Tampereen yliopisto

Yliopistot valmentavat ulkomaalaisia lääkäreitä laillistamiskokeisiin

Jaa

Helsingin, Itä-Suomen, Tampereen ja Turun yliopistot ovat aloittaneet EU- ja ETA-maiden ulkopuolella valmistuneille lääkäreille ja hammaslääkäreille suunnatut, laillistamiskokeeseen valmentavat koulutukset. Koulutukseen on lääketieteen teemojen lisäksi integroitu suomen kielen opetus.

Kuva: Pexels-208556
Kuva: Pexels-208556

EU- ja ETA-maiden ulkopuolella valmistuneet lääkärit ja hammaslääkärit saavat oikeuden toimia ammatissaan Suomessa sen jälkeen, kun ovat suorittaneet laillistamiskokeen. Vuosina 1994–2019 Suomessa on laillistettu 969 ETA-alueen ulkopuolella valmistunutta lääkäriä.

Koulutuksen ovat suunnitelleet lääketieteen ja hammaslääketieteen sekä suomen kielen asiantuntijat. Koulutukseen otetaan vuosittain 20 lääkäriä ja 8 hammaslääkäriä.

Ulkomaalaisten lääkäreiden laillistamiskokeet Suomessa järjestää Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta. Hammaslääkärien kokeista vastaavat Turun ja Helsingin yliopistot. Toimintaa valvoo Valvira.

Lääkäreille suunnatun koulutuksen tuottavat yhteistyössä Tampereen, Itä-Suomen ja Helsingin yliopistot.  Hammaslääkärien koulutuksen tuottavat Helsingin, Itä-Suomen ja Turun yliopistot. Hanketta koordinoi Tampereen yliopisto.

Kaksivuotinen koulutushanke rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Talent Boost -rahoituksella.

Hakuaika EU- ja ETA-maiden ulkopuolella valmistuneiden lääkärien ja hammaslääkärien koulutukseen on 2.-27.5.2022.

Opas maahanmuuttajalääkäreille ja työyhteisöille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutuspäällikkö Tea Seppälä,
050 318 7700,
tea.seppala@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Pexels-208556
Kuva: Pexels-208556
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Kauppayritykset tarvitsevat uusia liiketoimintamalleja markkinoiden muutoksessa19.5.2022 12:10:05 EEST | Tiedote

Kriisit kuten COVID-19-pandemia ja Ukrainan sota ovat nostaneet kaupan alan yritykset uutisvirran keskiöön. Poikkeusolot siirtävät kauppayritysten huomiota pitkänjänteisestä kehittämisestä nopeaan reagointiin. Toimiala käy samalla läpi historiallista murrosta, transformaatiota, jossa muutoksen kohteina ovat kaupankäynnin muodot, tavat ja toimijoiden roolit. KTM Harri Hokkasen väitöstutkimus osoittaa kauppayritysten valintojen vaikuttavan merkittävästi siihen, millaisena kauppa tulevaisuudessa näyttäytyy ja miten se organisoituu.

Väitös: Yhdenvertaiseen arviointiin vielä matkaa Suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppimäärässä19.5.2022 10:19:07 EEST | Tiedote

Opettajilla on moninaisia käsityksiä Suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppiaineen arvioinnista. Opettajat kaipaavat oppiaineen arviointiin liittyvien käsitteiden ja määritelmien yksityiskohtaista avaamista siten, että kaikille opettajille muodostuisi yhteinen käsitys arvioinnin perusteista. KM Helena Vesaranta tutki väitöskirjassaan Suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppimäärän arviointia opettajan työn kontekstissa.

Sitkeät myytit vesihuollon kehittämisen tiellä18.5.2022 08:52:53 EEST | Tiedote

Koronapandemia ja Ukrainassa riehuva sota muistuttavat kouriintuntuvasti, kuinka korvaamatonta vesihuolto on ihmisten ja yhdyskuntien hyvinvoinnille. Esimerkiksi ilmastonmuutos korostaa vesihuollon merkitystä myös Suomessa, jossa se on totuttu ottamaan itsestäänselvyytenä. Tampereen yliopiston tutkijoiden tuore Vesihuollon myytit -teos avaa kotimaan vesihuoltoon liittyviä uskomuksia ja niiden todenperäisyyttä. Tervetuloa mukaan teoksen julkistustilaisuuteen 3.6.2022 kello 9!

Väitös: Digitalisaatio voi sekä tukea että haitata ammatillista kehittymistä17.5.2022 15:00:07 EEST | Tiedote

Ymmärrys digitalisaation roolista työntekijän ammatillisessa kehittymisessä edellyttää moniulotteista tarkastelua, jossa huomioidaan työpaikan oppimismahdollisuuksien sekä työntekijän ammatillisen identiteetin ja toimijuuden välinen vuorovaikutteinen suhde. Anna Wallin tarkastelee väitöskirjassaan eläytymismenetelmää laadullisena aineistonkeruumenetelmänä ja havainnollistaa menetelmän käyttöä digitalisaation ja ammatillisen kehittymisen välisen suhteen tarkastelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme