Höyrylaiva S/S Ukkopekka

Loistokarin lyhty ei sammu17.8.2023 16:12:44 EEST | Tiedote

Suomen viimeinen kaasukäyttöinen meriteiden turvallisuusväline, valoloisto, sijaitsi vielä muutama vuosi sitten Turun Airistolla pienellä puuttomalla Loistokarin luodolla. Ruotsinlaivan reitti kulkee sen sivuitse ja suuri osa suomalaisista on ihaillut ja ihmetellyt tämän eksoottisen rakennuksen käyttötarkoitusta. Ruissalon saaren eteläkärjessä se ohjasi merenkulkijoita aina Nauvosta saakka turvallisesti satamaan. Nyttemmin se on korvattu nykyaikana huoltovapaalla aurinkopaneeliloistolla.

Suomen matkailun viimeinen mohikaani täytti 85 vuotta24.7.2023 13:00:15 EEST | Tiedote

Alus on liikennöinyt s/s Ukkopekkana lukuisissa Suomen rannikkokaupungeissa kuten Helsingissä, Tammisaaressa, Hangossa, Uudessakaupungissa, Raumalla ja useissa Saaristomeren alueen kunnissa. Se on toiminut myös Turun alueen talouselämän esittelytilana Tukholmassa ja ravintolalaivana useana talvena Piritan satamassa Tallinnassa, Neuvostoliiton vallan aikana, sotien aikana Itämerellä, Suomen – ja Pohjanlahdella sekä Suomen Tasavallan Presidentin edustusristeilyllä Kiinan korkeimman johdon valtiovierailun aikana presidentin kesäasunnolla Kultarannassa Naantalin Luonnonmaalla.

s/s Ukkopekka höyryää kuitenkin!17.6.2020 11:19:45 EEST | Tiedote

Suomen merialueen viimeisen matkustajahöyrylaiva 83-vuotiseen purjehdukseen oli tulossa välivuosi. Molempiin sotiin osallistuneen ja viimeisenä kulussa olevan legendan liikennöinti oli saada koronatykistä lamauttavan iskun. Perheyrityksen höyrylaivakulttuurin yläpitäminen sai kuitenkin ystäviltään tukea ja innostusta. Höyryvisselin törähdys raikaa jälleen 1.7 lähtien Aurajoen perinnemaiseman rantatöyräillä, Airiston rantakallioilla ja Naantalin vanhan luostarikirkon muureilla.
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye