YTK pitää jäsenmaksun ennallaan

Jaa

Kaikille palkansaajille avoimen Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmaksu on ensi vuonna 92 euroa. Vuoden 2020 jäsenmaksu on siis sama kuin vuonna 2019.

YTK kasvaa Loimaalla
YTK kasvaa Loimaalla

Työttömyyskassan on määrättävä jäsenmaksu siten, että se riittää kassan vastuulla olevien etuusmenojen ja kassan hallintokulujen kattamiseen. Lisäksi kassan on huolehdittava, että sillä on rahastoituna puskuriksi vähintään yhden vuoden etuusmenoja vastaava summa.

Suomen talouden kasvun ennustetaan hidastuvan ensi vuoden aikana. Samalla myös työttömyysasteen laskun odotetaan hidastuvan. YTK arvioi oman jäsenistönsä keskimääräisen työttömyysasteen pysyvän ensi vuonna samalla tasolla kuin nyt eli noin 7,3 - 7,4 prosentissa. Jäsenmäärän arvioidaan nousevan ensi vuoden loppuun mennessä yli 460 000:teen. YTK aikoo jatkaa investointeja toiminnan kehittämiseksi ja rekrytoida lisää osaajia vaativiin erityistehtäviin.

-Tilanteemme on erinomainen. Esimerkiksi käsittelyaikamme ovat pysyneet nopeina, vaikka tämän vuoden aikana on tullut lakimuutoksia, jotka ovat lisänneet monimutkaisuutta. YTK:n talous on vahvalla pohjalla ja ensi vuoden jäsenmaksu kestää työttömyysasteen kasvun ja myös sijoitusmarkkinoiden mahdolliset korjausliikkeet, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki

Suomessa on tällä hetkellä 26 työttömyyskassaa. Jäsenmäärien ja jäsenmaksutuottojen perusteella keskimääräinen jäsenmaksu vuonna 2018 on ollut noin 106 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

YTK kasvaa Loimaalla
YTK kasvaa Loimaalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa jo melkein 440 000 palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja sen toimintaa valvoo Finanssivalvonta. YTK palvelee valtakunnallisesti verkossa. Toimistoissa Loimaalla ja Turussa työskentelee 140 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Kysely: Koronatilanne kurittaa erityisesti tiettyjä aloja – 40 prosenttia kamppailee epävarman työtilanteen kanssa29.7.2020 06:00:00 EESTTiedote

Yleinen työttömyyskassa YTK kartoitti laajalla kyselyllä jäsentensä työtilannetta ja näkymiä tulevasta. Kysely* toteutettiin alkukesästä koronarajoitusten ollessa vielä voimassa, ja siihen vastasi yhteensä 21 715 henkilöä. Tulokset kertovat, että haasteellisin tilanne on erityisesti palvelu-, matkailu-, ravintola-, markkinointi- ja kaupan alalla. Koronakeväästä palautuminen on kesken, ja vastauksissa nousivat esille epävarmuus ja epätietoisuus myös tulevaisuuden suhteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme