Suomen Psykologiliitto

Suomen Psykologiliitto

Suomen Psykologiliitto on psykologien ammattijärjestö. Psykologiliitto edistää jäsentensä palkka- ja ammatillisia etuja sekä työllisyyttä. Liitto pyrkii myös vaikuttamaan psykologeja ja mielenterveyttä koskevaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön.

Psykologiliitto ehdottaa keinoja turvata koulupsykologipalvelut nopeasti11.4.2024 09:11:45 EEST | Tiedote

Hyvinvointialueet eivät ole pystyneet turvaamaan lainmukaisia opiskeluhuollon psykologipalveluja. Tilanne on herättänyt pohdintaa siitä, tulisiko koulupsykologit ja -kuraattorit siirtää takaisin kuntien työntekijöiksi. Ratkaisuksi Psykologiliitto ehdottaa konkreettisia keinoja, joilla toimivat opiskeluhuollon psykologipalvelut voidaan varmistaa uutta hallinnollista uudistusta tehokkaammin ja nopeammin.

Koulupsykologille ei pääse, mutta aluehallintovirastot tyytyvät seuraamaan tilannetta1.2.2024 09:17:08 EET | Tiedote

Hyvinvointialueiden omavalvonnassa käy ilmi, että lain vaatimia opiskeluhuollon psykologipalveluja ei suuressa osassa Suomea ole saatavilla. Lain noudattamista valvovat aluehallintovirastot eivät ole toistaiseksi puuttuneet tilanteeseen ja on epäselvää aiheuttaako lain rikkominen hyvinvointialueille minkäänlaisia seuraamuksia. Samaan aikaan opiskeluhuollon palveluihin kohdistuu odotuksia lasten ja nuorten terapiatakuun toteuttamisessa. Psykologiliitto vaatii konkreettisia toimenpiteitä, jotta lapset ja nuoret saavat heille kuuluvat psykologipalvelut.

Kun pahoinvointi on pinnalla, uppoaako hyvinvointi? – SuomiAreenalla päärooliin nostetaan mielenterveyden tukeminen ja hyvinvointi26.6.2023 09:54:11 EEST | Tiedote

Mielenterveyskriisiä ei päästä purkamaan keskittymällä pelkästään pahoinvointiin. Psykologiliitto järjestää SuomiAreenalla keskustelun, jossa kerrankin keskitytään siihen, mitä voimme tehdä edistääksemme mielenterveyttä ja hyvinvointia. Keskustelu järjestetään Porissa kauppakeskus Puuvillassa tiistaina 27.6.2023 klo 12–12.45. Keskustelun voi katsoa suorana lähetyksenä tai tallenteena MTV Katsomo -palvelusta.

Psykologiliiton terveiset budjettiriiheen: panostaminen mielenterveyteen on vastuullista talouspolitiikkaa24.8.2022 12:53:33 EEST | Tiedote

Neuvottelut vuoden 2023 talousarviosta eli niin sanottu budjettiriihi alkaa 31. elokuuta. Psykologiliiton terveiset budjettiriiheen korostavat mielenterveyden tukemista ja ongelmien ennaltaehkäisyä sekä helposti saatavia matalan kynnyksen palveluja. Näitä palveluja tarjoamaan tarvitaan koulutettuja asiantuntijoita. Puutteet mielenterveyden ennaltaehkäisevissä ja peruspalveluissa ovat johtaneet siihen, että ihmiset pääsevät hoitoon vasta pitkittyneiden oireiden kanssa. Tarkoituksenmukainen ja tehokas ennaltaehkäisy ja hoito vähentävät inhimillistä kärsimystä sekä säästävät aikaa ja kuluja.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Viimeinen
  • >>

Suomen Psykologiliitto on psykologien ammattijärjestö. Psykologiliitto edistää jäsentensä palkka- ja ammatillisia etuja sekä työllisyyttä. Liitto pyrkii myös vaikuttamaan psykologeja ja mielenterveyttä koskevaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye