Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuus tutuksi nuorille Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmalla

Jaa

Tavoitteena on edistää peruskoulun yläluokkalaisten, kymppiluokkalaisten, ammattistarttilaisten ja lukiolaisten tutustumismahdollisuuksia työelämään ja yrityksiin. Metsäteollisuusyritykset tarjoavat tulevana kesänä yli 4000 kesäharjoittelu ja -työpaikkaa eri puolilla Suomea.

Työmarkkinakeskusjärjestöillä (EK, SAK, STTK, AKAVA) on yhteinen suositus kesäharjoitteluohjelmasta vuosille 2014-2016. Metsäteollisuus ry on solminut uudet Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman sopimukset alan palkansaajajärjestöjen - Paperiliitto, Puu- ja erityisalojen liitto, Sähköliitto, Metalliliitto, METO -Metsäalan asiantuntijat, Ammattiliitto Pro - kanssa. Kahden viikon kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta suositellaan maksettavaksi 335 euron suuruinen kertakorvaus. Ohjelman toteuttamisella ei korvata normaalia kesätyötä eikä se ole ristiriidassa työsopimuslain ja voimassa olevien työvoiman vähentämistä, lisätyön tarjoamisvelvollisuutta tai takaisinottoa koskevien määräysten kanssa.

Koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa tonni -kesäharjoitteluohjelma kehitettiin jo vuonna 1992. Saadut kokemukset ovat olleen myönteisiä ja ohjelma on vakiintunut osaksi niitä toimenpiteitä, joilla yritykset ovat tarjonneet koululaisille mahdollisuuksia omakohtaisiin kokemuksiin työelämästä, yrityksistä ja niissä olevista työtehtävistä. Ensi kesänä metsäteollisuusyrityksissä on tarjolla noin 500 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa.

Tuhansille nuorille töitä tulevana kesänä

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman lisäksi metsäteollisuusyritykset ympäri Suomen tarjoavat kesätyötä yli 4000 nuorelle. Metsäteollisuuden tuotantolaitokset ovat merkittäviä työllistäjiä monella paikkakunnalla. Kesätyötehtävät vaihtelevat tuotantotöistä erilaisiin tukitoimintoihin ja metsänhoitoon. Tarjoamalla kesätyö- ja harjoittelupaikkoja yritykset varmistavat sen, että kiinnostusta ja osaamista metsäteollisuuden töihin löytyy jatkossakin.

Lisätietoja:

Hanna Luukkonen, työmarkkinapäällikkö, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 4447
Mikko Lehtonen, työmarkkinapäällikkö, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 4477

 

 

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 160 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti:
Anne Pirilä, viestintäjohtaja puh. 09 132 6645 tai 050 550 9480  

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 160,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Anne Pirilä, Communications Director, tel. +358 9 132 6645 or mobile +358 50 550 9480  

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuudella kasvua ja kilpailukykyä tukevat tavoitteet tulevalle vaalikaudelle28.1.2019 11:48:17Tiedote

Metsäteollisuus toivoo seuraavan hallituksen huolehtivan vastuullisen talouspolitiikan jatkuvuudesta, tekevän kaiken voitavansa kansainvälisen kaupan pelisääntöjen vahvistamiseksi ja jatkavan työelämän uudistamista. Lisäksi metsäteollisuus toivoo puuraaka-aineen saatavuuden turvaamista ja metsien käytön arvostuksen lisäämistä sekä kilpailukykyistä energia- ja liikennepolitiikkaa ja kestävää ympäristöpolitiikkaa.

Jyrki Hollmén Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtajaksi20.12.2018 11:30:21Tiedote

OTK Jyrki Hollmén on nimitetty Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hollmén siirtyy tehtävään Kemianteollisuus ry:n työmarkkinajohtajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut johtaja- ja asiantuntijatehtävissä Elinkeinoelämän keskusliitossa sekä Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitossa. ”Jyrki Hollménilla on erittäin laaja-alainen ja pitkäaikainen kokemus työmarkkinoiden toiminnasta ja vaikuttamisesta työ- ja sosiaalilainsäädäntöön. Työmarkkinoilla on siirrytty vientivetoisiin alakohtaisiin neuvotteluihin, ja tässä tilanteessa Jyrki Hollménin vankka osaaminen vahvistaa metsäteollisuuden itsenäistä työmarkkinatoimintaa”, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen sanoo. ”Suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuuden mahdollisuudet näyttävät poikkeuksellisen innostavilta. Moni globaali trendi tukee voimakkaasti alan kiinnostavuuden kasvua. Olen tehnyt pitkän uran Etelärannassa, nyt on aika tarttua uusiin haasteisiin”, Hollmén toteaa. Hollmén ottaa uude

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme