Jyväskylän yliopisto

Yliopistopäivillä tarjolla työelämän superlääkkeitä!

Jaa

Yliopistopäivien teemana on tänä syksynä työhyvinvointi. Jyväskylän yliopisto huolehtii opiskelijoistaan valmistumisen jälkeenkin ja kutsuu kaikki alumninsa ja työyhteisöineen viettämään työhyvinvointipäivää yliopiston kampukselle 25.10.!

Yliopistopäivien otsikkona on Työhyvinvoinnin mestarikurssi, jossa tutustutaan työelämän superlääkkeisiin. Näitä ovat mm. arvostus, kiittäminen ja huumori.

TV:stä tuttu psykologi Leea Mattila aloittaa päivän kertomalla mentalisaatiosta, joka on tutkitusti avain hyviin suhteisiin ja onnistuneeseen vuorovaikutukseen.

Tutkija Jouni Kalliota kannattaa tulla kuuntelemaan, jos mieli ja pakarat tuntuvat olevan puuduksissa. Hän nimittäin antaa vinkkejä, kuinka istumista voidaan vähentää.

Työpajoissa tarkastellaan yhdessä sitä, kuinka epäonnistumista voi opetella sietämään ja opetellaan tehokkaan kiitoksen kaava.

Päivän aikana on mahdollista osallistua korkeakoululiikunnan liikuntaryhmiin. Tarjolla on erilaista liikuntaa pilateksesta lentopalloon. Yliopiston kauniiseen kampukseen voi tutustua kampuskierroksilla ja ylioppilaskunnan historiaan Näyttelykeskus Soihdun näyttelyssä.

Paikalla tapahtumassa on myös Firstbeat technologies.

Alumnit voivat osallistua tapahtumaan myös yksin, mutta työkaverit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan työhyvinvoinnin mestarikurssille.

Ohjelmasta jokainen voi valita itselleen sopivimmat ja kiinnostavimmat vaihtoehdot.

Tapahtuma on maksuton.

Yliopistopäivien ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteesta:

www.jyu.fi/fi/yhteistyo/alumni/ajankohtaista/yliopistopaivien-ohjelma

Lisätietoja:

Alumnikoordinaattori Heli Mäki, puh. 050 361 0979, heli.m.maki@jyu.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston asiantuntijat taustoittavat vuoden nobelistien saavutukset yleisöluennolla5.12.2019 08:00:00 EETTutkimus

Samaan aikaan kun Tukholmassa vietetään Nobel-illallisia tiistaina 10. joulukuuta, pääsemme Jyväskylässä Nobel-kattauksen äärelle! Jyväskylän yliopisto järjestää tiedeillan, jossa Jyväskylän yliopiston asiantuntijat esittelevät fysiikan, kemian, lääketieteen ja taloustieteen vuoden 2019 Nobel-palkitut ja heidän läpimurtoihin johtaneet aiheensa. Kaikille avoin yleisöluento on tiistaina 10.12. klo 18-19.30 Jyväskylän kaupunginkirjaston Unonsalissa (Vapaudenkatu 39-41).

Tut­ki­mus osoit­ti ensi ker­ran me­ka­nis­min, jol­la isän­tä­so­lun omat kal­paii­ni-ent­syy­mit edis­tä­vät en­te­ro­vi­rusin­fek­tio­ta3.12.2019 10:10:26 EETTutkimus

Pitkään on arveltu, että jotkut solun omat proteaasit (valkuaisaineita pilkkovat entsyymit) osallistuisivat virusinfektion edistämiseen enterovirusten infektoimissa soluissa. Tähän mennessä on ollut epäselvää, mitä nämä proteaasit ovat. Jyväskylän yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa osoitettiin ensi kertaa, että viruksen sisältämien proteaasien lisäksi isäntäsolun omat kalpaiini-entsyymit pystyvät pilkkomaan viruksen polyproteiinia ja siten tuottamaan viruspartikkelien kasauksessa tarvittavia kapsidiproteiineja. Tuloksia voidaan hyödyntää antiviraalihoitojen kehittämisessä. Tutkimus julkaistiin Viruses-tiedejulkaisussa marraskuussa 2019.

Väitös 11.12.2019: Historia ja yritysten yhteiskuntavastuu3.12.2019 08:00:00 EETTutkimus

Tutkimuksen kapea-alaistuminen voi rajoittaa sen tulosten käytettävyyttä etenkin monitahoisten yhteiskunnallisten kysymysten yhteydessä. Vastaavasti rahoittajat ja tutkijat suosivat yhä enemmän poikkitieteellisiä tutkimushankkeita. Tutkimus osoittaa, että vaikka poikkitieteellisyyden tarjoamat mahdollisuudet kuulostavat lupaavilta, voivat niiden pohjalta asetetut tavoitteet olla erittäin hankalia toteuttaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme