Messukeskus

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäneitä lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla

Jaa

Tänään avautuneilla Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. 1000 euron arvoiset stipendit menivät Helsinkiin, Loimaalle, Mäntsälään ja Turkuun. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.–24.11.2021.

Studia on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma.
Studia on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma.

Ressun lukion opiskelijakunta edistää aktiivisesti yhteisöllisyyttä, osallistavuutta ja nuorten hyvinvointia. Yli 700 opiskelijasta koostuva opiskelijakunta ja sen hallitus ovat tehneet etenkin viimeisen vuoden aikana paljon töitä yhteisöllisyyden edistämiseksi. Perinteisten tapahtumien ja tapaamisten rinnalla toimintaa on myös uskallettu uudistaa: esimerkiksi Pride-viikko oli opiskelijoiden keskuudessa menestys ja uurtaa jo uraansa uutena perinteenä. Opiskelijakunnan hallitus on myös aktiivisesti kuunnellut opiskelijoiden palautteita. Esimerkiksi viime lukuvuonna hallitus teki kannanoton psykologin palveluiden riittämättömyydestä. Kannanotto toimitettiin silloiselle varapormestarille, ja lopulta koululle saatiin lisää resursseja psykologin palveluihin.

Novidan lukiossa Loimaalla opiskeleva Eemeli Tuominen on kehittänyt nuorten osallisuutta ja intoa lähteä mukaan yhteiskunnalliseen toimintaan suunnittelemallaan Aktiivisen kansalaisuuden moduulikokonaisuudella. Sen tarkoituksena on edistää nuorten yhteiskunnallista osaamista, vuorovaikutustaitoja ja osallisuutta. Projekti on ollut nyt meneillään kaksi vuotta, ja moduulikokonaisuus löytyy jo monen lukion uudesta opetussuunnitelmasta. Osan stipendistään Tuominen aikoo käyttää moduulikokonaisuuden nettisivujen luontiin, jotta yhä useampi lukio voi ottaa moduulit käyttöön.

Mäntsälän lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja Viivi Harju ajaa aktiivisesti opiskelijakunnan asioita. Hän on ollut mukana tekemässä kannanottoja koulun ajankohtaisiin aiheisiin sekä pyrkinyt uudistamaan toimintaa ja parantamaan koko koulun yhteishenkeä. Harju vastaa lukiossaan monista aihekokonaisuuksista, kuten abihuppareista, ylioppilaslakeista ja Vanhojenpäivän järjestämisestä. Opiskelutoverit kuvaavat Viiviä luotettavaksi ja aikaansaavaksi: ”Viivi on koulussamme henkilö, johon kaikki automaattisesti on yhteydessä asiasta tai tilanteesta riippumatta. Koko koulumme ja varsinkin ikäluokkaamme koskevat asiat menevät aina hänen kauttaan.” 

Turun Klassillisen lukion ilmaisulinjan toisen vuoden opiskelija Vladislava Silkina toimii opiskelijakunnan hallituksessa taloudenhoitajana ja elämänkouluvastaavana, tutorina, Abi Goes Tallinn -promoottorina ja toisena “Klasun Linnan juhlat” -projektitiimin vetäjänä. Silkina on ollut mukana kehittämässä yhteisönsä demokratiaa ja osallisuutta. Esimerkkinä tästä on hänen kehittelemänsä lomake, jonka kautta opiskelijat voivat antaa palautetta oppilaskunnan hallituksen toiminnasta. Hän on myös ollut mukana suunnittelemassa monia yhteisöllisiä tapahtumia ja tempauksia, kuten Klasu Pridea ja Roosa nauha -aiheista hyväntekeväisyysjoulukalenteria. 

Kaikki neljä tahoa saavat 1000 euron arvoisen Studia-stipendin, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään 23.–24.11.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten liitto. www.studiamessut.fi, IG @studiamessut, #studia2021

Lisätietoja:

Suomen Lukiolaisten Liitto, varapuheenjohtaja Hugo Paananen, p. 050 341 5544, hugo.paananen@lukio.fi
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com.

www.studiamessut.fi, #studiamessut2021, IG: @studiamessut

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com. Kuvat lukiolaisstipendien saajista löytyvät kuvapankista tiistaina 23.11.2021 noin klo 16.

Avainsanat

Kuvat

Studia on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma.
Studia on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP Pää pyörällä -podcastin rinnalle uusi ohjelma19.11.2021 15:15:00 EET | Tiedote

MP-moottoripyörämessut tukee vahvasti moottoripyörätoimialaa. Tänä vuonna on julkaistu MP-messujen verkkosivuilla ja somessa kymmenkunta MP Pää pyörällä -podcastia moottoripyöräilystä. Podcastien vetäjä, mp-alan moniottelija ja MP-messuista vastaava Niko Kantola isännöi myös uutta MP Pää pyörällä -ajankohtaisohjelmaa, jossa käydään läpi toimialan tärkeimpiä kuulumisia, uutuuksia ja tapahtumia. Ensimmäinen osa on julkaistu ja sen voi katsoa: https://mp.messukeskus.com/mp-paa-pyoralla-ajankohtaisohjelma/.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme