Avain

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Joulun taikaa ja lumen lumoa kirjallisuuden inspiroimissa kakuissa15.12.2023 09:00:00 EET | Blogi

Anna Pölkin Kakkuja salaisesta puutarhasta -kirjassa (Avain, 2023) on mukana myös joulukakkuja. Kakkujen kuvat ihastuttavat myös niiden kuvaajaa. "Olen jälkikäteen miettinyt, mitä ihmeellistä joulun taikaa oli ilmassa, kun kuvasin näitä kakkuja, sillä koko kuvausprojektini onnistuneimmat ja lumoavimmat kuvat olen omasta mielestäni saanut juuri näistä joulukakuista, Pikku naisten joulukakusta sekä Aaton jouluisten tuoksujen kakusta", ihmettelee Pölkki Kustantamon kuulumisia -blogissa.

Leena Lukkari: Sinä jouluna pappi sätti kirkkoväen8.12.2023 09:00:00 EET | Blogi

Toimittaja Leena Lukkarin lapsuuden joulu oli "mystinen, maaginen ja upea". Hän muistelee perheensä perinteitä ja kiittää uskosta elämään Kustantamon kuulumisia -blogissa. "Pyhyys tavoitti meidät hautuumaalla, kun puistelimme hautakiven lumesta, luimme tutut nimet ja isä sytytti hautakynttilän. Kostea sydän rätisi, mutta syttyi kuitenkin." Lukkarin esikoisteos Rita – Sitruunapuun varjoista Suomeen ilmestyi aikaisemmin tänä syksynä.

Avaimen kevään 2024 kirjat on julkistettu14.11.2023 08:45:00 EET | Tiedote

Avaimen kevään kustannusohjelma tarjoaa monipuolisen kattauksen ajankohtaista tietokirjallisuutta ja viihdyttävää kaunokirjallisuutta kaikenikäisille. Rekan alle jäänyt kertoo 20 vuotta sitten Konginkankaan suuronnettomuudesta selviytyneen Saana Kivirannan tarinan. Kevään kirjoissa keskitytään myös ilmastoystävälliseen mökkeilyyn, vanhemmuuteen, rituaaleihin ja riitteihin sekä Argentiinan moniin puoliin. Tuukka Sandströmin esseekokoelma tarkastelee taidetta ja viihdettä. Milla Keräsen Kaarneen varjo aloittaa uuden historiallisen romaanisarjan. Nuorimpia lukijoita hauskuuttavat muun muassa Kimmo Ojalan räväkkä esikoisrunokokoelma ja Juha Siron lastenromaani koirakuumetta potevista serkuksista.

Meritta Koivisto: Henkilöhahmot luovat romaanin tarinaa3.11.2023 09:10:00 EET | Tiedote

Kirjailija, elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Meritta Koiviston romaaneissa on henkilöhahmoilla merkittävä rooli. Kun tarina alkaa syntyä, on tiedossa alku – ja loppu. "Se mitä tapahtuu niiden välillä on henkilöhahmojen, tematiikan ja dramaturgian sovittamista yhtenäiseksi draamalliseksi tarinaksi", kirjoittaa Koivisto Kustantamon kuulumisia -blogissa. Koiviston Sukulainen-dekkari ilmestyi syyskuussa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye