut hakijamäärästä ja Tampereen vetovoimasta opiskelukaupunkina.  

— On hienoa, että Tampereen yliopisto näyttäytyy hakijoille aikaisempien vuosien tapaan vetovoimaisena opiskelupaikkana. Kiitos kaikille hakijoille ja onnea hakuprosessin seuraaviin vaiheisiin, vararehtori Marja Sutela sanoo. 

Opiskelijavalintaprosessin eteneminen 

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa osa opiskelijoista valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon Opintopolku.fi-palvelussa pääsääntöisesti ennen kunkin hakukohteen valintakoetta, mutta viimeistään 29.5. Tampereen yliopisto järjestää kampuksillaan lähes 30 valintakoetta touko-kesäkuun aikana. 

Maisterihaussa valitaan soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet opiskelijat suoraan ylempään korkeakoulututkintoon. Maisterihaussa valinta perustuu pääsääntöisesti hakijan toimittamiin hakudokumentteihin.   

Muut kuin todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 7.7. Opintopolku.fi-palvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutuksen vararehtori Marja Sutela, 040 721 5204, marja.sutela@tuni.fi
Opiskelija- ja hakijapalvelut, palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus@tuni.fi  


Lisätietoja hakijoille hakuprosessin etenemisestä ja valintakokeista antaa yliopiston hakijapalvelut: 
hakijapalvelut.tau@tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14) 

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Toimeenpanon tukeminen on avain parempaan kansanterveyteen9.6.2023 10:48:40 EEST | Tiedote

Terveyden edistämiseen tähtäävien poliittisten toimien, kuten tupakkalainsäädännön, kattava toimeenpano on keskeisessä asemassa kansanterveyden parantamisessa. Toimeenpanoon keskittyvä tutkimus on silti ollut vähäistä. LitM Anu Linnansaaren tupakkapoliittisten toimien implementointia kouluissa ja kansallisella tasolla tarkasteleva väitöstutkimus osoittaa, että toimeenpanoa on mahdollista tukea kontekstitekijöitä vahvistamalla.

Kutsu medialle: Kansainvälinen internet-konferenssi EuroDIG saapuu Tampereelle 19.–21.6.20237.6.2023 13:01:01 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä EuroDIG-konferenssi toivottaa tervetulleeksi kaikki internetistä kiinnostuneet. EuroDIG:n teemana on tänä vuonna Internet in troubled times: risk, resilience and hope. Tapahtuma esittelee osallistujilleen internetin ajankohtaiset uhat ja mahdollisuudet sekä tuo saataville uusinta tutkimustietoa internetistä. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Väitös: Innovaatiopolitiikka hukkasi suuntansa 2010-luvulla ja siirtymä biotalouteen on tavoitteita jäljessä7.6.2023 11:14:55 EEST | Tiedote

FM Valtteri Laasonen analysoi väitöstutkimuksessaan biotalouden innovaatiotoimintaan liittyviä kyvykkyyksiä ja niitä tukevaa innovaatiopolitiikkaa Suomessa. Tutkimus osoittaa, että Suomen innovaatiopolitiikka ajautui kriisiin 2010-luvulla ja biotaloudelle asetetut kansalliset tavoitteet ovat karanneet kauas. Siirtymän edellyttämien kyvykkyyksien eli osaamisten ja taitojen muodostaman kokonaisuuden pitkäjänteinen kehittäminen ei ole saanut riittävästi huomiota.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme