Aluehallintovirasto

Ylijohtaja Savolainen: Julkisen hallinnon tulee olla etujoukoissa kehittämässä hyvää ja nykyaikaista hallintoa

Jaa

Maailmaa muuttuu ja on välttämätöntä, että tässä kehityksessä on mukana myös julkinen hallinto. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen pohti avauspuheenvuorossaan aluehallintovirastojen roolia julkisen hallinnon uudistamisessa.

Hyvästä maailman paras Rohkeita ratkaisuja hallinnon uudistamiseen -Pohjois-Suomen aluetilaisuus pidettiin perjantaina 7.5. Tilaisuudessa keskusteltiin uudesta julkisen hallinnon strategiasta.

- Julkisen hallinnon tulee näyttää muulle yhteiskunnalle esimerkkiä digitaalisesta ja ihmislähtöisestä toimintamallista, totesi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen.

Julkisen hallinnon strategia lupaa yhteiskunnalle, että julkinen hallinto rakentaa tulevaisuuden kestävää arkea ja kaikissa tilanteissa toimivaa ja turvallista yhteiskuntaa. Tässä kiteytyy hyvin myös aluehallintovirastojen tehtävä oikeudenmukaisen ja kestävän yhteiskunnan rakentamisesta niin ihmisten kuin alueidenkin parhaaksi.

Savolainen korosti, kuinka alueiden ja ihmisten tarpeet ovat kaiken keskiössä. On tärkeää, ettei missään kansalaisille synny tunne, että heidät on jätetty yksin.

Perjantain aluetilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua verkostoista ja osallisuudesta, etenkin koronapandemian näkökulmasta. Koronapandemian hoidossa on aluehallintovirastoilla ollut tärkeä tehtävä ja siinäkin korostui alueellinen läsnäolo.

-Tämän korona-ajan tärkein oppi on, että tarvitaan hyvää alueellista yhteistyötä ja vuorovaikutusta, jotta pystytään hallitsemaan vaikeita kriisejä, painotti ylijohtaja Terttu Savolainen.

Verkossa pidetyn tilaisuuden järjestivät Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja valtiovarainministeriö.

Julkisen hallinnon strategia on suomalaisen hallinnon uudistamisen kehys, joka ohjaa ja vahvistaa koko julkisen hallinnon uudistamista. Strategian on valmistellut valtiovarainministeriö yhteistyössä kuntien ja Kuntaliiton kanssa.

Strategia kokonaisuudessaan Julkisenhallinnonstrategia.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylijohtaja Terttu Savolainen, puhelin 0295 017 551, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme