Varsinais-Suomen ELY-keskus-logo

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uudessakaupungissa Kalannin keskustassa Pankkitie suljetaan rakennustöiden vuoksi – liikenne siirretään kiertotielle 12. heinäkuuta9.7.2024 13:18:17 EEST | Tiedote

Uudenkaupungin kaupunki rakennuttaa yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa Kalannin keskustassa Pankkitien ja Pruukintien kohdan parannushanketta. Pankkitiellä kulku välillä kantatie 43 ja Mannersuontie katkaistaan rakentamistöiden ajaksi, ja liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertotie kantatie 43:lta Pankkitielle kulkee Valintien ja Mannersuontien kautta.

Tiemerkinnät ja nopeusrajoitusten palauttaminen päällystystöiden jälkeen puhuttaa tienkäyttäjiä8.7.2024 12:13:54 EEST | Tiedote

ELY-keskus saa palautetta tienkäyttäjiltä siitä, että nopeusrajoitusten nostamiseen päällystystöiden jälkeen kuluu kauan aikaa. Syynä tähän on se, että nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta, kun tiemerkinnät ja muut viimeistelytyöt on tehty. Tienkäyttäjien mielestä tuo viive on turhan pitkä. Aikatauluihin vaikuttaa tänä kesänä se, että koko maassa päällystetään teitä ja siten myös tehdään tiemerkintöjä ennätysmäärä.

Maantietä 189 (Rymättyläntie) parannetaan rakentamalla Virventien liittymään alikulkukäytävä ja porrastettu liittymä – liikenne siirretään kiertotielle3.7.2024 13:28:48 EEST | Tiedote

Naantalin kaupunki rakennuttaa yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa maantien 189 (Rymättyläntie) parannushanketta, jossa rakennetaan Virventien liittymään alikulkukäytävä sekä porrastettu liittymä Porhonkallion–Virpin asemakaava-alueelle Naantalin Luonnonmaalla. Työt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että liikenne siirretään työalueen kohdalla kiertotielle. Kiertotien pituus on noin 400 metriä, ja nopeusrajoitus kiertotiellä on 30 kilometriä tunnissa. Liikenne siirretään kiertotielle tiistai-iltana 9. heinäkuuta. Kiertotie on käytössä perjantaihin 25. lokakuuta asti.

Kesällä toteutetaan useita pieniä tienparannustöitä28.6.2024 09:19:58 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus parantaa maanteiden liikennöitävyyttä ja liikenneturvallisuutta pienten korjaustöiden urakkapaketilla. Urakkapaketti koostuu yhden nelihaaraliittymän suuntauksen parantamisesta Aurassa, kaidetöistä Harjavallassa, suojatiesaarekkeen rakentamisesta Kaarinan Littoisissa, kivetyksellä korotettujen liittymäalueiden vaurioiden korjaamisesta Mynämäellä ja tulva-alttiin tieosan tasauksen korottamisesta Turun Kakskerrassa.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa parannetaan tievalaistuksen laatua ja energiatehokkuutta uusimalla valaisimia26.6.2024 12:34:23 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus tulee parantamaan tievalaistuksen laatua, energiatehokkuutta sekä liikenneturvallisuutta uusimalla elinkaarensa päässä olevia suurpainenatriumvalaisimia ledivalaisimiin vuoden 2024 aikana. Valaisinvaihtoja tehdään Varsinais-Suomessa noin 1900 kappaletta ja Satakunnassa noin 1200 kappaletta. Lisäksi rakennetaan uutta tievalaistusta valtatielle 12 tieosuuksille Rauma–Lappi sekä Huittinen–Sastamala. Uutta valaistusta rakennetaan yhteensä noin 20 kilometriä.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye