Valtiokonttori

Yritykset kiinnostuneita kustannustuesta – ensimmäisenä päivänä 45 % enemmän hakemuksia kuin edellisellä kierroksella

Jaa

Yritysten määräaikaisen kustannustuen hakuaika alkoi 27.4. Yritysten kiinnostus uutta tukea kohtaan on ollut suurta.

Yritysten määräaikaisen kustannustuen sähköinen asiointi aukesi 27.4. Yritysten kiinnostus tukea kohtaan näkyy selvästi hakemusmäärissä, sillä haku käynnistyi poikkeuksellisen vilkkaasti: hakemuksia vastaanotettiin ensimmäisenä päivänä yhteensä noin 3 800. Se on noin 45 prosenttia enemmän kuin kustannustuen toisella kierroksella, jolloin hakemuksia saapui ensimmäisen päivän aikana noin 2 000. 

Hakemuksista ratkaistiin ensimmäisen päivän aikana 589. Myönteisen tukipäätöksen sai 66 prosenttia tuen hakijoista. Myös hyväksyttyjen hakemusten määrä on siis suurempi kuin kustannustuen edellisellä kierroksella, jonka hyväksymisprosentti oli 39 prosenttia. 

Ensimmäisen päivän aikana kustannustukea myönnettiin lähes 390 yritykselle yhteensä noin 4 miljoonaa euroa. Se on noin miljoona euroa enemmän kuin viime kierroksen ensimmäisenä päivänä.  

Eniten tukea maksettu pienyrityksille 

Tuen kolmannella kierroksella tukiehtoja on muutettu esimerkiksi tuen minimimäärän osalta. Toisin kuin aiemmilla kustannustuen hakukerroilla, yritys voi nyt saada 2 000 euroa tukea, jos muut tukiehdot täyttyvät, vaikka tukisumma jäisikin laskennallisesti alle 2 000 euron.  Aiemmilla kierroksilla pääsyy tukihakemuksen hylkäykselle on ollut tuen jääminen alle 2 000 euron alarajan.  

Muutoksella tukea on pyritty kohdistamaan paremmin erityisesti yksinyrittäjile ja pienyrittäjille. Tilastojen mukaan tässä on onnistuttu, sillä tuen hakijoista noin 3 200 oli ensimmäisenä päivänä alle 10 työntekijän yrityksiä. Niille myös maksettiin eniten tukea, yhteensä noin 3 miljoonaa euroa.  

Kattavat tilastot Valtiokonttorin verkkosivuilta 

Eniten tukea haettiin ravitsemistoiminnan ja majoituksen toimialoilta. Tämä näkyy myös päätöksissä, sillä tukea on tähän mennessä maksettu eniten ravitsemistoiminnalle. 

Alueellisesti tukea maksettiin ensimmäisenä päivänä eniten Uudellemmaalle. 

Tarkemmat hakutilastot löytyvät Valtiokonttorin verkkosivuilta. Tilastot päivitetään joka päivä noin kello 12. Sivustolla julkaistaan kustannustukea hakeneiden yritysten saamat päätökset ja myönnetyt tukisummat. Myös alueittainen ja toimialakohtainen jakauma on saatavilla sivustolla.  

Verkkosivuilla on on myös päivittyvä sivu medialle. Sinne lisätään kiinnostavaa tietoa tuesta erityisesti mediaa varten.  

Valtiokonttori ja yritysneuvojat palvelevat tuen hakijoita 

Tilastojen lisäksi Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa haekustannustukea.fi on runsaasti tietoa, usein kysytyt kysymykset ja kattavat ohjeet hakemuksen täyttämiseen tuen hakijoille. Lisäksi hakijoiden käytössä on kustannustukilaskuri, jonka avulla maksettavan tuen määrää sekä oikean vertailukauden voi arvioida. 

Valtiokonttori myös tekee yhteistyötä Alueesi korona-apu -verkoston yritysneuvojien kanssa. Yrittäjät voivat saada apua yritysneuvojilta kustannustuen hakemuksiin liittyvissä kysymyksissä. 

Kustannustuen haku on auki osoitteessa haekustannustukea.fi 23.6.2021 klo 16.15 saakka.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. +358 295 502 950
Mari Selviranta, palvelujohtaja, puh. +358 295 502 015

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Valtiokonttorin Yritysten kustannustuki –hanke uudistaa valtionhallintoa – raportti hankkeesta nyt julkaistu5.5.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Valtiokonttorin Yritysten kustannustuki -hanke toteutettiin kiireessä ja pakon sanelemana tarkoituksena auttaa yrityksiä selviämään koronakriisin aiheuttamista taloudellisista vaikeuksista. Hanke hyödynsi monia Valtiokonttorin kyvykkyyksiä toimien suunnannäyttäjänä muillekin valtionhallinnon organisaatioille. Hankkeen onnistumisista on nyt koostettu raportti, joka julkaistaan tänään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme