MIELI Suomen Mielenterveys ry

Yhteydenottojen määrät Kriisipuhelimeen ja Sekasin-chattiin kasvavat – huoli koronatilanteesta lisää ahdistusta ja pahaa oloa

Jaa
Eristäytymisestä aiheutuva paha olo ja yksinäisyys näkyi MIELI ry:n kriisiavussa kuluneen viikon aikana. Perheissä poikkeustilanne aiheuttaa ahdistusta ja ristiriitoja. Keskusteluapua on saatavilla joka päivä ja yö Kriisipuhelimessa ja verkossa ja päivisin 22 kriisikeskuksessa eri puolilla Suomea videovälitteisesti tai puhelimitse.

Kriisipuhelimessa koronavirusaiheisten yhteydenottojen määrä on laskenut, mutta apua hakevat ovat entistä ahdistuneempia ja huolestuneempia omasta ja läheistensä terveydestä. Kriisipuhelimessa erityisesti iäkkäämpien, riskiryhmään kuuluvien yhteydenotot ovat lisääntyneet. Sekasin-chatissa korostuu nuorten paha olo ja huoli arjessa selviytymisestä.

Kriisikeskuksiin ja itsemurhien ehkäisykeskukseen hakeutuvien asiakkaiden määrä on laskenut, mutta apua hakevien tilanne on aiempaa vaikeampi.

”Perheissä on vaikeita tilanteita, eristäytyminen ahdistaa perheitä ja yksinäisiä ja niiden tilanne, joilla jo ennen koronaa oli haasteita, vointi huononee”, MIELI ry:n kriisitoimintojen johtaja Outi Ruishalme sanoo.

”Asiakkaat kokevat, että puhuminen helpottaa. Keskusteluapua on saatavilla, ja sitä kannattaa hakea. Kasvokkaisten tapaamisten sijaan tavataan videon välityksellä yksilöitä, pariskuntia ja perheitä. Tukea saa halutessaan nimettömänä ja se on maksutonta”, Outi Ruishalme jatkaa.

MIELI ry:n kriisikeskusverkosto tarjoaa vastaanottoaikoja etäyhteydellä eli videon välityksellä tai puhelimitse. Ota rohkeasti yhteyttä, kriisikeskusten yhteystiedot löydät täältä: mieli.fi/kriisikeskusverkosto

Kriisipuhelimen suomenkielinen linja 09 2525 0111 on auki 24/7.
mieli.fi/kriisipuhelin.

Kriisipuhelimen ruotsinkielinen linja 09 2525 0112 päivystää ⁠
ma, ke klo 16-20⁠
ti, to, pe klo 9-13⁠.
mieli.fi/kristelefon

Kriisipuhelimen arabian- ja englanninkielinen linja 09 2525 0113 päivystää
ma, ti klo 11-15, ⁠
ke klo 13-16 ja 17-21⁠
to klo 10-15⁠.
mieli.fi/azma

Sekasin-chat on avoinna ma-pe 9-24 ja viikonloppuisin 15-24 osoitteessa sekasin.fi.

Sekasin Discord on auki 24/7 osoitteessa discord.gg/sekasin.

Keskusteluapua verkossa antaa myös tukinet.net.

Itsemurhien ehkäisykeskuksen kriisityöntekijät tarjoavat apua videon välityksellä tai puhelimitse. Keskusteluajan voit varata soittamalla ajanvarausnumeroon: 0800 98 030, jättämällä yhteystietosi puhelinvastaajaan tai sähköpostitse iek@mieli.fi, työntekijämme ottaa sinuun yhteyttä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Outi Ruishalme
Kriisiauttamisen johtaja
MIELI Suomen Mielenterveys ry
etunimi.sukunimi@mieli.fi
+358 40 542 6164


Reija Tuomisalo
SOS-kriisikeskuksen päällikkö
MIELI Suomen Mielenterveys ry
etunimi.sukunimi@mieli.fi
+358 40 555 8491


Susanna Winter
Kriisipuhelintoiminnan päällikkö
MIELI Suomen Mielenterveys ry
etunimi.sukunimi@mieli.fi
+358 40 587 5197


Satu Sutelainen
Verkkokriisityön päällikkö
MIELI Suomen Mielenterveys ry
etunimi.sukunimi@mieli.fi
+385 40 840 6681

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti 4
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Kehysriihen päätökset romuttavat järjestöjen auttamistyön17.4.2024 18:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisen terveyden ja hyvinvoinnin yksi tukijalka, järjestöjen ennaltaehkäisevä työ ja matalan kynnyksen auttaminen, on vakavasti uhattuna. Kehysriihen päätös leikata jopa kolmannes sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuksista tarkoittaa useiden toimintojen lakkauttamista eli useiden avun tarpeessa olevien ryhmien tuen loppumista. Myös MIELI ry:n kyky vahvistaa mielenterveyttä ja tarjota kriisiapua tulee päätöksen myötä heikkenemään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye