YTK pitää jäsenmaksun ennallaan

Jaa

Kaikille palkansaajille avoimen Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmaksu on ensi vuonna 92 euroa. Vuoden 2020 jäsenmaksu on siis sama kuin vuonna 2019.

YTK kasvaa Loimaalla
YTK kasvaa Loimaalla

Työttömyyskassan on määrättävä jäsenmaksu siten, että se riittää kassan vastuulla olevien etuusmenojen ja kassan hallintokulujen kattamiseen. Lisäksi kassan on huolehdittava, että sillä on rahastoituna puskuriksi vähintään yhden vuoden etuusmenoja vastaava summa.

Suomen talouden kasvun ennustetaan hidastuvan ensi vuoden aikana. Samalla myös työttömyysasteen laskun odotetaan hidastuvan. YTK arvioi oman jäsenistönsä keskimääräisen työttömyysasteen pysyvän ensi vuonna samalla tasolla kuin nyt eli noin 7,3 - 7,4 prosentissa. Jäsenmäärän arvioidaan nousevan ensi vuoden loppuun mennessä yli 460 000:teen. YTK aikoo jatkaa investointeja toiminnan kehittämiseksi ja rekrytoida lisää osaajia vaativiin erityistehtäviin.

-Tilanteemme on erinomainen. Esimerkiksi käsittelyaikamme ovat pysyneet nopeina, vaikka tämän vuoden aikana on tullut lakimuutoksia, jotka ovat lisänneet monimutkaisuutta. YTK:n talous on vahvalla pohjalla ja ensi vuoden jäsenmaksu kestää työttömyysasteen kasvun ja myös sijoitusmarkkinoiden mahdolliset korjausliikkeet, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki

Suomessa on tällä hetkellä 26 työttömyyskassaa. Jäsenmäärien ja jäsenmaksutuottojen perusteella keskimääräinen jäsenmaksu vuonna 2018 on ollut noin 106 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

YTK kasvaa Loimaalla
YTK kasvaa Loimaalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa jo melkein 440 000 palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja sen toimintaa valvoo Finanssivalvonta. YTK palvelee valtakunnallisesti verkossa. Toimistoissa Loimaalla ja Turussa työskentelee 140 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Tulorekisteri helpottaa työttömän elämää2.1.2020 14:32:25 EETTiedote

Yleinen työttömyyskassa YTK, kuten muutkin työttömyyskassat, alkavat käyttää tulorekisterin tietoja tammikuusta alkaen. Työttömille jäsenille muutos konkretisoituu helmikuussa, jolloin YTK ottaa uuden sähköisen hakulomakkeen käyttöön. Palkkatodistuksien toimittamisen sijaan työttömyyskassa saa jatkossa hakijan palkkatiedot tulorekisteristä ja työttömän korvaushakemuksen tekeminen helpottuu. Pieneltä kuulostava muutos on kuitenkin konkreettinen askel aitoon digitalisaatioon ja vaatii paljon kehitystyötä järjestelmien osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme