Keski-Suomen ELY-keskus

Yleissuunnitelman muutossuunnitelma Haapalahti-Vaajanvirta (Vt 4 Vaajakosken kohdalla), Jyväskylä

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskus laatii yleissuunnitelman muutossuunnitelmaa valtatielle 4 Vaajakosken kohdalla. Muutossuunnitelma koskee väliä Haapalahti - Vaajanvirta. Muutossuunnitelmaa esitellään virtuaalisesssa yleisötilaisuudessa 26.1.2021.

Suunnitelmassa esitetään valtatien 4 parantaminen 2+2 ajorataiseksi moottoritieksi vuonna 2013 valmistuneen yleissuunnitelman pohjalta. Valtatie 4 parannetaan yleissuunnitelmassa esitettyyn uuteen maastokäytävään. Yleissuunnitelmasta poiketen muutossuunnitelmassa esitetään valtatien linjaamista Jyväskylä – Pieksämäki pääradan ylitse, kun se yleissuunnitelmassa linjattiin radan alitse.

Suunnitelman tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Virtuaalinen yleisötilaisuus

Muutossuunnitelmaa esitellään virtuaalisessa yleisötilaisuudessa tiistaina 26.1.2021 klo 17.30 –19.00. Microsoft Teams Live -sovelluksella.

Muutossuunnitelman esittelyn jälkeen osallistujat voivat esittää kysymyksiä kirjallisesti chatissa.

Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja hankkeesta kiinnostuneille.

Valtatie 4 parantaminen Vaajakosken kohdalla hankesivuilla on lisätietoja.
Sivulta löytyy osallistumislinkki virtuaalitilaisuuteen sekä tilaisuuden jälkeen videotallenne ja kooste tilaisuudessa esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista.

Karttapalaute

Aineiston kommentointia varten on tilaisuuden jälkeen käytössä karttapalautejärjestelmä, johon asianosaiset voivat antaa palautetta ja käydä jättämässä kommenttinsa 5.2.2021 saakka. Linkki karttapalautejärjestelmään lisätään hankkeen sivuille 27.1.2021.

Suunnitelmasta voi esittää mielipiteitä koko suunnittelun ajan.
Yleissuunnitelman muutossuunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Keski-Suomen ELY-keskus, Kari Komi p. 0295024691, kari.komi@ely-keskus.fi
Ramboll Finland Oy, Seppo Parantala, p. 040 844 1912, seppo.parantala@ramboll.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin ja kunnostukseen haettavissa avustusta Keski-Suomen ELY-keskuksesta10.2.2021 13:08:28 EETTiedote

Ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraista valtionavustusta Saarijärven reitin kosteikkojen inventointiin, kunnostuksen suunnitteluun ja toteutukseen voi nyt hakea Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Toimenpiteet tulee kohdentaa hyvää huonommassa tilassa olevien vesistöjen valuma-alueille tai alueille, joilla hyvän tilan säilymiseen kohdistuu riski Keski-Suomen vesienhoidon toimenpideohjelmassa esitettyjen tietojen mukaan. Avustusta myönnetään ministeriön osoittaman määrärahan puitteissa, alustavasti enintään 45 000 €.

ELY-keskukselta maatalouden toimintaedellytyksien tukemiseen reilut 10,3 miljoonaa euroa vuonna 20202.2.2021 08:56:00 EETTiedote

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi viime vuonna maatalouden rakennetukia noin 10,3 miljoonaa euroa yhteensä 77 kohteeseen. Suoria avustuksia myönnettiin 4,5 miljoonaa ja korkotukilainoja 5,8 miljoonaa. Lisäksi ELY-keskus myönsi neljään kohteeseen nuoren viljelijän aloitustukea. Tilojen neuvontakorvauksia maksettiin noin 340 000 euroa. Rakennetukien myöntämisen tavoitteena on kehittää maatalouden toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä edistämällä maataloustuotannon tehokkuutta ja laatua kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme