Liikennevakuutuskeskus

Liikennevakuutuskeskus (LVK) turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin seurauksista. Lukuisia kansainvälisiä tehtäviä hoitavan keskuksen jäseniä ovat kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt Suomessa. www.lvk.fi

Venäjän rekisterissä olevat henkilöautot tulee viedä pois maasta 16.3.2024 mennessä20.2.2024 14:57:36 EET | Tiedote

EU-komission linjauksen mukaisesti Suomi kielsi Venäjän rekisterissä olevien henkilöautojen maahantuonnin 16.9.2023 alkaen. Suomeen jo aiemmin tuotujen autojen poisviennille annettu kuuden kuukauden määräaika päättyy 16.3.2024. Tämä ei koske Venäjällä pysyvästi asuvien EU-kansalaisten eikä diplomaattien autoja. Lisäksi esimerkiksi yli 10-paikkaiset linja-autot voivat edelleen tulla Suomeen.

Liikennevakuuttamisen satavuotinen historia: mellakoista ja kannattavuusongelmista maailman parhaaksi5.10.2023 07:29:58 EEST | Tiedote

Suomalainen liikennevakuuttamisen järjestelmä täyttää tänä vuonna sata vuotta. Sinä aikana niin autot, liikenne ja infra kuin koko toimintaympäristökin ovat muuttuneet. Historian alkumetreillä haasteina olivat kannattavuusongelmat ja paineet vakuutustoiminnan sosialisoimiseksi. Digitalisaatio ja globalisaatio ovat puolestaan värittäneet liikennevakuuttamisen kehitystä viime vuosikymmeninä. Satavuotinen historia on koottu kirjaksi, joka julkaistiin tänään.

Venäjä hyllytetään vihreä kortti -järjestelmästä toistaiseksi28.6.2023 07:40:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen liikennevakuuttamisen vihreä kortti -organisaatio on päättänyt jäädyttää Venäjän ja Valko-Venäjän jäsenyydet 30.6.2023 alkaen. Jäsenyyksien jäädyttäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että kesäkuun jälkeen venäläiset ja valkovenäläiset liikennevakuutukset eivät ole voimassa enää missään vihreä kortti -järjestelmän maassa. Kansainvälisen vihreä kortti -organisaation (COB) sääntöjen mukaan jäsenvaltio voidaan erottaa järjestön jäsenyydestä, kun jäsenyys on ollut jäädytettynä viiden vuoden ajan.

Blogi: Liikenneturvallisuus – tilastoja vai tunnetta?30.5.2023 09:20:00 EEST | Blogi

Tieliikenne on viimeisten vuosikymmenten aikana lisääntynyt merkittävästi. Samanaikaisesti myös liikenteen objektiivisesti mitattu turvallisuus on parantunut merkittävästi, mutta liikenneturvallisuutta voi lähestyä numeroiden lisäksi tunteen kautta. Liikenteessä turvallisuuden tunteen lujittamista kaipaavat ensi sijassa liikenteen heikoimmat, eli suojattomat kulkijat, Liikennevakuutuskeskuksen toimitusjohtaja J-P Halmeenmäki kirjoittaa blogissaan.

Driving a car to Russia becoming significantly harder22.5.2023 07:50:13 EEST | Press release

From the beginning of June, a Finnish motor liability insurance policy will no longer be accepted in Russia and Belarus as the international Green Card agreements on motor liability insurance expire. Motorists need to have a local insurance policy valid in Russia. However, the terms and conditions of foreign insurance policies may come with some unpleasant surprises for motorists from Finland. The Finnish Ministry of Foreign Affairs recommends avoiding all travel to Russia and Belarus.

Autoilu Venäjälle vaikeutuu merkittävästi22.5.2023 07:34:48 EEST | Tiedote

Suomalainen liikennevakuutus ei käy Venäjällä ja Valko-Venäjällä kesäkuun alusta alkaen, kun liikennevakuuttamisen kansainväliset vihreä kortti -sopimukset päättyvät. Autoilijalla tulee olla Venäjällä voimassa oleva paikallinen vakuutus, mutta ulkomaisten vakuutuksien ehdot saattavat aiheuttaa suomalaisille ikäviä yllätyksiä. Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Suomalaisen liikennevakuutuksen voimassaolossa Venäjällä yhtiökohtaisia eroja12.1.2023 07:47:00 EET | Tiedote

Liikennevakuutus tarvitaan myös ulkomailla. Kaikki kotimaiset vakuutusyhtiöt eivät enää myönnä kansainvälistä liikennevakuutusta eli vihreää korttia Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Matkustajan tulee selvittää asia omasta vakuutusyhtiöstään. Kaikkien yhtiöiden liikennevakuutusten voimassaolo Venäjällä ja Valko-Venäjällä lakkaa viimeistään kesäkuun alussa, kun kansainvälinen vihreä kortti -sopimus maiden kanssa päättyy.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Liikennevakuutuskeskus (LVK) turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin seurauksista. Lukuisia kansainvälisiä tehtäviä hoitavan keskuksen jäseniä ovat kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt Suomessa. www.lvk.fi

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye