YTK

YTK:lle alkuvuoden aikana yli 24 000 uutta jäsentä

Jaa
Suomen suurin työttömyyskassa jatkaa kasvuaan. Yleinen työttömyyskassa YTK on saanut kuluvan vuoden aikana uusia jäseniä terveydenhuoltoalalta paljon viimevuotista enemmän.

Yleinen työttömyyskassa YTK on saanut kuluvan vuoden aikana jo yli 24 000 uutta jäsentä. Suomen suurin työttömyyskassa saavutti viime vuonna puolen miljoonan jäsenen rajan, ja kasvu on jatkunut tänä vuonna vahvana.

Tänä vuonna jäseniä on tullut runsaasti etenkin terveydenhuoltoalalta. Ala on noussut YTK:n jäsenistön nopeimmin kasvavaksi ammattialaksi. Tammi-huhtikuun aikana YTK:lle liittyneistä 7,1 prosenttia työskentelee terveydenhuollossa, kun viime vuonna samalla ajanjaksolla liittyneistä alalla työskenteli 5,1 %.

Terveydenhuoltoalalta suurin liittyneiden ikäryhmä ovat 31–40-vuotiaat. Heitä on alan liittyneistä 29 %. Seuraavaksi eniten on liittynyt 41–52-vuotiaita, joita on 22 %.

31–40-vuotiaat muodostavat suurimman ikäryhmän myös kaikista YTK:lle liittyneistä. Heitä on kuluvan vuoden aikana liittynyt jo 7 450. 21–30-vuotiaita on tänä vuonna liittynyt 6 676 ja 41–50-vuotiaita 4 481.

Maakunnista ylivoimaisesti suurin kasvun lähde YTK:lle on Uusimaa, jossa tänä vuonna liittyneistä asuu 7 935. Seuraavana tulee Pirkanmaa: sieltä on kuluvana vuonna liittynyt 2 195 jäsentä.

Rakennusalalta ja kaupasta tasaisesti tulijoita

Suurin toimiala YTK:lle liittyneiden keskuudessa on tänäkin vuonna ollut rakennusala. Alkuvuoden aikana YTK:lle liittyneistä rakennusalalla työskenteleviä on 10,9 %.

Myös kaupan ala on aina ollut YTK:n keskuudessa suuri. Tänä vuonna liittyneistä jäsenistä 9,5 % työskentelee alalla.

Kuljetus- ja liikennealalta on liittynyt tähän mennessä 8,1 % YTK:n uusista jäsenistä.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme