Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Yksityistielaki uudistuu oikeaan suuntaan, rahoitustaso riittämätön

Jaa

Pitkään valmisteltu yksityistielain uudistus eteni tänään eduskuntakäsittelyyn. MTK muistuttaa, että yksityisteiden käyttö ja kunto koskettavat suurinta osaa suomalaisista ja vaikeaselkoisen lain ajanmukaistaminen on välttämättömyys.

MTK:n näkemyksen mukaan lakikokonaisuus on hyvä, kunhan muutamia yksityiskohtia vielä selvitetään. Kuntien tielautakuntien lakkauttamisen seurauksia ei ole selvitetty loppuun asti. Muutoksenhakumenettelyn kustannukset voivat kasvaa, jos muutoksenhaku siirrettäisiin esitetyllä tavoin pois tielautakunnilta käräjäoikeudelle, MTK huomauttaa.

Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola kertoo MTK:n kannattavan yksityistieavustusten siirtämistä tuleville maakunnille. Samalla yksityistieavustuksia tulee korottaa tarvetta vastaavalle tasolle.

– Määrärahataso tulisi pitää vähintään korjausvelkaohjelman ansiosta väliaikaisesti saavutetussa 13 miljoonassa eurossa per vuosi, vaatii Mäki-Hakola. Nykyisen 3 miljoonan euron perusmäärärahan siirtäminen 18 maakuntaan ei paljoa auta. Alhainen rahoitustaso vaarantaa koko maan biotalouden kuljetusten toimivuuden.

Yksityistieverkon, johon kuuluu n. 360 000 kilometriä teitä, merkitys tulee lähivuosina korostumaan biotalouden nopean kasvun myötä. Metsäteollisuuden vienti, elintarvikkeiden saatavuus ja kotimaisen energian käyttö lähtevät poikkeuksetta liikkeelle maaseudun yksityisteiltä. Ilman tämän alimman asteen tieverkon kunnosta huolehtimista Suomen taloudella ei ole menestymisen edellytyksiä.

Lisätietoja:
Marko Mäki-Hakola, elinkeinojohtaja, MTK, puh. 040 502 6810

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme