Metsäteollisuus ry

Metsäteollisuus tutuksi nuorille Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmalla

Jaa

Tavoitteena on edistää peruskoulun yläluokkalaisten, kymppiluokkalaisten, ammattistarttilaisten ja lukiolaisten tutustumismahdollisuuksia työelämään ja yrityksiin. Metsäteollisuusyritykset tarjoavat tulevana kesänä yli 4000 kesäharjoittelu ja -työpaikkaa eri puolilla Suomea.

Työmarkkinakeskusjärjestöillä (EK, SAK, STTK, AKAVA) on yhteinen suositus kesäharjoitteluohjelmasta vuosille 2014-2016. Metsäteollisuus ry on solminut uudet Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman sopimukset alan palkansaajajärjestöjen - Paperiliitto, Puu- ja erityisalojen liitto, Sähköliitto, Metalliliitto, METO -Metsäalan asiantuntijat, Ammattiliitto Pro - kanssa. Kahden viikon kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta suositellaan maksettavaksi 335 euron suuruinen kertakorvaus. Ohjelman toteuttamisella ei korvata normaalia kesätyötä eikä se ole ristiriidassa työsopimuslain ja voimassa olevien työvoiman vähentämistä, lisätyön tarjoamisvelvollisuutta tai takaisinottoa koskevien määräysten kanssa.

Koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa tonni -kesäharjoitteluohjelma kehitettiin jo vuonna 1992. Saadut kokemukset ovat olleen myönteisiä ja ohjelma on vakiintunut osaksi niitä toimenpiteitä, joilla yritykset ovat tarjonneet koululaisille mahdollisuuksia omakohtaisiin kokemuksiin työelämästä, yrityksistä ja niissä olevista työtehtävistä. Ensi kesänä metsäteollisuusyrityksissä on tarjolla noin 500 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa.

Tuhansille nuorille töitä tulevana kesänä

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman lisäksi metsäteollisuusyritykset ympäri Suomen tarjoavat kesätyötä yli 4000 nuorelle. Metsäteollisuuden tuotantolaitokset ovat merkittäviä työllistäjiä monella paikkakunnalla. Kesätyötehtävät vaihtelevat tuotantotöistä erilaisiin tukitoimintoihin ja metsänhoitoon. Tarjoamalla kesätyö- ja harjoittelupaikkoja yritykset varmistavat sen, että kiinnostusta ja osaamista metsäteollisuuden töihin löytyy jatkossakin.

Lisätietoja:

Hanna Luukkonen, työmarkkinapäällikkö, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 4447
Mikko Lehtonen, työmarkkinapäällikkö, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 4477

 

 

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 160 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti:
Anne Pirilä, viestintäjohtaja puh. 09 132 6645 tai 050 550 9480  

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 160,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Anne Pirilä, Communications Director, tel. +358 9 132 6645 or mobile +358 50 550 9480  

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme