Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Yrityksen kehittämisavustuksen haku avautui 14.3.2022

Jaa
Yrityksen voivat jälleen hakea yrityksen kehittämisavustusta ELY-keskukselta. Haun mahdollistama EURA 2021 -järjestelmästä otettiin tuotantokäyttöön aikaisin tänä aamuna. Avustuksiin on käytettävissä Itä-Suomessa (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo) vuoden 2022 aikana arviolta 53 miljoonaa euroa. Avustus on tarkoitettu pääasiassa pk-yritysten kehittämishankkeiden rahoitukseen. Rahoitus suunnataan pk-yrityksille, joilla arvioidaan olevan hyvät valmiudet toimia kannattavasti ja kilpailukykyisesti markkinoilla sekä joilla arvioidaan olevan halua ja kykyä liiketoiminnan merkittävään kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Yritykset voivat hakea avustusta investointeihin ja kehittämistoimenpiteisiin. Kehittämistoimenpiteenä voidaan rahoittaa esimerkiksi:

  • yrityksen liiketoimintaosaamisen
  • kansainvälistymisen
  • tuotteiden
  • palvelujen ja
  • tuotantomenetelmien kehittämistä
  • hankkeiden valmistelua sekä
  • muuta niihin rinnastettavaa merkittävää yritystoiminnan kehittämistä.

Investointeina voidaan rahoittaa aineellisia ja aineettomia investointeja, esimerkiksi:

  • koneiden ja kaluston hankinta 
  • tuotantokäyttöön välttämättä tarvittavien toimitilojen rakentamista 
  • investointeja aineettomiin oikeuksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 029 502 6091, kalevi.polonen(at)ely-keskus.fi, Etelä-Savon ELY-keskus
Valtakunnallinen pk-yritysten rahoitusneuvonta, p. 029 502 4800

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Yritysten investointeihin sekä työllisyyden ja osaamisen kehittämiseen haettavana rahoitusta 177 miljoonaa euroa Itä-Suomessa2.3.2023 08:30:07 EET | Tiedote

Valtioneuvosto osoitti 16.2.2023 tekemällään päätöksellä rakennerahastojen myöntövaltuutta Etelä-Savoon 47 miljoonaa euroa, Pohjois-Karjalaan 54 miljoonaa euroa ja Pohjois-Savoon 76 miljoonaa euroa, yhteensä 177 miljoonaa euroa. Etelä-Savon ELY-keskus on avannut ja avaa useita hakuja yrityksille, kuntatoimijoille, elinkeinoyhtiöille ja kehittäjille investointien, työllisyyden, osaamisen ja kehittämisen vauhdittamiseksi Itä-Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme