Kustantamo S&S

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Argentiinalainen kirjallinen sensaatio Camila Sosa Villada Helsinki Litiin toukokuussa16.4.2024 14:15:12 EEST | Tiedote

Camila Sosa Villadan esikoisromaani Yöeläimiä (suom. Emmi Ketonen) kertoo hyljeksitystä transyhteisöstä, joka yhtenä yönä löytää hylätyn poikavauvan puistosta ja ottaa lapsen luokseen asumaan. Kirjan vastaanotto espanjankielisessä maailmassa on ollut sensaatiomainen, ja Sosa Villadan kirjallinen ura on saanut vauhdikkaan lähdön, kun kirjan käännösoikeudet on myyty yli 20:lle kielialueelle. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla lauantaina 25.5.2024.

Ukrainan sota: miten suomalainen reservinupseeri Ralf Sirén pärjäsi vapaaehtoisena ja miten sota muutti häntä?11.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudessa kirjassa Sotilas nro 13 toimittaja Marcus Lindqvist kertoo vuonna 2022 Ukrainassa sotineen suomalaisen reservinupseeri Ralf Sirénin ja hänen tovereidensa kokemuksista sodassa ja sen jälkeen. Sotaa kuvataan läheltä ja kaaoksen tunne on väistämätön. Sodan raakuus vaikutti Siréniin ja hän kärsii yhä posttraumaattisista oireista. Kukaan ei palaa sodasta muuttumattomana.

Reetta Aallon uusi romaani käy läpi suhdetta Venäjään ja väkivallan kulttuuriin27.3.2024 09:55:00 EET | Tiedote

Venäjällä opiskeluaikoinaan asunut elokuvaohjaaja Reetta Aalto käsitteli ensimmäisessä romaanissaan suomalaisen päähenkilön suhdetta venäläiseen mieheen. Uudessa romaanissa liikutaan samassa mielenmaisemassa, mutta keskiössä on keski-ikäistynyt kertoja, joka joutuu kohtaamaan menneisyyden asenteet ja ihmissuhteet uudessa valossa, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkaa.

Anna Härmälän kansainvälistä huomiota saanut sarjakuva yksinhuoltajuudesta ilmestyy 2.4.25.3.2024 14:28:26 EET | Tiedote

Elämän ihme, vauva, muuttaa elämässä kaiken. Lopullisesti elämä mullistuu, kun vastasyntyneen isä jättää äidin. Härmälän internetissä julkaisemat puoliomaelämäkerralliset sarjakuvastripit herättivät laajaa kansainvälistä huomiota muutama vuosi sitten. Sen jälkeen Härmälä alkoi työstää aiheesta pidempää sarjakuvaromaania. Sinkkumutsi ilmestyy yhtä aikaa Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa.

Meri Valkaman journalistinen kirja presidentti Tarja Halosen poliitiikasta julkaistaan 19.3.5.3.2024 08:35:00 EET | Tiedote

Meri Valkaman journalistinen tietokirja Perinnönjako – Keskusteluja Tarja Halosen politiikasta pureutuu presidentti Halosen työhön maailmanpoliittisesta näkökulmasta. Kirja sai alkunsa Venäjän hyökättyä Ukrainaan keväällä 2022, jolloin Halosta ryhdyttiin kritisoimaan rajusti hänen aiemmasta Venäjän-politiikastaan. Mitä Halonen itse ajattelee vanhoista päätöksistään? Voiko seuraava sukupolvi ymmärtää edeltäjien valintoja? Muun muassa siihen kirja etsii vastauksia. Perinnönjako pohjautuu Meri Valkaman ja Tarja Halosen vuoden ajan käymiin keskusteluihin. Valkama seurasi Halosen yhä jatkuvaa kansainvälistä työtä myös muun muassa Israeliin ja Palestiinaan suuntautuneella matkalla. Perinnönjako julkaistaan 19. maaliskuuta 2024, Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä.

Meri Kuusiston romaani purkaa kirjallisuutemme viimeisiä tabuja26.2.2024 09:39:56 EET | Tiedote

Pitääkö traumasta vapautua kertomalla siitä kaikille, huutamalla asiansa megafoniin? Voiko oman tarinansa hyväksyä ja löytää uuden perheen kaltaisensa joukosta? Meri Kuusiston uudessa romaanissa kertoja kamppailee voidakseen käsitellä lapsuudessa koetun hyväksikäytön aiheuttamaa traumaa. Samalla nousee esiin yksi kirjallisuutemme viimeisistä tabuista – äiti hyväksikäyttäjänä. Liila on lahjakkaan kirjailijan neljäs romaani ja ilmiömäinen kerronnan taidonnäyte. Synkkää aihetta valaisevat omintakeiset ja osuvat, vinon huumorin sävyttämät huomiot maailmasta.

Tuoreesti rakkaudesta S&S:n kevään esikoisromaaneissa14.2.2024 15:01:03 EET | Tiedote

Voiko rakkaudesta vielä kirjoittaa tuoreesti? Emilia Karjulan Kuningatar Mab ja Sanna Hirvosen Margit todistavat, että kyllä voi. Romaanit ovat kerronnaltaa erilaisia, mutta temaattisesti lähellä toisiaan. Rakkaus ja mustasukkaisuus, avoimet suhteet, polyamoria, queer ja rakkauden mytologiat lyövät kättä, kun keskiössä ei ole vain tyypillinen miehen ja naisen avioliittoon ja lapsiin johtava parisuhde.

50-vuotiaan kulttiyhtye Kasevan historia yksissä kansissa22.1.2024 09:27:00 EET | Tiedote

Hannu Linkolan Kaseva – Jykeen kiven lämpö kertoo omaehtoisesta ja tinkimättömästä yhtyeestä, jonka tuotanto on kuin kätketty aarre. Kirjassa kuvataan tamperelaisen rock-kulttuurin kehitys 1960-luvulta 1980-luvulle, 2000-luvun nostalgia-aalto ja Kasevan uusi tuleminen sellaisina kuin yhtye, läheiset ja aikalaiset sen muistavat. Yhtee juhlii 50-vuotista taivaltaan tänä keväänä. Kirja julkaistaan 8.2., samana päivänä kun Tampereen Vapriikissa avautuu Manserock-näyttely.

Iida Turpeisen Elolliset on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 20239.11.2023 10:19:21 EET | Tiedote

Elolliset on poikkeuksellisen vaikuttava esikoisromaani. Se käsittelee lajikatoa yhden lajin, stellerinmerilehmän, näkökulmasta. Luonnontutkija ja teologi Georg Wilhelm Steller löysi ja luokitteli uuden merilehmälajin tutkimusretkellä Beringinmerellä vuonna 1741, ja vain 27 vuotta myöhemmin laji oli metsästetty sukupuuttoon. Yksi kolmesta kokonaisena säilyneestä luurangosta löytyy Helsingin Luonnontieteellisen museon kokoelmista. Miten ja miksi stellerinmerilehmän luuranko on päätynyt tänne?

Elämäkerta Edith Södergranista on yleistajuinen ja ajankohtainen21.9.2023 13:28:14 EEST | Tiedote

Agneta Rahikainen on tutkinut Edith Södergranin elämänvaiheita 30 vuotta ja on tänä päivänä aiheen johtava asiantuntija. Edith Södergran – Elämä kertoo Södergranin kiehtovasta elämästä, hänen lapsuudestaan Pietarissa, parantolajaksoista ulkomailla ja eristyneistä vuosista Karjalan Raivolassa, jossa hän kuoli 31-vuotiaana. Södergranin lyhyen elämänsä varrelle osui useampi sota ja vallankumous, jotka jättivät jälkensä hänen teoksiinsa. Tänä vuonna Södergranin kuolemasta on kulunut sata vuotta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye