Keski-Suomen ELY-keskus

Yleissuunnitelman muutossuunnitelma Haapalahti-Vaajanvirta (Vt 4 Vaajakosken kohdalla), Jyväskylä

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskus laatii yleissuunnitelman muutossuunnitelmaa valtatielle 4 Vaajakosken kohdalla. Muutossuunnitelma koskee väliä Haapalahti - Vaajanvirta. Muutossuunnitelmaa esitellään virtuaalisesssa yleisötilaisuudessa 26.1.2021.

Suunnitelmassa esitetään valtatien 4 parantaminen 2+2 ajorataiseksi moottoritieksi vuonna 2013 valmistuneen yleissuunnitelman pohjalta. Valtatie 4 parannetaan yleissuunnitelmassa esitettyyn uuteen maastokäytävään. Yleissuunnitelmasta poiketen muutossuunnitelmassa esitetään valtatien linjaamista Jyväskylä – Pieksämäki pääradan ylitse, kun se yleissuunnitelmassa linjattiin radan alitse.

Suunnitelman tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Virtuaalinen yleisötilaisuus

Muutossuunnitelmaa esitellään virtuaalisessa yleisötilaisuudessa tiistaina 26.1.2021 klo 17.30 –19.00. Microsoft Teams Live -sovelluksella.

Muutossuunnitelman esittelyn jälkeen osallistujat voivat esittää kysymyksiä kirjallisesti chatissa.

Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja hankkeesta kiinnostuneille.

Valtatie 4 parantaminen Vaajakosken kohdalla hankesivuilla on lisätietoja.
Sivulta löytyy osallistumislinkki virtuaalitilaisuuteen sekä tilaisuuden jälkeen videotallenne ja kooste tilaisuudessa esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista.

Karttapalaute

Aineiston kommentointia varten on tilaisuuden jälkeen käytössä karttapalautejärjestelmä, johon asianosaiset voivat antaa palautetta ja käydä jättämässä kommenttinsa 5.2.2021 saakka. Linkki karttapalautejärjestelmään lisätään hankkeen sivuille 27.1.2021.

Suunnitelmasta voi esittää mielipiteitä koko suunnittelun ajan.
Yleissuunnitelman muutossuunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Keski-Suomen ELY-keskus, Kari Komi p. 0295024691, kari.komi@ely-keskus.fi
Ramboll Finland Oy, Seppo Parantala, p. 040 844 1912, seppo.parantala@ramboll.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vanhojen ojitushankkeiden digitointi käynnissä Keski-Suomen ELY-keskuksessa26.1.2023 14:04:09 EET | Tiedote

Keski-Suomessa on toteutettu aikaisempina vuosikymmeninä runsaasti maankuivatushankkeita, joiden yhteydessä on muodostunut ojitusyhteisöjä. Ojitusyhteisöjen ojitushankkeissa asiakirjoja ovat mm. yhteisöön liittyvien kiinteistöjen yhtiösopimukset sekä hyötyaluekartat kaivettuine ojineen. Maankuivatushankkeiden digitointi aloitettiin Keski-Suomen ELY-keskuksessa vuoden 2022 keväällä ja työ jatkuu edelleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme