Yleinen työttömyyskassa YTK

YTK:n jäsenyys vuodelle 2021 alle 10 eurolla kuukaudessa

Jaa

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmaksu vuonna 2021 on 119 euroa eli hieman alle 10 euroa kuukaudessa.

YTK varautuu huolella koronakriisin työllisyysvaikutuksiin
YTK varautuu huolella koronakriisin työllisyysvaikutuksiin

Finanssivalvonta on vahvistanut Yleinen työttömyyskassa YTK:n vuosijäsenmaksuksi ensi vuodelle 119 euroa.

Tilanne ei ole niin paha, mitä YTK:lla ennakoitiin: “Keväällä yhteiskunnan sulkeutuessa ja talouden pysähtyessä arvioimme, että joudumme nostamaan jäsenmaksua merkittävästi. Tilanne on keväästä rauhoittunut, eikä jäsenmaksua ole tarve nostaa niin paljon kuin kevään työttömyysluvut antoivat aihetta”, toteaa YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki. 

Työttömyyskassat rahoittavat jäsenmaksuilla kassan osuuden etuusmenoista. Jäsenmaksu riippuu siten suoraan kassan jäsenistön työttömyysasteesta. Koronaepidemian vuoksi etuusmenot ovat kasvaneet merkittävästi, koska moni on menettänyt työnsä tai joutunut lomautetuksi.  

Ennätysmäiset etuusmenot 

Alamäki avaa YTK:n etuusmenoja: “Ennakoimme, että maksamme tänä vuonna etuuksia ennätysmäiset 839 miljoonaa euroa. Viime vuonna maksoimme etuuksia 506 miljoonaa euroa. Arviomme on, että työttömyys ja etuusmenot pysyvät korkealla myös ensi vuonna.” 

Etuusmenot ovat vuoden aikana nousseet lähes 66 %. Jäsenmaksun korotus ensi vuodelle on siitä huolimatta vain 29 %. Tämä on mahdollista, koska YTK:n talous on vahvalla pohjalla ja toiminta on tehokasta. 

Vaikka toiminta on tehokasta, on korkea työttömyysaste johtanut siihen, että YTK on epidemian aikana lähes kaksinkertaistanut työntekijöiden määrän. Samaan aikaan jäsenmäärä on kasvanut lähelle puolta miljoonaa, joten toiminnan kustannukset jakautuvat suuremman jäsenistön kesken. Toiminnan kulujen kasvamisen osuus kohonneesta jäsenmaksusta jää siten pieneksi.

Kuluvana vuonna YTK:n vuosijäsenmaksu on 92 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

YTK varautuu huolella koronakriisin työllisyysvaikutuksiin
YTK varautuu huolella koronakriisin työllisyysvaikutuksiin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa joka neljännen suomalaisen palkansaajan työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja sen toimintaa valvoo Finanssivalvonta. YTK palvelee valtakunnallisesti verkossa osoitteessa www.ytk.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme