Tammi

Zimbabwelaiskirjailija Petina Gappah Suomeen Keltaisen kirjaston juhlavieraaksi

Jaa

Tammen maineikas Keltainen kirjasto viettää 65-vuotisjuhlavuottaan, ja sen kunniaksi Suomeen saapuu sarjan tuoreinta ja maineikkainta kärkeä edustava zimbabwelainen kirjailija-lakimies Petina Gappah. Hän esiintyy keskiviikkona 25.9.2019 kello 17 Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa.

Piemydestä loistaa valo. Kansi: Eevaliina Rusanen
Piemydestä loistaa valo. Kansi: Eevaliina Rusanen

Gappahin tuorein teos Pimeydestä loistaa valo (suom. Aleksi Milonoff) on juuri ilmestynyt. Legendan mukaan David Livingstonen sydän haudattiin Afrikkaan ja palvelijat kantoivat ruumiin halki mantereen. Gappahin kirjassa saattueen viimeisestä matkasta muodostuu huikea, moniääninen kudelma sinnikkyydestä, löytöretkistä ja kolonialismin todellisuudesta. Gappahin edellinen romaani Muistojen kirja kertoi zimbabwelaisessa naisvankilassa kuolemantuomiota odottavan albiinonaisen tarinan. Gappahin ensimmäinen teos, Tanssimestari ja muita tarinoita Zimbabwesta, palkittiin The Guardianin esikoiskirjapalkinnolla.

Keltainen kirjasto perustettiin vuonna 1954, ja 65 vuoden ajan se on tuonut suomalaislukijoille parasta kirjallisuutta maailmalta. Sarjan 500. kirja, ranskalaisen Édouard Louis’n Ei enää Eddy ilmestyi elokuussa. Sarjan merkkivuotta juhlistetaan mm. Kansallisen audiovisuaalisen arkiston (KAVI) kanssa toteutettavalla elokuvasarjalla. Lokakuun ajan Kino Reginassa esitetään Keltaisen kirjaston teoksiin perustuvia elokuvia. Elokuvista alustavat kirjailijat Saara Turunen, Jussi Valtonen, Satu Vasantola ja Jussi Nikkilä.

Lisätietoa elokuvasarjasta tästä linkistä:

http://kinoregina.fi/teemat/keltainen-kirjasto-65-vuotta/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt:

Johanna Harkkila
Viestintäpäällikkö
Tammi
+358 41 4497274
johanna.harkkila@tammi.fi

Kuvat

Piemydestä loistaa valo. Kansi: Eevaliina Rusanen
Piemydestä loistaa valo. Kansi: Eevaliina Rusanen
Lataa
Petina Gappah Kuva: Markko Taina
Petina Gappah Kuva: Markko Taina
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

UIkomaiset kustantajat innoissaan suomalaistrilleristi Max Seeckin Uskollisesta lukijasta – oikeudet myyty hetkessä 14 maahan16.10.2019 07:00:00 EESTTiedote

Tänään alkavien Frankfurtin kansainvälisten kirjamessujen kuuma kirja on trilleristi Max Seeckin Uskollinen lukija (Tammi, 2019). Teoksen oikeudet on myyty jo ennen messuja 14 maahan, suurimpina Saksa, Ranska ja Espanja. Seeckiä edustavan Elina Ahlbäck Literary Agencyn mukaan lisää kauppoja on tulossa, sillä kiinnostusta on ainakin Kiinassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Mystisen runokirjan taustalla kirjoittajakollektiivi – mukana mm. Pauli Aalto-Setälä, Ami Hasan, Lauri Kivinen, Reetta Meriläinen, Jan Vapaavuori ja Anssi Vanjoki18.9.2019 14:59:54 EESTTiedote

Tammen toukokuussa julkaiseman Luonnon armosta -runokokoelman kirjoittajan, Urmas Korpikosken, takana on kirjoittajakollektiivi. Kollektiiviin kuuluvat mm. Pauli Aalto-Setälä, Ami Hasan, Lauri Kivinen, Reetta Meriläinen sekä Jan Vapaavuori. Fiktiivinen runoilija Urmas Korpikoski marssitettiin lukijoiden tietoisuuteen keväällä kirjailija Kalle Isokallion uusimmassa kirjassa Sattuman kansanedustaja.

Tammi julkaisee Suomen suosituimpien lapsitubettajien Elinan ja Sofian esikoiskirjan15.8.2019 00:01:00 EESTTiedote

Valtavaan suosioon nousseet tubettajasiskokset Elina, 11, ja Sofia, 8, tekevät kirjan, jonka Tammi julkaisee ensi toukokuussa. Elina ja Sofia ovat tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti suosituimmat lapsitubettajat. Heillä on YouTubessa yli 70 000 seuraajaa ja Instagramissa yli 15 000. Seuraajia viehättää erityisesti heidän positiivinen ja avoin asenteensa, ja myös kirja on täynnä tätä samaa iloista tyttöenergiaa.

Dekkarifestivaalin ohjelma on julkistettu – samaan aikaan järjestetään myös Lasten dekkarifestivaali14.8.2019 11:00:09 EESTTiedote

Syyskuussa viidennen kerran järjestettävän Dekkarifestivaalin ohjelmassa on keskusteluja, kirjailijatapaamisia, pakohuonepeli ja viihteellinen rikosillallinen, jonka ohjelmasta vastaa Improvisaatioteatteri Stella Polaris. Lauantaina 21.9.2019 Paasitornissa järjestettävässä tapahtumassa on mukana 10 kustantamoa ja parikymmentä kirjailijaa. Samana päivänä vietetään myös Lasten dekkarifestivaalia Kallion kirjastossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme