Jyväskylän yliopisto

Yliopiston syksy alkaa yhdessä ja etänä

Jaa

Jyväskylän yliopiston uusi lukuvuosi käynnistyy aiemmista poikkeavalla tavalla. Tällä viikolla, 24.8. lähtien, uudet opiskelijat tutustuvat tiedekuntiinsa, saavat infoa erilaisista palveluista verkkovälitteisellä preorientaatio-kurssilla sekä ryhmäytyvät tutoreiden johdolla.

Viime syksynä avajaisia vietettiin JYUnityfestin merkeissä.
Viime syksynä avajaisia vietettiin JYUnityfestin merkeissä.

Opintojen aloitus järjestetään pienissä ryhmissä kampuksella. Kansainvälisissä maisteriohjelmissa uusien opiskelijoiden orientaatio toteutetaan etänä niille opiskelijoille, jotka eivät pääse viranomaisrajoitusten vuoksi Suomeen opintojen alussa.

Jatkavat opiskelijat opiskelevat pääsääntöisesti etäopetuksena ainakin alkusyksyn ajan. Yliopisto tarjoaa tehostettua opintojen ohjausta sekä kampuksella että verkon välityksellä. Lähiopetuksessa ryhmäkoko ei ylitä 50 hengen rajaa.

Yliopistossa aloittaa tänä syksynä 2219 uutta opiskelijaa. Ulkomaalaisten osuus uusista perustutkinto-opiskelijoista on 2 prosenttia. Opintonsa aloittavien mediaani-ikä on 22 vuotta.

Avajaisjuhlallisuudet siirtyivät verkkoon

Yliopiston lukuvuoden 2020-2021 perinteisiä avajaisia vietetään keskiviikkona 2.9. klo 13. Ohjelmassa kuullaan rehtori Keijo Hämäläisen puhe, JYYn edustajiston puheenjohtaja Nella Heikinmäen puhe sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon videotervehdys. Musiikista vastaa paikallinen Alakukkula-orkesteri. Lukuvuoden perinteinen avajaisseremonia järjestetään tänä vuonna ilman akateemista kulkuetta ja yleisöä. Ohjelma on suora lähetys, ja se on katsottavissa myöhemmin myös Moniviestimessä. Ohjelma on kaikille avoin.

Avajaisjuhlallisuudet käynnistyvät keskiviikkona jo klo 12.00 Seminariumin vanhassa juhlasalissa, jossa henkilöstö ja opiskelijat kokoontuvat perinteiseen avajaishartauteen. Tilaisuuteen on ilmoittautuminen, ja sen henkilömäärä on rajattu 50 osallistujaan.

Avajaispäivän huipentavat iltakonsertit striimattuna suoraan kotikatsomoihin! Linkki konsertteihin lähetetään Jyväskylän yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille. Lavalle nousevat Lauri Haav ja Pariisin Kevät.

Lisätietoja:

Tuula Maijanen, erikoisasiantuntija, tuula.maijanen@jyu.fi, puh. 050 054 6003 (orientaatio-ohjelma)

Tapahtumakoordinaattori Riikka Heiskanen, riikka.m.heiskanen@jyu.fi, puh. 040 805 4134 (avajaiset)

Avajaiset: www.jyu.fi/avajaiset

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Viime syksynä avajaisia vietettiin JYUnityfestin merkeissä.
Viime syksynä avajaisia vietettiin JYUnityfestin merkeissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme