Yhden vanhemman perheiden liitto ry

Yksin lasta odottavien ja yksinhuoltajien uusi vertaistukiryhmä aloittaa Varkaudessa - tähtäimessä uusi yhdistys!

Jaa

Varkauden Perheentalolla alkaa uusi yksinhuoltajien vertaistukiryhmä. Ryhmä alkaa kaikille yksin lastaan odottaville ja yksinhuoltajille suunnatulla avoimella tapaamisella lauantaina 17.10. klo 11-14. Tällöin tarkoituksena on keskustella vertaisryhmätoiminnan aloituksesta, kohderyhmän toiveista ja yhden vanhemman perheiden yhdistystoiminnan perustamisesta Varkauteen.

"Varkaudessa on todellinen tekemisen, auttamisen ja vaikuttamisen meininki. Perheiden monimuotoisuus on rikkaus ja juuri tällaisista lähtökohdista Varkauden yhden vanhemman perheiden toimintaa lähdetään toteuttamaan", valottaa toiminannan arvopohjaa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Itä-Suomen alukoordinaattori Marjo Meriranta.

Ryhmä jatkaa voimavarapainotteisena vertaisryhmänä kokoontuen loppuvuonna marraskuussa 28.11., ja joulukuussa 19.12. klo 11-14. Ryhmää vetää koulutettu vertaisohjaaja Heidi Viljanen. Ryhmä kokoontuu Varkauden Perheentalolla. Ryhmä on avoin ja maksuton, ja tervetulleita ovat sekä yksinhuoltajaisät että -äidit. "Olisi hienoa, jos Varkauteen saataisiin monen vuoden tauon jälkeen vireä ja innokas yhdistysporukka, jotta saisimme aikaan leirejä, retkiä ja vertaistuki-iltoja kaikille yhden vanhemman perheille!" toteaa Viljanen innostuneena.

Lisätietoja: Heidi Viljanen: 0468872790, varkaudenseudunyharit@gmail.com ja Marjo Meriranta, 0400 441 708.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjo Meriranta

aluekoordinaattori, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry
Itä-Suomen aluetoimisto
Asemakatu 16, 70100 Kuopio
0400 441 708

marjo.meriranta@yvpl.fi

Tietoja julkaisijasta

Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Yhden vanhemman perheiden liitto ry
Paciuksenkatu 19 (Allergiatalo)
00270 HELSINKI

http://www.yvpl.fi

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto on 45-vuotias lastensuojelujärjestö, jonka kohderyhmänä ovat lapsiperheet, joissa vanhempi asuu yksin lasten kanssa.  Yhden vanhemman perheitä on Suomessa 127 000. Liitolla on koulutettujen vapaaehtoisten vetämiä vertaistukiryhmiä vajaalla 100 paikkakunnalla. Vertaisryhmässä vanhempi peilaa vanhemmuuttaan ryhmäläisten kertomuksiin.Olohuonetapaamiset parantavat tutkitusti elämän laatua:

  • Ryhmä antaa henkistä tukea. Ymmärretyksi tulemisen kokemus: vain toinen, joka on kokenut samaa kuin itse, voi oikeasti ymmärtää millaista on kasvattaa lapsi yksin. Silloin voi keskustella avoimesti tilanteestaan, mikä lisää jaksamista ja parantaa itsetuntoa.
  • Ryhmässä ei tarvitse pelätä arvostelua, sillä muut puhuvat kuin "omalla suulla" 
  • Muiden kanssa käytyjen keskustelujen kautta on saanut perspektiiviä omaan elämään sekä tukea omaan vanhemmuuteen.
  • Keskustelujen kautta on avautunut uusia näkökulmia vanhemmuuteen ja toisia kuuntelemalla on huomannut oppivan itsekin. 
  • Vanhemmuuden paineet ovat helpottaneet. Huomaa, että yksinhuoltajanakin pystyy tarjoamaan lapselle hyvän elämän.
    Yhteiset äitienpäivät, joulut, pääsiäiset sekä retket ovat voimaannuttavia ja katkaisevat arjen.

Eveliina Alho: ”Tuntuu, että meidän perhe on hyvä tällaisenakin.” Yhden vanhemman perheiden olohuonetoiminta arjessa jaksamisen tukena. Kandidaattitutkielma, Tampereen yliopisto, 2019

Alho on haastellut YVPL:n olohuoneeissa käyneitä vanhempia.

 Liitto tekee myös vaikuttamistyötä, se on ajanut toiminta-aikanaan mm. elatusturvalain, yhteishuoltomahdollisuuden,lapsen vuoroasumisen sekä elatusapulaskurin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhden vanhemman perheiden liitto ry

”Aikuisten pitää kysyä kaikilta lapsilta ja nuorilta, miten menee.”17.2.2021 12:47:50 EETBlogi

Yhden vanhemman perheiden nuoret käyttäisivät kunnan rahoja mielenterveyden tukemiseen. Nuoret ovat kunnan asukkaita ja kuntapalveluiden käyttäjiä, ja kunnan poliittisista päätöksistä suuri osa koskettaa jollain tavoin heidän elämäänsä. Lisäksi nuorilla on Lapsen oikeuksien sopimuksen nojalla oikeus tulla kuulluksi heitä koskevissa asioissa. Yhden Vanhemman Perheiden Liiton vaikuttajaryhmien nuoret ovat kolmena toimintavuonnaan nostaneet esille kuntienkin lakisääteisiin tehtäviin liittyviä teemoja ja pohtineet tapoja ottaa lasten ja nuorten mielipiteet huomioon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme