Jyväskylän yliopisto

Yliopiston syksy alkaa turvallisesti yhdessä

Jaa

Jyväskylän yliopiston syyslukukauden opetus käynnistyy 30.8. Tällä viikolla, 23.8. lähtien, uudet opiskelijat tutustuvat tiedekuntiinsa, saavat infoa erilaisista palveluista alkuorientaatiossa sekä ryhmäytyvät tutoreiden johdolla.

Opintojen aloitus järjestetään pienissä ryhmissä kampuksella. Lähiopetuksessa ryhmäkoko voi olla enintään noin 50 henkilöä. Opetuksessa huomioidaan sekä aloittavat että jatkavat opiskelijat järjestämällä lähiopetusta kampuksella vuorotteluperiaatteella. Suurten opiskelijaryhmien luennot toteutetaan ensisijaisesti etätoteutuksina.

Yliopistossa aloittaa tänä syksynä 2615 uutta opiskelijaa. Ulkomaalaisten osuus uusista perustutkinto-opiskelijoista on 3,5 prosenttia. Opintonsa aloittavien mediaani-ikä on 21,5 vuotta. Vaihto-opiskelijoita tänä syksynä otetaan vain rajoitettu määrä, noin 115 opiskelijaa.

Avajaisjuhlallisuuksia seurataan verkon välityksellä – illan kruunaa BEHM

Yliopiston lukuvuoden 2021-2022 perinteistä avajaisseremoniaa vietetään keskiviikkona 1.9. klo 13. Ohjelmassa kuullaan rehtori Keijo Hämäläisen sekä JYYn edustajiston puheenjohtaja Aleksi Murtojärven puheet. Kulttuuriohjelmassa on luvassa tanssia laidasta laitaan: ISON tanssiryhmän sekä Jaguars Spirit Athletes –cheertanssiryhmän esitys.

Avajaisseremonia järjestetään tänä vuonna ilman yleisöä. Avajaiskulkueeseen osallistuu 50 henkilöstön jäsentä. Ohjelma on suora lähetys, ja se on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. Ohjelma on kaikille avoin.

Avajaisjuhlallisuudet käynnistyvät keskiviikkona jo klo 12.00 Seminariumin vanhassa juhlasalissa, jossa henkilöstö ja opiskelijat kokoontuvat perinteiseen avajaishartauteen. Tilaisuuden henkilömäärä on rajattu 50 osallistujaan.

Avajaisiltana juhlistetaan uutta lukuvuotta klo 19 alkavalla kahden tunnin mittaisella lähetyksellä. Ohjelman aikana tavataan yliopistoyhteisön jäseniä seikkailullisen lyhytelokuvan muodossa, nähdään Campuksen Koonto Dance Teamin esitys ja JyväsImpron yleisöä osallistavaa improvisaatioteatteria, sekä koetaan tervetuliaislahjana yllätys Seminaarinmäen mieslaulajilta. Illassa nautitaan myös huippuartisti BEHMin konsertista. Linkki avajaisillan katselua varten lähetetään yliopistolaisille sähköpostilla ennen avajaispäivää.

Lisätietoja:

Tuula Maijanen, erikoisasiantuntija, tuula.maijanen@jyu.fi, puh. 050 054 6003 (orientaatio-ohjelma)

Tapahtumakoordinaattori Maria Ståhle (avajaiset), puh. 050 414 6368, maria.i.stahle@jyu.fi

Avajaiset: www.jyu.fi/avajaiset

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Nanotiedepäivät Jyväskylässä 5.–6.10.2021: Esillä solujen selviytymismekanismit, viruksen kaltaiset partikkelit rokotteissa ja nanohäkit24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus isännöi monitieteellistä nanotieteen- ja teknologian Nanoscience Days -konferenssia 5.–6. lokakuuta 2021. Tapahtuma tarjoaa nanotutkijoille biologian, kemian ja fysiikan aloilta mahdollisuuden esitellä tuloksiaan kansainväliselle yleisölle. Kaksipäiväinen konferenssi pääosin pidetään verkkokonferenssina.

Väitös 1.10.2021: Tinder, Netflix ja WhatsApp häiritsevät kuljettajaa - Liikenteeseen tarvitaan paremmin testattuja ja suunniteltuja sovelluksia (Grahn)24.9.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa aiemmin tehty tutkimus paljasti miten kuljettajat maksavat verkkopankissa laskuja, lähettelevät viestejä WhatsAppissa, selaavat Tinderiä ja Instagramia ja jopa katsovat Netflixiä ajaessaan autoa. Kuljettajan keskittyminen liikenteessä mobiilisovelluksiin aiheuttaa visuaalista tarkkaamattomuutta, jolla on kiistaton yhteys tieliikenneonnettomuuksiin. Siltikin liikenteessä käytetään mitä erilaisimpia mobiilisovelluksia – lainsäädännöstä huolimatta. Uudet autot ovat myös pullollaan erilaisia infotainment-järjestelmiä, jotka tarjoavat hyödyn lisäksi myös puhdasta viihdettä autoilijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme