Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekilta apuraha ihosyövän riskitekijöiden tutkimukselle

Jaa

Yliopiston Apteekin hallitus myönsi 20 000 euron apurahan proviisori Satu Siiskoselle, joka tekee väitöstutkimusta ihosyövän riskitekijöistä.

Helsingin yliopistossa väitöskirjaa tekevä proviisori Satu Siiskonen (43) tutkii ihosyövän riskitekijöitä hyödyntäen kansainvälisiä tietokantoja.

”Väitöskirjassani pohdin, kuinka suuria tietokantoja voidaan entistä paremmin hyödyntää ihosyöpätutkimuksessa ja riskien tunnistamisessa”, tutkija Satu Siiskonen kertoo.

Nopeasti yleistyvän ihosyövän kolme yleisintä muotoa ovat tyvisolusyöpä, okasolusyöpä ja melanooma. Siiskosen väitöstutkimus antaa uutta tietoa ihosyövän eri riskitekijöistä.

”Siiskosen väitöstutkimuksen aihe on erittäin ajankohtainen, ja mielenkiintoisen siitä tekee kansainvälinen näkökulma. Nämä olivat tärkeimmät perusteet apurahan myöntämiselle”, sanoo apurahatoimikunnan puheenjohtaja FaT Inka Puumalainen.

Yliopiston Apteekki on myöntänyt vastaavia apurahoja jo vuodesta 1956 alkaen. Tänä vuonna apurahaa haki viisi henkilöä. Apurahahakemukset käsitteli farmasian ja farmakologian asiantuntijoista koostuva toimikunta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tutkimuksesta:
Satu Siiskonen, tutkija, proviisori
p. +31 65 194 9333 (Alankomaat)
satu.siiskonen@helsinki.fi

Lisätietoja apurahasta:
Inka Puumalainen
Terveydenhuollon yritysasiakkaat -yksikön johtaja, FaT
p. 09 5420 4506
inka.puumalainen@ya.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on tutkitusti yksi Suomen parhaista asiakaspalveluyrityksistä. Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka koko tuotto käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen. Yrityksellä on 900 000 Uniikki-kanta-asiakasta. Asiakaspalvelukanavia ovat 17 apteekin lisäksi puhelinpalvelu (24 h), chat ja verkko ya.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme