Kustannusyhtiö Kosmos

Ylistetyn kirjailijan herkkä muistelmateos kertoo identiteetin muotoutumisesta, ihmissuhteista ja menestyksen aiheuttamasta yksinäisyydestä

Jaa
Akwaeke Emezin Rakas Senthuran – Mustan hengen muistelmat (Kosmos) koostuu kirjailijan läheisilleen kirjoittamista kirjeistä, jotka käsittelevät hänen elämäänsä sen intiimien ja kipeiden hetkien kautta.
Rakas Senthuran – Mustan hengen muistelmat (Kosmos)
Rakas Senthuran – Mustan hengen muistelmat (Kosmos)

“Jos ọgbanje – henki joka käy vakuuttavasti ihmisestä – edustaa todellisuuksien limittymistä, niin mitä voi sanoa ọgbanjesta, joka kokee dysforiaa ja ratkaisee asian kirurgisesti? Oli väistämätöntä, että nämä limittyneisyydet kiinnostivat minua, koska elän niissä, olen olemassa yhtä aikaa eri todellisuuksissa, joita yleensä pidetään toisensa pois sulkevina. Mitä sanaa käytämme dysforiasta, jota kokee ihmishahmoon joutunut henki? Ehkä se on lihadysforiaa. Ei-ihmisdysforiaa. Henkidysforiaa. Metafyysistä dysforiaa. En tiedä, mutta se vaati minua muokkaamaan kehoani kuvastamaan olentoa joka olen.”

Kriitikoiden ylistämän Akwaeke Emezin kirjemuotoon kirjoitettu muistelmateos Rakas Senthuran – Mustan hengen muistelmat on riipaiseva kuvaus kirjailijan omasta, igbo-heimon uskomusjärjestelmän, perheen sisäisten jännitteiden ja vapauden kaipuun määrittämästä todellisuudesta.

Ystäville, rakastajille ja perheenjäsenille kirjoitettujen intiimien kirjeiden kautta Emezi piirtää kuvan itsen muodostumisesta ja siitä, miten hänen luova henkensä löytää täyden voimansa ihmisten maailmassa. Emezin tarina on kudelma transformatiivisia päätöksiä omasta sukupuolesta ja kehosta, menestyksen käsittelyä ja ihmissuhteissa vaikeilua. Kirjan on suomentanut Kaisa Kattelus.

Akwaeke Emezi (s. 1987) on nigerialaistaustainen kirjailija ja videotaiteilija, joka asuu nykyään Yhdysvalloissa. Emezi on ehtinyt menestyksekkään kirjailijanuransa aikana kahmia tunnustuksia, palkintoja ja ehdokkuuksia. Häneltä on aiemmin suomennettu kaksi romaania: Makeaa vettä (2021) ja Vivek Ojin kuolema (2021).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rakas Senthuran – Mustan hengen muistelmat (Kosmos)
Rakas Senthuran – Mustan hengen muistelmat (Kosmos)
Lataa
Akwaeke Emezi, 2020 / © Scottie O.
Akwaeke Emezi, 2020 / © Scottie O.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme