Digita

Ylen tv-kanavat teräväpiirtona Digitan antenni-tv-verkkoon

Jaa

Yle ja Digita ovat sopineet televisio-ja radiokanavien jakelusta vuosille 2020 - 2029. Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD käynnistyvät Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa keväällä 2020.

Ylen HD-muotoiset kanavat aloittavat Digitan antenni-tv-verkossa 1.4.2020.
Ylen HD-muotoiset kanavat aloittavat Digitan antenni-tv-verkossa 1.4.2020.

"Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että hyvä yhteistyömme Ylen kanssa jatkuu ja voimme jatkossa tarjota Ylen laadukkaiden radio-ja tv-sisältöjen lisäksi Ylen HD-muotoiset kanavat valtakunnallisessa antenni-tv-verkossamme kaikille suomalaisille”, iloitsee Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen.

”Rakennamme verkon nopeassa aikataulussa kattamaan koko maan. Teräväpiirtolähetysten käynnistyessä keväällä 2020 verkko kattaa 85 prosenttia väestöstä, ja jo alkukesästä verkkomme on valtakunnallinen”, kertoo Tykkyläinen verkon rakennusaikatauluista. ”Uskomme, että suomalaisia kiinnostavat vuoden 2020 urheilutapahtumat teräväpiirtotasoisina ja näin antenni-tv-verkon HD-siirtymä vauhdittuu. Viemme antennitelevision tulevaisuuteen ja mahdollistamme jatkossa myös entistä yhteisöllisemmän ja vuorovaikutteisemman tv-katselukokemuksen hybridipalveluiden avulla”, kertoo Tykkyläinen.

“Teräväpiirtolähetyksiin siirtymistä on odoteltu Suomen antennikotitalouksissa jo pitkään, kaapeli-ja satelliittitalouksissa HD:tä on katseltu vuosia. Tämä on luonnollinen osa jatkuvaa sisällöntuotannon, teknologian ja palveluiden kehitystä. Kaikki Ylen tuotanto on jo HD:tä ja nyt voimme tarjota sisältömme parhaalla laadulla kaikille Suomessa. Nyt solmittu sopimus on tärkeä myös koko Suomen tv-toimialalle, koska se luo mahdollisuuden teräväpiirtojakeluun myös muille Suomen tv-yhtiöille”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Digitan radio-ja tv-verkot ovat toimintavarmoja, luotettavia ja laadukkaita jakeluteitä, jotka mahdollistavat kaikille yhtäläiset mahdollisuudet asuinpaikasta riippumatta vastaanottaa sisältöä. Tällä hetkellä Digitan antenni-tv-ja radiolähetykset tavoittavat 99,96 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Antenni-tv:tä ohjelmien vastaanottoon käyttää noin 50 prosenttia suomalaisista. Lisäksi se kattaa suurimman osan suomalaisten kesäasunnoista. Digitan antenni-tv-verkko tarjoaa parhaat sisällöt, vuorovaikutteisen television sekä laadukkaat maksu-tv-palvelut.

Teräväpiirtolähetysten käynnistyessä 1.4.2020 verkko kattaa 85 prosenttia väestöstä ja 1.6.2020 verkko on valtakunnallinen. Teräväpiirtolähetysten katsominen edellyttää AntennaReadyHD -vastaanotinta. Uuden vastaanottimen hankkimalla tv-katsoja saa käyttöönsä HD-palveluiden lisäksi myös kaikki tv-kanavilla olevat hybridi-tv-palvelut. Antenni-tv:tä ainoana television vastaanottotapanaan käyttävistä kotitalouksista noin 63 prosentilla on tällä hetkellä valmius seurata HD-lähetyksiä. Digitan antenni-tv-verkossa olevien kanavien vastaanotto tapahtuu edelleen nykyisillä toimivilla UHF-vastaanottoantenneilla ja -järjestelmillä. Lisätietoa verkon laajentamisen etenemisestä osoitteesta www.digita.fi/tv.

Median yhteydenotot

Pekka Mattila, VP Broadcasting, Digita, p. 040 545 1309, pekka.mattila(at)digita.fi

Janne Yli-Äyhö, teknologiajohtaja, Yle, p. 0400 410 698, janne.yli-ayho(at)yle

 

Yhteyshenkilöt

Minna Flink
johtaja, viestintä ja markkinointi
minna.flink(a)digita.fi, puh. 040 742 8849

Kuvat

Ylen HD-muotoiset kanavat aloittavat Digitan antenni-tv-verkossa 1.4.2020.
Ylen HD-muotoiset kanavat aloittavat Digitan antenni-tv-verkossa 1.4.2020.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Digita
Digita
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki

020 411 711http://www.digita.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digita

Hakunilan tv-täytelähettimen sijainti muuttuu – muutostöistä aiheutuu katkos tv-lähetyksiin 17.2.202116.2.2021 14:30:59 EET | Tiedote

Digitan Hakunilan vesitornissa sijaitseva täytelähetin tullaan siirtämään viereiseen mastoon keskiviikkona 17.2.2021 Hakunilan vesitornin vesikaton kunnostustyön ajaksi. Vesitornin kunnostustyö tullaan suorittamaan vuoden 2021 loppuun mennessä. Täytelähettimen siirrosta aiheutuu katkos tv-lähetyksiin täytelähettimestä signaalia vastaanottaville kotitalouksille. Katkoksen arvioitu kesto on klo 9.30–15.30 välillä noin 4 tuntia.

Eurooppalainen ETSI standardoi 5G-broadcastingin TV:n jakelustandardiksi12.2.2021 09:00:00 EET | Tiedote

5G-broadcasting-teknologia on ollut vahvoilla seuraavaksi television broadcasting-teknologiaksi DVB-T2:n jälkeen. Nyt se on saanut ETSI-standardin, joka mahdollistaa laajamittaisen 5G-broadcasting-teknologiaan perustuvien päätelaitteiden ja infrastruktuurin suunnittelun (ETSI, European Telecommunications Standards Institute). Tämä tarkoittaa sitä, että ETSI:n päätöksen myötä 5G-broadcastingia voitaisiin käyttää täysiverisesti television broadcasting-jakeluun.