Oulun yliopisto

Yliopiston uudessa podcastsarjassa tulevat kunniatohtorit kertovat, miten he näkevät maailman nykytilan

Jaa

Kunniatohtorit tutuksi -podcastsarja alkaa toimitusjohtaja Risto Murron haastattelulla. Ensimmäistä kertaa toteutettavassa Kunniatohtorit tutuksi -podcastissa tutustutaan Oulun yliopiston tohtoripromootiossa keväällä 2021 vihittäviin kunniatohtoreihin. Keskusteluissa kuullaan mielenkiintoisia tarinoita tulevien kunniatohtoreiden elämästä, saavutuksista ja yhteydestä Oulun yliopistoon.

Podcastsarjan ensimmäisessä jaksossa Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki haastattelee Varman toimitusjohtajaa ja Oulun yliopiston hallituksessa pitkään vaikuttanutta Risto Murtoa. Sarjan edetessä kuulemme myös muun muassa pitkän poliittisen uran tehneen Liisa Hyssälän näkemyksiä Oulun yliopiston alueellisesta merkityksestä sekä Nobel-voittaja Sir Peter Ratcliffen kokemuksia tutkijanuransa varrelta.

Kunniatohtorit tutuksi -podcastsarja ensimmäinen jakso on kuunneltavissa Oulun yliopiston (University of Oulu) Spotify-kanavalla. Sarja jatkuu kuukausittain julkaistavin jaksoin. Jaksot ovat suomeksi tai englanniksi riippuen vieraan äidinkielestä. Oulun yliopiston 11. tohtoripromootioon ja tuleviin kunniatohtoreihin voi tutustua myös osoitteessa: www.oulu.fi/promootio

Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa henkilölle. Kunniatohtoreiksi on kutsuttu 21 tieteellisesti, yhteiskunnallisesti ja Oulun yliopiston toiminnan kannalta merkittävästi ansioitunutta henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niina Timosaari
Koordinaattori

Mira Koski
Suunnittelija

conferment.ceremony@oulu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme